Lite rykten, lite prat, lite lägenhetsköp

"Okej killar, vem drar?"

Det lackar mot jul och därmed börjar rykteskarusellen snurra allt snabbare. Det både tisslas och tasslas men väldigt lite dementeras, än mindre bekräftas. Här nedan följer dock några rykten och uttalanden som ger er en bild av vart vi är på väg under vintern 2014/2015:

 • Ska en tro Kent Carlzon så kan Carl Hawunger vara på väg bort från klubben. Innermittfältaren (Ja, han är nog det numera) vill enligt Carlzon ha mer speltid och detta får honom att tveka på sin framtid i sällskapets färger.
 • Anton Henriksson har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig över nästa säsong. Det bekräftade sportchefen under gårdagens årsmöte för Balders Hage. När anfallaren anlände i somras skrevs ett kontrakt som sträckte sig november ut. Nu är detta förlängt med ett år.
 • Klubben tvekar kring Nicolas Sandberg och Mattias Strinäs. Båda vill stanna men klubben har ännu inte bestämt huruvida de vill gå vidare eller inte.
 • Oskar Wallén avslöjade i en text på SvenskaFans att han förlängt sitt kontrakt med ett år.
 • Janne Carlsson försäkrade i en intervju med GP:s Mattias Balkander att Utsiktens BK inte kommer värva från ÖIS. Av respekt för klubben. Därmed är det bekräftat att Janne Carlsson är en bra kille.
 • Jakob Lindström erbjöds i augusti ett nytt kontrakt. Det är ännu inte påskrivet men klubben vill gärna behålla innermittfältaren.
 • Till de mer lösa ryktena tillhör Ibrahim Alushaj och David Björkeryd. Båda letar lägenhet i Göteborg sägs det. Mer specifika än så är inte ryktena.
 • På frågan om hur det blir med Marcus Lantz framtid i klubben svarade Kent Carlzon ”Han har ju kontrakt” under gårdagens möte. Han medgav dock att alla måste se över sina roller. Så även sportchefen själv. Det bör nog inte helt och hållet uteslutas att även Kent kan tänkas hänga löst.
 • Björn Anklevs tid i Häcken ser ut att vara över. Sonny Karlsson sa följande till GP: ”Vi har sagt att han måste utgå från ett nej”. Därmed känns dörren snart stängd på Hisingen. Det innebär troligtvis ÖIS för Björn som även dragit till sig intresse från Utsiktens BK. Janne Carlsson medger dock att klubben förmodligen ”Ligger i lä gentemot ÖIS” men parterna har pratat. Fortsättning lär följa. Björns far kunde inte avslöja något under gårdagens årsmöte med supporterklubben.

'Lite rykten, lite prat, lite lägenhetsköp' have 58 comments

 1. 20 november, 2014 @ 19:37 Hocus Focus

  Gais (eller kanske Kiken) lär ligga bäst till när det gäller Alushaj och Björkeryd.
  But you never know…
  Kan vi rensa rejält bland utgående kontrakt så kanske vi kan satsa på lite mer kvalitet än kvantitet.
  En högvinst vore ju Anklev, den perfekte spelaren som dessutom är lika bra överallt på plan !

  Svara

 2. 20 november, 2014 @ 19:50 Daniel K

  Om Anklev kommer hem, ska han få tillbaka kaptensbindeln!

  Svara

 3. 20 november, 2014 @ 19:59 Ansgar

  Anklev. Så ljust och vackert 2015 kan bli…

  Svara

 4. 20 november, 2014 @ 20:50 Elfström

  Finns det några indikationer vad som händer med Jacob E och Stellan med tanke på deras 1+1 kontrakt? Finns det något datum spelaren senast måste använda sin option att bryta kontraktet?

  Är väl mest intressant när det gäller Jacob då Stellan aldrig någonsin lär bryta sitt kontrakt…

  Svara

  • 20 november, 2014 @ 22:11 Stellan Lantz

   Illa att Jacob e har ett sådant kontrakt, han är ju den enda som något annat lag möjligtvis kunnat köpa av oss. Finns väl ingen annan i vår trupp som någon lär betala för?

 5. 20 november, 2014 @ 20:58 Patrasket

  Alltid kul med lite rykten!

