Ny klubbadress klar för Jacob Ericsson

IMG_4821

Foto: Jens Zackrisson

Det har sedan en tid varit klart att Jacob Ericsson lämnar ÖIS. Idag blev hans nya klubbadress klar.

Jacob gör som Jonathan Azulay och Johan Lundgren och rör sig norrut. Dock inte lika långt som förra årets två rödblå flyktingar. Gefle IF är nästa klubbadress, en klubb som faktiskt är äldre än ÖIS  (grundad 1882) men satte igång sin fotbollsverksamhet efter ÖIS och därför inte kan titulera sig landets äldsta fotbollsförening. En klubb som också gjort det till något av ett signum att värva från lägre divisioner, något man återigen hoppas ska ge framgång.

Jacob tackade samtliga ÖIS:are med på twitter under dagen med följande text:

Stort tack till ÖIS för ert stöd under mina två år i klubben.Alltid känt mig välkommen.Hoppas få möjligheten att återvända i framtiden!

Vi på sambadefensiv kan inte göra annat än att tacka Jacob Ericsson för hans insatser i den rödblå tröjan. Det började visserligen aningen svajigt då han som yttermittfältare knappast rosade marknaden. Efter flytten ned som vänsterback har han dock gått från klarhet till klarhet. En flytt Marcus Lantz mitt i all kritik ska ha beröm för.

Jacob var bara en kort tid i klubben men visade på ett föredömligt sätt hur man sköter en kort sejour i en klubb av ÖIS dignitet. Jacob har hela tiden visat stor respekt för klubbens supportrar och vad klubben står för. Han har också alltid föregått med gott exempel på planen och sällan har epitetet ”ett gott jobb” känts mer passande.

För Jacob Ericsson var kanske ÖIS inte något mer än ett karriärsteg, förhoppningsvis var det något mer men om det var så att han bara såg ÖIS som ett steg i karriären har han skött det steget så snyggt det bara går. Han lämnar för en klubb som inte är direkt konkurrerande med ÖIS och lämnar dessutom i en affär som känns helt och hållet ärlig. Det är något inte alla spelare gör men detta gör att iallafall jag kommer minnas Jacob Ericssons tid i verk i ÖIS som oerhört professionellt.

Lycka till i framtiden Jacob, för mig är du alltid välkommen tillbaka.


'Ny klubbadress klar för Jacob Ericsson' have 35 comments

  1. 8 december, 2014 @ 19:09 Putte

    Tack Jacob! Och lycka till i Gefle, hoppas se dig i röd dress igen någon gång i framtiden

    Svara

  2. 8 december, 2014 @ 19:29 Kalle B

    Bra jobbat, Jacob!

    Svara

  3. 9 december, 2014 @ 08:37 OppITopp

    Gefle är ett gott med tanke på möjlighet till speltid
    Bättre än ett sk ”topplag” och bli bänknötare
    Tack för din tid i ÖIS, lycka till o välkommen åter

    Svara

  4. 9 december, 2014 @ 14:19 Gabriel

    Tack för allt Jacob. Du är välkommen tillbaka i framtiden! Gefle är precis rätt steg för dig och din utveckling! Mot Europa!!!

    Svara

  5. 9 december, 2014 @ 15:39 Harry

    Jo förresten, vi pratade med Nicolas Sandberg och Faramarz Gosheh förra veckan. Ingen av de två visste något om nästa år (hittade detta på Sambadefensiv tvitter).
    Detta är Öis signum och det blir bara värre och värre, kommunikation och information är något som inte fungerar.

    Svara

  6. 9 december, 2014 @ 17:36 Putte

    Kan någon som vet! Berätta för mig och alla andra som undrar och spekulerar vad det är vi väntar på i tränar frågan?? Eller ska vi bara sitta still och vänta på att spelare som vi vill ha kvar väljer andra klubbar???? PS blir en aning stressad av tystnaden

    Svara

    • 9 december, 2014 @ 17:48 Björn

      Håller med gillar inte alls tystnaden , vad händer med spelarna vars kontrakt går ut.
      Hur många spelare har kontrakt?
      När börjar laget träna efter jul?

