Tackbrev från David Leinar

IMG_5402

Under kvällen dök den upp. Avskedsbrevet från David Leinar till klubbens supportrar. Det publicerades först på den officiella hemsidan men vi tycker att det är lite för vackert för att bara visas på en sida utan ett kommentarsfält där David kan ta emot hyllningar. Så här har ni den i sin helhet. 

Passa på att ge era hyllningar till David i kommentarsfältet:

Tack för allt!

Jag är ingen van skribent av dessa slag och det här med sociala medier har aldrig varit min grej. Jag frågade skämtsamt (inte bara egentligen) Hedman om han kunde skriva åt mig men nu blev det inte så. Jag tänker att om jag kunde komma relativt långt inom fotbollen med mycket inställning och hjärta så borde även denna text kunna bli helt ok om jag håller mig till det och helt enkelt skriver till Er, direkt från mitt hjärta.

Nu ligger skorna på hyllan och för första gången på ungefär 20 år så kan jag ta ledigt och fira jul utan att tänka på vilka dagar jag skall ut och löpa… Det borde såklart vara en oerhört underbar känsla, vilket det på många sätt också är men någonstans där finns redan nu en saknad. Absolut inte på just själva löprundan, det har väl aldrig riktigt varit min cup of tea men jag vet att jag aldrig mer kommer stå i spelargången i den rödblå dressen och nynna till Afzelius…

Jag kommer dock att njuta till fullo när det vankas min första riktiga sommarledighet någonsin. Jag kommer också att uppskatta varje helg där jag och min underbara familj kan göra vad vi vill, åka iväg spontant eller bara få var, helt utan träningstider och matcher.

Det är väl synd att säga att min tid i det äldsta och vackraste av sällskap har varit någon dans på rosor, långt därifrån egentligen. Jag tror nog att det kan vara just det, att jag varit med om en sällan skådad berg- och dalbana, som gör att jag känner så otroligt starkt för klubben.
Jag kom från lilla Ljungskile där jag var i fem år innan jag kom till ÖIS, en stor och anrik förening där jag nu kände att jag hade stor chans att få spela allsvensk fotboll många år framöver. För inte trodde jag i min vildaste fantasi att vi skulle ta 2 poäng på 16 matcher, ha Sveriges bästa anfallspar skadade större delen av året och åka ur, trots en smått bragdartad höst. Jag hade även väldigt svårt att tro att vi skulle kryssa mer än hälften av matcherna 2010 i Superettan med ett ruskigt bra lag för att sedan gå i konkurs.
Nu blev det dock så och helt plötsligt så var man väldigt långt ifrån ett allsvenskt derby på Gamla Ullevi, vad gör jag nu? Flyttar till Norge för att tjäna skapligt och spela i en ganska obetydlig liten klubb i Adeccoligan eller helt enkelt passa på att erbjuda mina tjänster på ÖIS-gården. Jag tänkte att i detta läge så måste det vara en win-win att ha mig på marknadssidan, för min del såg jag det som en utbildning som jag aldrig kom för mig att gå. Det borde ju även passa klubben bra då jag redan är på lönelistan plus att det möjligen kan vara en del partners som kan tycka att det är roligt att jag, spelare och just då lagkapten ringer och tjötar lite fotboll för att sedan sy ihop ett lämpligt partnerpaket.
Åren som följde, med arbete på heltid samt ganska mycket träning och matcher gjorde mig till den ” tokÖISare” jag idag nu är. Det var inte sällan dagarna på gården började runt 7.30 för att sluta efter en lång och tuff försäsongsträning vid 19.00. Nu arbetade och spelade jag i klubben och fick ju även lön såklart men jag vet att Ni är många supportrar där ute som även Ni lägger ner enormt mycket tid och pengar för att följa laget i Ert hjärta och det är verkligen beundransvärt, Ni är ovärderliga för klubben! Spelare och arbetare på klubben kommer och går men Ni består, tack för att Ni finns!

Jag kommer sakna tugget i omklädningsrummet, tjafset om domslut under smålagsspelen men framför allt kommer jag såklart att sakna matcherna med allt vad det innebär. Nervositeten innan, trycket på östra stå, känslan att springa mot klacken efter att gjort mål och att ta kort efter en seger!
Matcher som mot AIK i cupen, derbyna och de tre invigningarna ( Gamla Ullevi, Swedbank Stadion och Tele2 Arena) kommer alltid vara med mig, på gott och ont. Men visst är man stolt över att ha spelat dessa matcher i den rödblå dressen.