  1. Hawunger blir aldrig något stort. Oviktigt om han försvinner.
  2. Onödig värvning och en onödig förlängning.
  3. Behåll Nico och dumpa Strinäs.
  4. Hur mycket jag än gillar Oskar så känns det oerhört märkligt att förlänga med en gubbe som kommer ha varit borta i ca 2 år. Öisigt…
  5. Hatten av till JC. Stort.
  6. Lika bra att dumpa sidleds-Jakob nu. Han blir ju sämre för varje säsong.
  7. Värva ungt plus Björn istället.
  8. Kent kan stanna men bort med Lantz och in med Qvidingjuggen.
  9. Hade varit en dröm att få hem!

  Svara

  • 20 november, 2014 @ 21:45 Div 2015

   Bort med KC / Gren

  • 20 november, 2014 @ 21:49 Felix Jonsson

   Kul med lite åsikter. Håller med om en del, andra inte:

   1. Kanske inte något stort men jag har hellre en kille med rödblått hjärta som rotationsspelare än att värva in någon. Om det går att övertala Hawunger att stanna så tycker jag att man borde göra det.

   2. Kändes aningen överflödig när han värvades ja. Tycker dock att det kan vara rätt att ge honom chansen på riktigt när han väl är ombord.

   3. Agree!

   4. Möjligt att jag är sentimental men jag tycker att Oskar är värd en chans att spela sig tillbaka in i laget. Tycker att klubben även ska visa lojalitet mot sina spelare ibland.

   5. JC är en riktig hedersknyffel.

   6. Se punkt 1. Jakob har dessutom bra ledaregenskaper. Något Kent nu poängterar att klubben letar efter.

   7. Ja, Björkeryd har haft en skadefylld tid i Värnamo. Alushaj är bra men har samtidigt bara levererat på riktigt en säsong i Division 1 och jag tror nog att vi kan få en liknande utveckling på Nico eller Frantz.

   8. Lantz ut ja. Man bör också fråga sig om vi har råd att ha en sportchef heltidsanställd. Tvekar dock lite på om Bosko verkligen är rätt.

   9. JA!

 6. 20 november, 2014 @ 21:55 Rude Boy

  1 Kent ska bort. Hawunger ska stanna.
  2 Vem?
  3 Nico kvar. Strinäs bort.
  4 Varför?
  5 De har inte råd.
  6 Jakob måste vara kvar. Given i Öis ryggrad.
  7 Välkomna om de är inom budget.
  8 Asserståhl och hans kompisar i ”styrelsen”, Sportrådet, Kent, Lantz, Örjan Glans och Hans Gren. Samtliga måste bort. Barney i Simpsons hade gjort en bättre insats än dessa halvfigurer.
  9 Hoppas han håller.

  Med Öis i all evighet.

  Svara

 7. 20 november, 2014 @ 22:29 KG

  Kommer vår härliga Anklev äntligen hem kommer jag börja gå på fotboll igen och återigen tro på en ljus rödblå framtid! Med eller utan den bedrövliga Lantz…suck å puh. Får vi även tillbaka allas vår hedersvärda H. Prytz som tränare kommer jag att bli så där härligt och Öisigt religiös igen vilket är en jävligt bra känsla oavsett hur det går med resultaten. Heja Öis!

  Svara

  • 20 november, 2014 @ 23:23 Voldemort

   Vad fan är det för öisigt med Hr. Prytz? En värdelös, råful back som inte kunde göra två på foten. Som tränare samma filosofi. Skicka långt på en jävel som springer. I vad ligger öisigheten?

  • 21 november, 2014 @ 08:31 Miffo

   Den filosofin tog oss upp ur ettan förra gången och var i mitt tycke väldigt lämplig med tanke på det dåvarande spelarmaterialet, framförallt Emil som var en spelare man kunde mata med sådana bollar och det i hände i regel någonting. Lantz mer ”Öisiga” filosofi har väl inte tjänat oss riktigt lika väl.
   Kunde förresten inte bry mig mindre än om ”Öisigt” spel. Poäng till varje pris är det enda som räknas – lägg ner Lirarnas lag-snacket om vi inte har spelartyper för det.

