Säsongsbetyg Del 2: Försvarare

Är säsongen 2014 den sista då vi får njuta av detta majestätiska steg?

Säsongen är avslutad. Besvikelsen har lagt sig. Positivismen har börjat gro, och det finns anledning till det. Efter ungefär halva säsongen spelad, i juli i år, sattes betyg på ÖIS-spelarna av Felix Jonsson och Jonathan Larsson. Såhär drygt fyra månader senare är det dags att summera ihop insatserna över hela året från de som hade ynnesten att dra på sig det rödblåa matchstället i år.

Precis som vid halvtidsbetygen så nämner vi att både Felix och Jonathan, som även nu sätter betygen, har sina favoriter och sina störningsmoment, men att båda har försökt hålla sig så neutrala som det bara går.

Ett nytt moment för betygen såhär efter säsongen är avslutad är att vi även flikar in en liten åsikt kring vad vi tycker om spelaren i frågas vara eller icke vara i ÖIS trupp 2015.

Betygen betyder följande:

1= Underkänd. Har inte hållit den nivå som krävs för att tillhöra ÖIS trupp 2014.

2 = Godkänd. Har gjort det som fodras för att tillhöra laget. Inte mer än så. Gör inte bort sig.

3 = Väl godkänd. Spelaren har gjort ett gott dagsverke. Ingen tvekan om att spelaren når upp till de krav som ställs.

4 = Hög klass. En avgörande spelare som stuckit ut. En stöttepelare som gör stor skillnad.

5 = För bra för Division 1. I en klass för sig. En spelare som borde spela minst en division högre. En stjärna.

Som vanligt är det texten som störst vikt bör läggas åt. Inte sifferbetyget. Kika på siffran, läs texten intensivt. Ungefär så. Kör!

Försvarare

Robin Ingvarsson 4 (Båda 4) (Halvtidsbetyg 5)

Jacob Ericsson utsågs av Balders Hages medlemmar till årets ÖIS-spelare. Utan att veta vilka som låg närmast där bakom kan man nästan garantera att Robin Ingvarsson var en av de som föll på målsnöret. Har axlat Christofer Bengtssons högerbacksmantel med bravur, och förutom ett mycket stabilt försvarsspel kryddade han det med en vass offensiv där han bland annat prickade in sex mål (delad vinst i interna skytteligan).

Felix flikar in att Robin likt stora delar av laget hade en svagare höst än vår men vidhåller ändå att han var en av lagets bästa spelare under säsongen. Kanske den bäste.

ÖIS 2015? - Vill Ingvarsson stanna så finns det absolut ingenting att tveka på överhuvudtaget.

Tobias Bratt 3 (Båda 3) (Halvtidsbetyg 3)

Var aldrig riktigt ordinarie men hoppade in med bravur, skötte oftast sina uppgifter med en alldeles ypperlig noggrannhet. Snabbhet, hårdhet och fina fötter var vad den kortväxte mittbacken kunde bidra med. Var utskälld under sin första säsong i klubben i superettan men fick ordentlig upprättelse under årets säsong.

ÖIS 2015? – Ja, som backup till Hannes Sahlin och Adam Rosén fungerar han.

Adam Rosén 2,5 (Jonathan 3, Felix 2) (Halvtidsbetyg 3)

Svårt att bedöma Adams höst då den i stora delar blev förstörd av skador, det blev endast fem matcher i serien efter uppehållet. De matcherna ska självklart bedömas och i dessa hamnade Adam Rosén på ett godkänt betyg. Vi väntar dock fortfarande på att Adam Rosén ska få en hel säsong i den rödblå dressen att visa vad han går för.

ÖIS 2015? – Ja.

David Leinar 2 (Båda 2) (Halvtidsbetyg 1,5)

Efter sex säsonger i ÖIS-tröjan säger vi nu tack och hej till David Leinar. Två nedflyttningar, en tvångsdegradering och en uppflyttning hann han bland annat vara med och bevittna och medverka i under sina sex år här. Händelserik tid, minst sagt. Ska enbart den här säsongen bedömas så märktes det tydligt emellanåt att det borde vara Davids sista säsong. Men två bra kvalmatcher av honom måste dra upp betyget en aning. Tårarna efter slutsignalen i Södertälje sade det mesta om vilket hjärta han har och har haft under sin tid här.

Tack för allt David.

ÖIS 2015? – Har tagit beslutet att avsluta karriären. Då ska han inte övertalas.

Hannes Sahlin 3 (Båda 3) (Halvtidsbetyg – )

Hannes är en väldigt kompetent mittback. Han har såväl snabbhet som känsliga fötter på sitt pluskonto men det finns saker som Hannes behöver bredvid sig för att vara en del av ett framgångsrikt mittbackspar. David Leinar i toppform är ett alldeles ypperligt komplement till Hannes Sahlin som är som bäst med en stabil klippa bredvid sig.

Då tillåts Hannes stöta lite mer och då är han som allra bäst.

ÖIS 2015? – Självklart!

Faramarz Gosheh 1 (Båda 1) (Halvtidsbetyg 1)

Halvtidsbetyget ruckas inte på, då han varit utlånad under andra halvan av året till Torslanda IK i Division 2. Det kan tyckas hårt att ge ett underkänt betyg till en spelare som bara spelat ett fåtal matcher och sedan varit utlånad, men vi utgår här ifrån de matcher han spelat under våren. Utlånad blev han inte nödvändigtvis för att han var dålig, utan för att han behövde mer speltid än vad han fick och kanske skulle få. Får vi se honom i laget nästa år när vänsterbacksplatsen är up for grabs?

ÖIS 2015? - Jonathan: Nja, jag är tveksam. I så fall inte som tilltänkt startspelare, för där anser jag inte att han håller än så länge. Inte alls, till och med, av det jag tyckt mig se. Men det behövs bredd på backsidan, för den är mycket tunn just nu.

Felix: Jag vill behålla Gosheh och ge honom chansen som vänsterback där han är som bäst. Han är ett råämne som mycket väl kan bli en diamant. Han behöver nödvändigtvis inte bli det men med rätt ledning kan han blomma ut till något väldigt vackert.

Jacob Ericsson 4 (Båda 4) (Halvtidsbetyg 4)

Utsedd till årets ÖIS-spelare som tidigare nämnt. Vi kommer att sakna de patenterade stormstegs-löpningarna längs med vänsterkanten som kom via hans ben och fötter i 90 minuter varenda match, oavsett läge och ställning. Skall Jacob lyckas i Allsvenskan (Gefle IF) så bör han lägga fokus på inläggsträning. Konditionen finns där, snabbheten finns där, kreativiteten finns där, kvaliteten på inläggen finns inte alltid där. Lyckas han förbättra den delen av sitt spel ser vi inte mycket som kan stoppa honom från en fin allsvensk sejour i Gästrikland.

ÖIS 2015? - Av uppenbara skäl så behöver frågan inte ställas i detta fallet.


'Säsongsbetyg Del 2: Försvarare' have 3 comments

  1. 13 december, 2014 @ 11:33 Opp i Topp

    Hampus Bohman verkar en bra ersättare till Jacob Ericsson
    Glöm inte att vi behöver minst en tuff mittback till
    Men det kommer väl

    Svara

    • 13 december, 2014 @ 16:37 Gabriel

      Den bästa Bohman stavas med H :D

  2. 13 december, 2014 @ 16:35 Gabriel

    Bratt är fan grym! Går från klarhet till klarhet. Lite av en favorit i de bakre leden med sin inställning.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se