Gamla Ullevi-återkomst och spinning

Jakob målar

Det kom visserligen inte som någon vidare nyhet. Vi var redan för några månader sedan inne på det, men nu är det definitivt klart att ÖIS spelar på Gamla Ullevi säsongen 2015.

– Det blir Gamla Ullevi, där vill vi spela. Det är en bättre arena än Valhalla, spelarna trivs, det är en annan atmosfär. Framför allt blir det bättre för oss på partnersidan, säger Mattias Asserståhl till GPs Mattias Balkander i en intervju under onsdagen.

I en tid av många tveksamheter är alltså i alla fall någonting spikat inför säsongen som kommer. Nu återstår bara att se vilka spelar som springer in på planen, under vilken tränares ledning och med vilken styrelse.

Det är dock svårt att inte bli lite bekymrad över att en nyhet som denna inte i första hand går ut till klubbens medlemmar i mail eller på hemsidan, utan istället i Göteborgs Posten.

Däremot lyckades man få ut information på hemsidan om det spinningevent som hölls i Frölunda Torg under förra veckan. Eventet beskrevs som en succé men siffrorna ser inte riktigt ut att inbringa de summor man tidigare räknat med. Under det extra årsmötet i höstas nämnde fotbollsstyrelsen att man hoppades på att få in 200 000 kronor till fotbollen under evenemanget. En summa man enligt texten på hemsidan inte nådde upp till. Det är inte bra i det utsatta läge klubben är i.


'Gamla Ullevi-återkomst och spinning' have 5 comments

  1. 10 december, 2014 @ 22:11 Dolphin

    Hur går tankebanor kring framtida klacksektion? Bygga nånting varaktigt på övre etage, likt sektionen vi hade i matchen mot Assyriska t ex?

    Svara

    • 11 december, 2014 @ 10:16 Johan G

      Östra Stå kommer utgå från den sektionen som vi har haft på Gamla Ullevi i år men det finns tankar på att testa lite andra sektioner för att hitta det som passar oss bäst. Det finns för- och nackdelar med alla sektioner så det handlar om att hitta den där fördelarna överväger nackdelarna i störst utsträckning.

  2. 11 december, 2014 @ 09:00 Lanslarke

    Vi får nog räkna med en eller ett par matcher på plasten även nästa år. Speciellt på våren när fyra lag ska dela på Gamla.
    Dessutom lär väl taskigt väder, damlandskamper, tractorpulling, Gothia Cup och liknande ställa till det.

    Svara

    • 11 december, 2014 @ 10:17 Johan G

      Det är sagt att det inte ska vara något problem att spela fyra lag på våren. Det jag har hört är att de kommer lägga mer energi på att underhålla gräsmattan under denna period.

    • 11 december, 2014 @ 11:17 Elfström

      Det spelades väl matcher under vissa tillfällen 2011-2013 på valhalla ibland till följd av att det var svårt att få ihop spelschemat?


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se