  • 21 november, 2014 @ 09:35 Voldemort

   Det var i princip det enda man kunde mata Emil med. Jag håller med om att primitiv fotboll kan vara en väg att gå komma ur div 1 träsket. Men det är ingen lösning på sikt. Jag ser hellre ett lag som försöker spela fotboll än ett lag som är sterotypa i sitt sätt att tjonga primitivt. Hade jag haft den böjelsen, när jag för 40 år sedan fick Öis som mitt favoritlag, hade jag valt tråkvitt istället. Ett Öis utan att försöka spela fotboll, bjuda på en klack, en tunnel, fresta publiken med skönspel och ibland misslyckas med det, är ett Öis utan identitet. Idag försöker vi hitta den identiteten under lantz ledning och det gillar jag. Märk väl; vi var ett mål från att gå upp i år. Med ett på pappret sämre och mindre rutinerat lag än vad prytz hade. Tycker inte vi skall prata om Prytz förträffligheter som tränare. I mina ögon så existerar dom inte och det har han bevisat.

  • 21 november, 2014 @ 11:17 Miffo

   Det tycker inte jag han har bevisat. Han tog oss upp ur ettan och gjorde i superettan ett lika bra/dåligt jobb som Lantz.
   Du säger det ju själv: ”det var i princip det enda man kunde mata Emil med”. Ja, just det: och då spelade Prytz därefter – vilket gav väldigt goda resultat i ettan. Det tycker jag var klokt av honom.
   Och vad gäller klack, tunnel etc och lir i allmänhet: den som vill se lir idag går väl ändå inte på svensk fotboll och framförallt inte svensk division 1-fotboll? Vem hänförs av skickligheten hos svenska spelare, när man kan se Champions League på TV var och varannan vecka. Poäng till varje pris är vad som borde gälla! Det är dags att släppa Lirarnas lag-sargen för den hämmar oss.

  • 21 november, 2014 @ 13:48 Lanslarke

   Jag tycker att våren i Superettan tydligt visade att Prytz inte håller måttet. När det började gå dåligt, hade han inget att komma med. Taktiken ”Ut och kör gubbar” fungerar inte i längden.

   Om Lantz är bättre låter jag var osagt, men det är en helt annan fråga.

  • 21 november, 2014 @ 13:51 Lanslarke

   Prytz och Lantz hade helt olika utgångslägen.

   Prytz började säsongen med ett lag seriesegrare, fullpumpade med självförtroende.
   Lantz tog över ett gäng knäckta losers.

  • 21 november, 2014 @ 14:04 Miffo

   En mer trolig slutsats är att spelarmaterialet var för dåligt – oavsett tränare. Vem som helst som såg oss det året kunde se att vårt svaga mittfält, framförallt innermittfälet, inte var en tränarfråga utan att de var för dåliga helt enkelt. Ja förutsättningarna var olika: Lantz hade Mourad att tillgå, vilket inte Prytz hade. Det där om vem som hade bäst förutsättningar kan man vrida och vända på utifrån vilken slutsats man vill komma till.
   Faktum kvarstår: Prytz tog oss upp ur söderettan, med det spel han stod för och de förutsättnignar han hade. Lantz gjorde det inte.

  • 21 november, 2014 @ 18:21 Voldemort

   Prytz spelade på exakt samma sätt med Jitex damer. Dom var oerhört tacksamma för att han försvann. Nu har du kanske inte sett Prytz spela men han spelade exakt så själv. Tjongade långt så fort han fick chansen. Vet inte vad du vill se för fotboll men oavsett division vill jag se på ett lag som försöker spela fotboll. Det tycker jag att jag har sett i år under vissa stunder. Försöker man inte spela fotboll i öis kan jag lika gärna lägga ned och titta på Häcken istället. Det är mer min typ av fotboll idag och som jag vill att öis också skall föröka spela. Det handlar ju bara om att få in rätt typ av spelare och sätta ett spelsystem.

  • 22 november, 2014 @ 15:42 Miffo

   Att få sista ordet vet jag är viktigt för dig Voldemort, så det ska du inte få. Svarar du kommer jag tillbaka. Jag minns Hans Prytz väl. Han spelade klokt efter sina förutsättningar och utnyttjade det han var bra på – det tycker jag är klokt. Sådana som han behövdes i laget för att ge utrymme åt andra spelartyper, te.x. Sören. Men det har mindre betydelse hur han var som spelare. Med den logiken – att tränare nödvändigtvis vill att deras lag ska spela så som de själva gjorde – skulle Markus Lantz spela brunkarfotboll, för han var sannerligen ingen skönspelare han heller.
   Jag har faktiskt inget minne av att någon beklagade sig över tråkig fotboll under Prytz det året vi gick upp. Däremot minns jag flera riktigt övertygande segrar och direktuppflyttning och ett lag där spelet var väl anpassat efter de spelartyper vi hade. Under den här säsongen har vi väl vunnit en match övertygande, den mot Trollhättan. I övrigt har vi inte sett det minsta solida ut.
   Häcken? Jag hade bytt det sportsliga alla dagar i veckan mot det de har – så kan ju den som vill stå och hänföras av när våra tvärhandshöga spelare ”lirar” i ettan. Poäng till varje pris är vad som gäller för mig – lirarnas lag är 50-talsnostalgi som hämmar oss.