Jag kommer även att sakna mitt arbete på gården som jag trivts med så mycket. Det har varit ett stort nöje att få ringa en massa ÖISare på dagarna för att hjälpa klubben i mitt hjärta! Det känns som jag levt mitt liv genom ÖIS i många år nu och det är såklart en märklig känsla när jag nu inte kommer att vara del av det längre. Jag är oerhört tacksam för de år jag fått i ÖIS och jag har fått lära känna många fantastiska människor genom åren, lagkamrater, supportrar, partners samt medarbetare på gården! Så ett stort tack till Er alla!

Men, som alla vet så finns det en tid för allt och jag ser nu fram emot att få arbeta upp Leinar på taket AB tillsammans med min sambo Josefine. Det skall bli väldigt kul att få gå och titta matcherna på Gamla Ullevi tillsammans med min son Adrian. Det är nog heller ingen skräll om jag dyker upp inom ÖIS i framtiden, på något sätt. Kanske kommer jag få användning av min tränarutbildning, sitta i styrelsen eller varför inte som ny huvudpartner när företaget gått som smort i några år 

Jag hoppas att vi ses i framtiden, på ett eller annat sätt. Annars ses vi såklart på matcherna framöver, för som sagt, jag är en riktig tokÖISare och kommer att följa laget i mitt hjärta i resten av mitt liv.

Amor et fides – Vi ger aldrig upp vi älskar ÖIS!

God jul & Gott nytt år
/David Leinar #44


'Tackbrev från David Leinar' have 36 comments

  1. 21 december, 2014 @ 20:35 Hicken

    För mig som relativt nyfrälst ÖISare (började följa klubben på allvar 2008) har David Leinar egentligen varit den enda fasta punkten att hålla kvar vid och en av anledningarna till att man har orkat. En kämpe där klubbmärket på tröjan trängt genom huden rakt in i hjärtat. Hoppas vi ses i framtiden!

    Svara

  2. 21 december, 2014 @ 20:35 Johan Dahlman

    Tack för ALLT General Leinar. Har varit en fröjd att se din inställning och ledarskap. Du har visat hjärta för Röblått när det varit som mörkast, det är riktigt underbart att se. Hoppas vi ses på matcherna och lycka till med familjen och företaget.

    Svara

  3. 21 december, 2014 @ 20:37 Tack för allt!

    Man märker din popularitet på min son när han spelar fotboll på trädgården med sina kompisar. Där är det Messi, Ronaldo, Neymar och Leinar som möts. Tack!

    Svara

    • 22 december, 2014 @ 10:53 Bellman

      Underbart!

    • 22 december, 2014 @ 23:10 B Linder

      Haha, nästan lika bra som på åttiotalet när man åkte omkring med en bakrutestreamer på bilen enligt följande : Pele Cryuff Maradona Ytterell !

  4. 21 december, 2014 @ 20:42 Marcus

    Tack för en grym inställning, David!

    Svara

  5. 21 december, 2014 @ 20:48 Magnus

    Tack för allt David!! Du kommer vara saknad!

    Svara

  6. 21 december, 2014 @ 21:06 Om3

    Kommer alltid att vara älskad bland oss Öisare, för få som dig i dagens fotboll #hjälte

    Svara

  7. 21 december, 2014 @ 21:23 Anders R

    Tack för allt Leinar!!! Du har alltid varit en förebilf och en kämpe av stora mått. Du kommer vara saknad på plan men vi syns kanske på läktaren istället.
    Lycka till med Familj och Nya firman.

    Svara

  8. 21 december, 2014 @ 21:40 Putte

    Tack David för allt, din underbara inställning och härliga utstrålning. Lycka till med allt du gör i fortsättningen, du har varit och är en fantastisk förebild för alla unga!

    Svara

  9. 21 december, 2014 @ 21:44 Anonym

    Tack för dina år i Öis. Ditt hjärta och din inställning är grym. Och kommer vara saknad framöver.

    Svara

  10. 21 december, 2014 @ 22:14 Karl-Gustav

    Tack för allt David. Vi glömmer aldrig din inställning på planen och att du blev kvar i klubben trots alla motgångar. Lycka till i framtiden!

    Svara

  11. 21 december, 2014 @ 22:18 Voldemort

    Tack för allt krigande och din inställning # 44. Finns inte många sådana som du.
    Ta det nu lugnt på taken. Vi vill ha dig med oss många, långa år till!!

    Svara

  12. 21 december, 2014 @ 23:36 Rille

    Riktig hjälte är du i mina ögon Leinar.

    Svara

  13. 21 december, 2014 @ 23:37 Kalle B

    Leinar var den förste spelaren min son lärde sig namnet på, om man inte räknar Sören Börjesson. När det är dags för nytt tak vet jag vart jag ska ringa.