  7. 10 december, 2014 @ 15:11 Voldemort

    ”Öis fotbollsordförande Mattias Asserståhl säger nu att Marcus Lantz är klubbens huvudspår som tränare för A-laget 2015. Och inte som styrelseledamoten Matz Thorsson tidigare öppnat för, ett delat ledarskap mellan Lantz och utifrån hämtad kraft.

    -Det är inget som är helt klart, men huvudspåret är att Marcus är kvar. Vi tittar på hela organisationen och Marcus har kontrakt med oss.

    Den raka frågan, tränar Marcus Lantz Öis A-lag nästa år?

    – Det kan jag inte svara ja på rakt av. Vi sorterar om lite och som sagt, Marcus är vårt huvudspår som tränare kommande säsong.”

    Jaha. De säkra källorna var tydligen inte så säkra….eller också blir man inte av med Lantz så lättvindigt som man tror. Står Lantz där som huvudtränare 2015 så applåderar jag beslutet ur många perspektiv. Och Felix kommer då gå under namnet Bagdad Bob i min bok…

    Svara

    • 10 december, 2014 @ 15:20 Anonym

      Man kan inte precis påstå att Asserståhl är tydlig i sitt svar..

      För dig verkar det som att allt som kan tolkas att Felix har fel är bra info? Tragiskt.

    • 10 december, 2014 @ 16:23 Voldemort

      Nä. Men är man så säker som han har varit skall man ha torrt på fötterna. Oavsett Asserståhls svar; tycker du det är kruttorrt att gå ut och säga att Lantz skall bort? Kanske är det som så att man inte blir av med honom för att de har ett kontrakt de inte kan komma ur? Bra info för mig är när man inte behöver bryta en tränares konstrakt och betala en dryg mille. Men du kanske betalar ur egen ficka?

    • 10 december, 2014 @ 17:21 Anonym

      Det jag skrev har inget med ekonomi att göra. Påtalar bara att du driver någon slags, finna fel hos Felix, kampanj.

    • 10 december, 2014 @ 17:30 Voldemort

      Knappast. Har varit ovanligt snäll mot Felix. Men om man slår upp en nyhet och hävdar att den är sann pga sina exklusiva källor får man också ta skiten sedan om motsatsen uppenbaras. Det tror jag han förstår själv även om du verkar ha svårt med det.

    • 10 december, 2014 @ 17:43 Anonym

      Vad har jag missat? Vad jag läst eller hört har inte motsatsen uppenbarats. Du kanske sitter på andra källor? Tills ett 100% besked kommit finns det ingen anledning att häva ur sig en massa skit om Felix.

    • 10 december, 2014 @ 17:58 Voldemort

      Men du får väl skilja på futurum och presens? Jag skrev OM det sker att Lantz står som huvudtränare 2015 kallar jag honom Bagdad Bob. Och vad är det för skit jag hävt ur mig? Att han blir kallad Bagdad Bob om han har fel? Är det uthävd skit så är du nog lite väl känslig, Berit….

    • 10 december, 2014 @ 18:01 Anonym

      Jag undrar vem som är känslig Voldemört? :-)

    • 10 december, 2014 @ 18:02 Voldemort

      Du vet att jag alltid vill ha sista ordet va? ;-)

    • 10 december, 2014 @ 16:01 Div 1 2015

      Vi får se vem som har mest att säga till om, tror att Asserståhl får vika ner sig mot Thorsson.

    • 10 december, 2014 @ 19:43 Felix Jonsson

      Jag orkar egentligen inte argumentera mot dig. Men det är väldigt invecklat att skriva om ÖIS just nu. Det finns många olika viljor. Om du läser ordentligt så märker du nog också det.

    • 10 december, 2014 @ 20:07 Voldemort

      Ja, att det pågår en maktkamp har väl inte undgått någon. Frågan är bara vem som går segrande ur striden? Han med klubban eller han med degen? Å sedan får vi se….vart Lantz förpassas. Det enda man skall akta sig för nu är att ta parti, eller hur? Eller att spekulera för mycket?