  • 22 november, 2014 @ 19:37 Voldemort

   Jo jag har ett klart minne över någon som beklagade sig. MAK som jag hade nöjet att sitta bredvid på Ullevi när vi spelade mot Östersund. Jag hade beklagat mig innan över ett obefintligt spel och han kunde inte låta bli att fråga vad fan det var för tränare som Öis hade. Fel taktik, fel snack från linjen med unga spelare. tillbaka till Prytz igen. Du kan inte med bästa vilja påstå att vi har haft ett tillnärmelsevis så rutinerat lag i år som han hade när han gick upp? Du nämnde Mourad; ja, han gick ju sönder efter 25 minuter i första matchen….
   Prytz hade Jonsson, Bengtsson, Björkeryd, (Emil om han är värd att nämna), Lycén, Seb Johansson, Peter Abrahamsson….är det någon jag har glömt? T o m jag som gammal juniortränare hade gått upp med det laget. Poäng är viktigt, absolut. Men hur man tar dom är lika viktigt för mig. Och du kallar det 50- talsnostalgi. Undrar vad Jeff, Paulinho, Ailton, Källander osv hade sagt om det…
   Vad det sedan gäller Marcus Lantz som fotbollsspelare så har du nog gömt huvudet i en påse när han spelat. Tuff, enkelt med huvudet upp som kunde slå en passning framåt. Brunkare? Skulle inte tro det. MIFFO!!

  • 23 november, 2014 @ 17:48 Voldemort

   Så jag fick sista ordet iallafall… :-)

  • 24 november, 2014 @ 11:21 Miffo

   Ja det får du – jag vet ju att det är viktigt för dig. Din anekdotiska bevisföring över någon som beklagade sig ger jag inte mer för än dina gamla juniortränarmeriter – dvs ingenting alls. När det gäller Mourad: jämförelsen handlade naturligtvis om förutsättningar för de två tränarna i superettan – det var nämligen det som Lanslarke tog upp, vilket du ser om du scrollar upp. Då kan man konstatera att Lantz hade Mourad att tillgå under hösten, vilket Prytz inte hade under våren. Det är du med på?
   Min poäng med det, var att det här med förutsättningar kan man vrida och vända på utifrån vilken slutsats man vill komma till (Lanslarke pratade ju om att Prytz förutsättningar var så mycket bättre än Lantz 2013). Det blir hypotetiskt och rätt ointressant. Jag konstaterar bara att Prytz tog upp laget på ett övertygande sätt – att de flesta utom din bänkggranne verkade nöjda och glada med det – och att Lantz inte varit i närheten av det, trots väldigt goda förutsättningar jämfört med seriekonkurrenterna.
   Jag minns Lantz väl och gillade honom som spelare, men han var ingen elegant. Du pratade ovan om klackar och tunnlar och skönspel och jag konstaterar att det inte var vad Lantz stod för – eftersom en tränare enligt din logik måste tillämpa det spel han själv behärskade och stod för. För det var väl därför som du tog upp Prytz tid som aktiv – för att på något vis styrka att han inte kan något annat än det han visade då?
   Ja, nu tvingar jag ju dig att skriva 50-talsnostalgiskt en gång till för att få sista ordet men du är ju här så mycket ändå :).

  • 24 november, 2014 @ 13:03 Voldemort

   Jag antar att du inte ens vet vem MAK är och det säger väl mest om dina fotbollskunskaper. Dra du dina lansar för Prytz. Vi andra som vill se och kan lite om fotboll gör något helt annat….

  • 24 november, 2014 @ 13:13 Miffo

   Ja, du kan som du säger ”lite”, men jag kan mycket. Kom igen nu: sista ordet!