    Svara

  14. 21 december, 2014 @ 23:37 KJ

    Tack Leinar ! Ta nu hand om Kingen och de övriga i familjen . Hoppas att din Takfirma kommer att gå bra .

    Svara

  15. 22 december, 2014 @ 01:15 Ralf

    Tack för allt David Leinar och lycka till med ditt nya liv. Hoppas vi ses på Gamla Ullevi. Tusen Tack!!!

    Svara

  16. 22 december, 2014 @ 01:49 Axel

    Så jävla fin är han! Där kan vi snacka i medgång och i motgång, förtjänar helt klart en ordentlig hyllning. Stort tack för allt Leinar!

    Svara

  17. 22 december, 2014 @ 03:18 Gabriel

    Hero.

    Svara

  18. 22 december, 2014 @ 06:48 Thompa T

    Jag blev nästan tårögd av dina rader, härligt med hjärta i dessa tider av pengarullning och ideliga klubbyten – LSK och Öis under din relativt långa spelarkarriär visar att du Leinar inte är/var någon hoppjerka som gick dit pengabunten var som störst – all heder åt det och att du som den kapten där är stannande kvar på vårt sjunkande skepp vid konkursen…
    Kommer sakna vår mittbacksklippa nästa år, din inställning och krigarinstinkt har varit en ovärdelig, viktig vägvisare i ett ungt, bitvis vacklande, Öis de senaste åren.
    Lycka till med taket och ta hand om de dina – så syns vi på läktar’n (och räcket?) :-)

    Svara

  19. 22 december, 2014 @ 08:20 Jesper

    Din mantel blir svår att axla David! I mina ögon har du varit en spelare som växt mer och mer för varje år, där den ökade betydelsen har gått från att vara en spelare till att vara något betydligt mer. Du är en kulturbärare, en fanbärare och ett otroligt stort föredöme!
    Tack för allt och tack för att du valde att uppleva det med oss!

    Svara

  20. 22 december, 2014 @ 08:33 Truls

    Leinar for president.

    Svara

  21. 22 december, 2014 @ 09:46 Stellan Lantz

    Nog för att Hedman är en duktig skribent, men det här behövde du sannerligen ingen hjälp med Leinar: underbar text!Tack för allt – lycka till!

    Svara

  22. 22 december, 2014 @ 10:07 BrorLars

    Tack för allt Leinar, en av de största ÖISarna under 2000-talet! Lycka till i fortsättningen!

    Svara

  23. 22 december, 2014 @ 10:54 Bellman

    Tusen tack för allt David!!

    Svara

  24. 22 december, 2014 @ 13:07 Zappa

    Respekt!!

    Svara

  25. 22 december, 2014 @ 17:12 Hinde

    Stort tack David.
    Dina känslor har alltid varit äkta och det väger tyngre än alla resultat.

    Vi hoppas få se dig på ett gästspel på räcket 2015

    Svara

  26. 22 december, 2014 @ 23:16 B Linder

    Nr. 44 är väl spärrad för all framtid nu ? Det är det minsta klubben kan göra för att hedra denne hedersman – vilken inställning han har och har haft – en grym förebild ! Själv lät jag lägga om taket för ett par år sedan … önskar att jag hade lugnat mig en smula … tänk att ha David på loftet … :)

    Svara

    • 23 december, 2014 @ 08:58 Jonathan Larsson

      Helt orimligt att pensionera David Leinars tröjnummer. Någon måtta får det vara.

    • 23 december, 2014 @ 10:16 Gabriel

      Kan gott pensioneras. Vem vill bära den ändå? Kom igen!

    • 23 december, 2014 @ 12:44 Jonathan Larsson

      I och för sig. Tänker man på det sättet så. I min bok får man gärna pensionera alla nummer från, typ, 25 och uppåt

    • 23 december, 2014 @ 17:09 hans bjornestol

      Har pratat med nr11 allbäck han vill att någon spelar med hans nummer tror att David vill se tröja 44 på ullevi någon gång

  27. 23 december, 2014 @ 03:38 Anklev Ekström

    5-0 och hattrick av Leinar! Hatten av.

    Svara

  28. 23 december, 2014 @ 15:49 Bertil

    Tack Leinar!

    Suverän inställning och för det mesta en av de bästa i ÖIS under dessa år!

    Svara

    • 23 december, 2014 @ 16:45 hans bjornestol

      God jul david

    • 25 december, 2014 @ 03:08 Gabriel

      Hasse till landslaget! Chalalalala!!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se