    • 10 december, 2014 @ 20:10 Felix Jonsson

      Ta parti tycker jag verkligen att man som engagerad medlem kan göra. Spekulera ser jag inte heller något problem med faktiskt. Om jag hör från fyra olika källor att Marcus Lantz har fått sparken så tycker jag att det känns ganska självklart att gå ut med den informationen.

    • 10 december, 2014 @ 20:50 Voldemort

      Men det var väl också rätt lätt att skriva det för dig eftersom du önskar själv att så var fallet? Motståndet var väl inte så stort, kan jag tro? Det är det här jag menar med att spekulera i förtid. Det kan göra ont att göra en pudel om fel falang vinner…

    • 10 december, 2014 @ 21:09 Felix Jonsson

      Så jag skriver bara om nyheter som jag tycker om?

    • 10 december, 2014 @ 21:23 Voldemort

      Om du läste ordentligt så sade jag inte det. Men i det här fallet var det nog lättare för dig att skriva att Lantz hade fått sparken…det kan du väl ändå hålla med om?

    • 10 december, 2014 @ 20:30 Harald

      Ska degen bestämma så är det ju lika bra att byta namn till Metallservice FF.

    • 10 december, 2014 @ 20:47 Voldemort

      Wait and see…kanske inte är så otänkbart som du tror. Å så kommer han sätta prytz på tränarbänken eftersom han är anställd hos Metallservice. Jag tror det är en uppenbar risk att vi säljer ut oss till degen. Men; utan deg – inget lag. Med en värdelös tränare som har fått sparken förut – färre fans. Öis står inför ett vägskäl och jag är inte säker att alla kommer att gilla vad som händer härnäst.

  8. 10 december, 2014 @ 15:26 MBE

    Klart att han säger så i avvaktan på mbl förhandlingarna.. Jag tycker snarare att man kan läsa in genom det luddiga svaret att man har någon anna på gång annars hade svaret varit knivskarpt läs: ”vi är nöjda med Marcus och självklart tränar han laget nästa år” (typ ngt sådant). Men men, det är en berg och dalbana detta, så vad vet man??

    Svara

    • 11 december, 2014 @ 10:08 DrJonas

      mbl förhandlingarna? har man kontrakt så har man kontrakt. man får väl ändå ge Lantz cred för att han inte viker ner sig. tänk om alla spelarna hade samma attityd.

  9. 10 december, 2014 @ 15:27 MBE

    …nja ”annan på gång skulle det vara”, tror inte vi får en tjej som tränar A-laget faktiskt:-)

    Svara

  10. 10 december, 2014 @ 16:42 Putte

    Min undran kvarstår! Väntar alla spelare på vad som händer på tränare fronten, eller förhandlas det med någon? I min värld känns det som ett enda långt insomnande!

    Svara

    • 10 december, 2014 @ 16:50 Voldemort

      Berättigad fråga…verkar som om alla sover på Öisgården.

  11. 10 december, 2014 @ 17:05 Björn

    Kent sade på radio Öis att det skulle utgå en ersättning för Jacob E.
    Vad händer med kontrakten?
    När börjar träningen efter jul och nyår?
    Finns massa mer frågor.
    En till , varför är det sådan tystnad från gården? Ärret något stort på gång?

    Svara

    • 10 december, 2014 @ 20:22 Harry

      Nej allt är som vanligt, midnatt råder tyst det är i huset.

  12. 11 december, 2014 @ 10:34 Harry

    Måns Ekvall kommer att spela för Lanskrona 2015, killen kommer från Lanskrona så valet kanske inte var så svårt eller ?
    När man går in och tittar på Lanskronas hemsida så får man känslan av en levande klubb och det är kanske inte så konstigt att han väljer Lanskrona

    Öis hemsida ger intrycket av en sovande tillvaro, man hittar inget på den av värde.
    Vill man hitta något så är det GP eller sambadefensiv som gäller, måste finnas någon i Öis som ser vad som händer med föreningen, är det sotdöden nästa ?

    Svara

  13. 12 december, 2014 @ 17:31 Anonym

    En ny vecka tillända ingen info om nya kontrakt .

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se