  • 24 november, 2014 @ 13:27 Voldemort

   Den kunskapen har du inte visat här, MIFFO :-)
   Du får en chans till….

  • 24 november, 2014 @ 13:37 Miffo

   Du ska få sista ordet. Som avslutning får du gärna svara på några påståenden som jag gör om dig som person.
   Du:
   1. Är omkring eller över 40 år.
   2. Tycker trots det att det är viktigt att lägga tid på att få sista ordet i en diskussion på Sambadefensiv
   3. Tycker att dina argument förstärks om du är aggressiv och otrevlig mot dem du diskuterar med.
   4. Har svårt att kontrollera ditt humör.
   5. Är medlem i Mensa.

  • 24 november, 2014 @ 14:07 Voldemort

   Skall med glädje besvara dina något impertinenta frågor:

   1. Ja, det borde du väl förstå när jag säger att jag har följt Öis i 40 år? Då kan ju t o m du räkna själv…

   2. Alltid lika roligt att trötta ut sådana som dig..

   3. Jag brukar kalla en spade för en spade och likaså en idiot för en idiot. Även face to face. Även om många svenskar har problem med det.

   4. Absolut inte. Då hade jag bett dig fara åt helvete för länge sedan.

   5. Aspirerar inte på några sådana påhittade varianter av mätning av intelligens. Intelligens är enligt mig mångfacetterad.

   Är du nöjd nu? Jag betackar mig för att göra en analys av dig som person. Tillstår bara att jag anser dig dra åt det troglodytiska hållet.

   Ha det nu så bra i fortsättningen, Miffo. Hoppas att dina våndor runt Prytz inte framkallar för mycket grubblerier. Det är inte bra för dig förstår du…..och du har säkert andra kvaliteter än fotboll som du kan ägna dig åt.

 8. 20 november, 2014 @ 22:33 1980

  1, Hawunger kan stanna!
  2,Yes
  3,bort med båda
  4,behåll
  5,skitsnack
  6,Jakob +++++
  7,+++++++++
  8,bort med KC och ML och in med Bosco som manager , killen har visat hur man gör guld av skit som ingen vill ha, samt att Qvidinge har en budget som är mindre än Gunnilse i div 3 och han lyckas gång på gång behålla kontraktet ändå!
  Hade varit väldigt intressant om han fick en SE budget som vi haft i år.
  9, ++++++++++++

  Svara

 9. 20 november, 2014 @ 22:39 Kalle B

  Anklev spelande tränare?

  Svara

 10. 20 november, 2014 @ 22:52 Rödblå gubbe

  1. Tveksam betr. Hawunger
  2. Henriksson bör få förlängt ett år. Tror att han är utvecklingsbar.
  3. Rätt att förlänga med Oscar W.
  4. Nico har fått alltför lite speltid i höst, bör behållas. Däremot anser jag inte att Strinäs har tillfört laget något.
  5. Anklev ja tack! Har säkert ett par år kvar på hög ÖIS-nivå. Hoppas farsan kan övertala honom att återvända till ÖIS-gården.
  6. Hoppas att Jakob E stannar, mera tveksam till Jakob L

  Svara

 11. 20 november, 2014 @ 23:09 Harry

  Att ha civilkurage innebär att ha mod att stå för sin mening även när det innebär en personlig risk, förmågan att stå upp för sina värderingar, trots vetskap om öppet eller latent motstånd från omgivningen.
  Detta är något som inte finns i de som styr Öis i dag.

  Svara

  • 22 november, 2014 @ 17:30 Pirlo

   +1

 12. 20 november, 2014 @ 23:38 Gago

  Nu ser ni till att värva Drugge, gubbar!

  Svara

 13. 21 november, 2014 @ 00:57 Freddie

  Hawunger nja nja tror Utsikten blir hans nästa klubb eller kanske Qviding?
  Saknar vi honom nja nja nja,,,,.lite då :-(

  Svara

 14. 21 november, 2014 @ 03:16 Tobbe O

  1. Jag tycker att man ska försöka få hawunger att stanna. Han visade under hösten att han håller och han är en bra truppspelare.

  2. Nu har han fått ”lära känna” klubben i ett halvår och jag tror absolut det finns potential att utvecklas mycket i år.

  3. Vill Nico vara kvar så ska han få förlängt, hej då till Strinäs (överflödig)

  4. Oskar förtjänar denna stöttning och lojalitet, skulle gissa på att kontraktet är anpassat efter skadesituationen

  5. Respekt till Janne

  6. Jakob ska självklart vara kvar, han är som sagt en del av ryggraden med sitt rödblåa hjärta.

  7. Roliga namn som båda smörat lite med ÖIS på twitter, inte livsviktigt att få in dom men helt okej värvningar om ekonomin tillåter.

  8. Lantz ut! Ser hellre en tränare med mycket tydligare spelidé, i år kändes det som att vårat anfallsspel var alldeles för mycket på chans. Jag har inget emot att Kent är kvar.

  9. Det går nog inte att beskriva hur glad man skulle bli om Anklev kom hem. Hans fotbollsegenskaper har absolut varit saknade men framförallt behöver vi hans ledaregenskaper! Hade vi haft honom i rödblått under hösten så är frågan om vi inte spelat i superettan 2015. Han hade stått upp i motvind, han hade vågat ryta ifrån när någon spelare inte gett 100%

  Till sist så hoppas jag att vi får behålla Jacob E, Freddan och Robin under 2015!!

  Svara

 15. 21 november, 2014 @ 05:21 Anders Dahlby

  1. Hawunger har väl inte precis dominerat , ojämn, tveksamt?

  2.Har väl inte fått chansen riktigt att visa vad han går för, bör stanna , ej dyr i lön

  3.Jag förstår fullständigt om klubben tvekar på dessa bägge ! Ingen av dem sticker ut, bort med minst en.

  4.Oskar Wallen gillar jag !! kan man få förlängt efter närmare 2 säsonger av skador, då har man kanske nätt speciellt !

  5.Janne carlsson är säkert en go gubbe, men uttalandet ( om han nu gjort det?) förstår jag inte riktigt. Det måste bero på att man vill ha Anklev, förövrigt ser jag inget som lockar till en klubb med 300-500 på matherna

  6.Ärligt talat, vad är det alla ser i Lindström som inte jag ser ?
  Bakåt och i sidled ger inga mål o poäng, säkra upp och gå in fel i närkamper, massvis med gula kort och alldeles för lätt. har inte tagit kliv framåt i sn tid i Öis.

  7.Får jag välja, så möjligtvis Björkeryd, en äkta Öisare !

  8.Om Kent Carlsson kan man säkert tycka mycket . Väldigt stort kontaktnät, men väldigt liten budget att handla för. Därav blir det dessa osäkra kort som vi sett tagits in och som inte räcker till. En ny manager med bättre blick för vad som behövs, där Kent säkert kan bistå i en annan roll.

  9.Kommer Anklev tillbaka skall vi vara tacksamma. En spelare med moral o respekt,
  kan spela det mesta utom målvakt, kan säkert komma med bra tips m.m.

  4.

  Svara

  • 21 november, 2014 @ 10:12 Jonathan Larsson

   Jakob Lindström skall spela med en defensivt lagd, bra, innermittfältare bredvid sig. Annars funkar det inte. Det är, tror jag, den största anledningen till varför han var som ”bäst” med Sebastian Johansson vid sin sida. Man såg dessa tendenser tycker jag i början av säsongen när Östling tog den rollen. Då kunde Jakob fylla på mer framåt och inte behöva vara ankaret bakåt.

   Och det där med gula kort. 4 gula i år. Rejäl förbättring.

   Självklart skall man försöka sitt yttersta för att hålla kvar Lillström.

  • 21 november, 2014 @ 11:47 Truls

   Exaktemundo!

  • 22 november, 2014 @ 13:20 1887 Örgryte

   +1

  • 21 november, 2014 @ 12:50 öisare

   håller med till 100% ang lillström. alldeles för mycket focus på honom och han har inte presterat något senaste åren
   gissar han har hög lö och vi kan säkert hitta mycket bättre för den lönen

 16. 21 november, 2014 @ 07:12 knegen

  1,Absolut kvar
  2, ingen bra värvning när vi själva har den klassen av spelare.
  3,Bort med båda
  4,Behåll
  6,Hade dom haft råd hade han värvat!
  7,Ta båda 2
  8,In med Thern eller Bosko dom enda tränarna som verkar kunna något!
  9,Tveksam killen är GUBBE som snart fyller 40

  Svara

 17. 21 november, 2014 @ 08:37 Stellan Lantz

  Anton Henriksson kommer aldrig att bli någonting. Inget gott betyg åt Kent och Lantz scouting (som var grundlig i det här fallet) att de fastnade för honom.

  Oskar: jag älskar honom som person, men ärligt talat: vi såg väl alla att han inte har i superettan och göra – innan han åkte på två korsbandsskador. Tror någon att han blivit bättre nu? Han är och förblir tyvärr för långsam. I söderettan, i ett lag som dominerar och är mycket i motståndarens straffområde, kan han möjligtvis funka så ok för ettårskontrakt, men jag ser tyvärr ingen framtid i honom, hur härlig han än verkar som person.

  Svara

  • 21 november, 2014 @ 10:25 Rille

   Glömt bort matchen mot AIK i svenska cupen 2013? Oskar Wallén har stora kvalitéer och skulle definitivt hålla på Superettan nivå, en Oskar Wallén i form är i alla fall en klass bättre än våra nuvarande spelande anfallare.

  • 21 november, 2014 @ 11:21 Stellan Lantz

   AIK svarade för en kollektiv kollaps mot oss. Du såg väl själv vad Oskar presterade eller inte presterade i superettan? Hur kan du – på basis av en enda match – säga att han definitivt skulle hålla på superettan-nivå när han inte var i närheten av att göra det senast, trots väldigt många starter? Obegripligt resonemang.

  • 21 november, 2014 @ 19:41 Rille

   Tog den mer som exempel, min personliga åsikt är att han absolut håller för Div.1 och mer därtill. Står fast vid att han OM han får vara skadefri skulle hålla i Superettan, hellre Oskar som targetplayer än George. Oskar är iallafall utvecklingsbar och aningen snabbare.

  • 23 november, 2014 @ 13:20 Karl-Gustav

   Håller inte med. Oskar fick starta 12 matcher och hoppa in 9 vilket gjorde att han totalt medverkade i 21 matcher av 30. På detta gjorde han 2 mål varav ett var mot Landskrona borta där de stod för en försvarskollaps värre än AIKs i cupen.

   Oskar Wallen höll inte får Superettan 2013 och jag tror inte att han kommer göra det i framtiden heller. Men jag har gärna fel naturligtvis.

  • 21 november, 2014 @ 15:01 Kalle H

   +1

 18. 21 november, 2014 @ 10:16 Inte en chans

  Att vi går upp nästa säsong med materialet vi har nu. Öster blir den givna vinnaren och vi får slåss om tredje, fjärdeplatsen. Luften har gått ur hela klubben och missnöjet, konflikterna kommer bara eskalera. Krävs harmoni och förtroende i en klubb för att den skall fungera. Publiksiffrorna kommer också att bli pinsamt låga.

  Svara

  • 21 november, 2014 @ 11:57 Anonym

   Ok uppskrivet

  • 21 november, 2014 @ 12:25 Rude Boy

   Luften kanske har gått ur Öster också?
   Söderettan nästa år blir knallhård med tre lag från Superettan; Öster, Landskrona och Husqvarna, vi, Oddevold, Trelleborg, Lund kämpande om segern.

  • 21 november, 2014 @ 14:06 Anonym

   Ingen av dom andra klubbarna är lika korrupta som ÖIS. Vänskapskorruptionen under senaste tio åren har ätit upp oss inifrån.

  • 21 november, 2014 @ 22:41 Rude Boy

   Jaha. Jag är inte så insatt i korruptionen i Trelleborg så det är svårt att kommentera.

  • 22 november, 2014 @ 01:16 Anonym

   Snark.

  • 22 november, 2014 @ 02:09 Freddie

   Husqvarna kommer nog att bli riktigt tunga det är en smart klubb som lever efter sina resurser, läget i ÖIS känns riktigt ovisst just nu stannar Lindström finns det hopp annars GONATT :-(

  • 23 november, 2014 @ 14:07 Anonym

   Nu är jag inte jätteinsatt i HFF men har hyfsad koll på dem och jag skulle inte kalla dem en ”smart” klubb

 19. 21 november, 2014 @ 14:47 Anonym

  Anders Svensson kanske skulle funka som ass till Lantz!

  Svara

  • 22 november, 2014 @ 01:15 Anonym

   Nej.

  • 22 november, 2014 @ 02:06 Freddie

   Nej nej nej Svensson är ju ingen tränare men fortfarande en jäkligt bra mittfältare som INTE vill spela nere i Söderettan.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se