Tobias Bratt påväg bort

IMG_4745

Ännu har det inte blivit officiellt men allt pekar nu på att Tobias Bratt lämnar klubben efter två säsonger i a-lagstruppen. När vi når honom under måndagen är han besviken men tämligen säker på att hans tid i klubben är över.

– Nej det verkar inte som att det blir något. Det ligger i Kents händer.

Okej, har han sagt något då?

– Jag har fått ett erbjudande men ser det som ett skambud faktiskt.

Sämre än förra året?

– En nivå som jag inte tycker är acceptabel.

Tobias Bratt meddelar också att han inte kommer att träna med laget på onsdag som läget ser ut nu. Det innebär att laget står med tre mittbackar, en vänsterback och en högerback. Det är inte som på Janne Carlssons tid. Antingen blir truppen den lilla och spetsiga som Marcus Lantz talade om inför förra säsongen eller så är det nytt blod på väg in i de bakre leden.

Ett annat ytterst löst rykte som dykt upp i vårt kommentarsfält är det om Ken Fagerberg. Det ryktas om att Ken skulle vara på väg tillbaka till sitt hjärtas klubb efter en lång, men inte rakt igenom framgångsrik, tid i Danmark.

Vem vet.


'Tobias Bratt påväg bort' have 36 comments

  1. 5 januari, 2015 @ 15:57 Anonym

    Trist med Bratt, han tycker jag gjorde bra ifrån sig MEN finns det bättre spelare på G ( där är man dock lite rädd med tanke på vad vi släppt förut, typ Ricky, Luka och Jeremejeff ).
    Ken tillbaka, varför inte.
    ÖIS tillbaka till superettan.

    Svara

  2. 5 januari, 2015 @ 19:06 Anonym

    Ken tillbaka? Visst, kanon, men ärligt talat är väl division ett inte vad han kan tänkas vilja ha? Det är väl i så fall ett tecken på att han har tröttnat och givit upp sina drömmar. Skall jag vara ärlig tycker jag han är för ung för att gå ned på den nivå vi befinner oss nu. Om vi går upp till Superettan nästa år kan det kanske vara aktuellt.

    Svara

  3. 5 januari, 2015 @ 21:38 Jacko

    Ken har startat varje match för Vendsyssel och gjort flest mål i laget. Det var en sammanslutning av sponsorer som gick in och löste värvningen till klubben så han lär inte tjäna uselt heller.

    Känns som ett väldigt löst rykte….

    Svara

  4. 5 januari, 2015 @ 23:15 llanson

    Ingen jätteförlust rent kvalitetmässigt. Viktigt nu dock att vi får in minst en till spelare, gärna någon ung, spännande som kan spela både mittback och högerback.

    Svara

    • 5 januari, 2015 @ 23:46 Hassan

      Exakt det som Bratt kunde plus att han är ung

    • 6 januari, 2015 @ 11:33 Kalle H

      +1

  5. 6 januari, 2015 @ 00:36 Brinken

    Skambud verkar vara Kent signum, finns inget förhandlingsutrymme kvar. Det hände för Jonsson, Björkeryd o Bengtsson. Tre kompetenta försvarare med öishjärtan som lämnar öis under mycket stor besvikelse

    Svara

    • 6 januari, 2015 @ 11:33 Anonym

      När ska det här ältandet ta slut. Jonsson hade för hög lön. Bengtsson började bli till åren. Björkeryd en relativt medioker spelare.

    • 6 januari, 2015 @ 12:28 Kalle H

      Jonsson fick sämre betalt än Asulaj(ett oprövat kort från blåvitt). Björkeryd var en av dem bättre när han spelade(tyvärr skadebenägen). Bengtsson stabil men något till åren. Rätt skall vara rätt.

    • 6 januari, 2015 @ 13:43 Anonym

      Björkeryd en av dom bättre? Nja.
      Azulay var väl ändå ett lån. Nyfiken på hur du vet att han hade högre lön?

    • 6 januari, 2015 @ 14:52 Elfström

      Azulayz lön betalades delvis utav IFK Göteborg.

    • 6 januari, 2015 @ 15:35 Kalle H

      Angående Robin så har Janne Carlsson fd tränare i ÖIS och numera tränare i Utsikten pratat om det i GP. Är säker på att vi hade stannat kvar i superettan om han hade stannat. Har även hört det av andra insatta i ledningen i ÖIS så jag tror inte det är löst prat. Vad det gäller Björkeryd så såg jag dem flesta hemmamatcherna och då var han alltid en av dem bästa såväl som vänsterback och vänstermittfältare. Men du kanske även såg bortamatcherna som jag inte kan uttala mig om.

    • 6 januari, 2015 @ 16:10 Opp i Topp

      Björkeryd har dessutom mestadels spelat mittback i Värnamo. De har varit nöjda med honom på denna position. Han hade säkert även fungerat som def im, med andra ord, han är en all-round-spelare

    • 6 januari, 2015 @ 12:06 Kalle B

      Hör du till dem som gnäller när man lånar från friidrotten också?

    • 6 januari, 2015 @ 12:07 Kalle B

      Menat för Brinken, alltså.

    • 8 januari, 2015 @ 22:57 Anonym

      Kent är ett fegt kräk , lycka till Bratt i framtiden hälsning från en som börja tröttna på Öis fasoner.

  6. 6 januari, 2015 @ 01:07 Elfström

    Skambud eller inte. Hellre ta obekväma farväl än att spräcka budgeten. Förläng med Gosheh så har vi 7 backar under kontrakt, krisar det på ytterbackspositionerna kan Anklev vikariera. Blir det en mittbackskris så har faktiskt Klingberg spelat lite mittback vid behov i Degerfors.

    Svara

    • 6 januari, 2015 @ 03:17 öbo

      Vi får vad vi betalar för. Aktuell uppställning kan aldrig konkurrera med de övriga topplagen i ettan. Det blir storbank för ÖIS. Trots alla superlativ på SD. Det är mindre snack och mer verkstad i de övriga div. 1 lagen. Inga bloggar där spelare höjs till skyarna innan ens säsongen startat. Men ÖIS betraktar sig alltid som ett snudd på världslag trots att det bara går sämre och sämre. Att ÖIS spelar i en kalkonliga verkar liksom bara inte sjunka in. Vi snackar div.1 ligan för left-overs. De som inte hade det som krävdes för att bli riktiga fotbollsspelare.

    • 6 januari, 2015 @ 11:30 Anonym

      Har du druckit för mycket sprit i julhelgen? Varför skulle Öis inte kunna konkurrera? Det gick alldeles utmärkt förra året.

    • 6 januari, 2015 @ 10:34 Brinken

      Vi åkte ur supperettan. Vi tog inte klivet upp. Använd pengarna på rätt spelar. Hellre en med kvalite än på två billiga bänknötare. Om ÖIS menar allvar att satsa på egna produkter ska de unga kontrakteras.

  7. 6 januari, 2015 @ 11:13 Anonym

    Vad är ett skambud i Sveriges tredje liga?

    Svara

    • 6 januari, 2015 @ 11:35 Truls

      En kebabrulle om dagen?

  8. 6 januari, 2015 @ 16:42 Rödblå gubbe

    Vi kan ju inte först klaga på att det alltid är minussiffror när det börjar bli dags för bokslut och sen gnälla på Kent C när han försöker hålla emot alltför höga lönekrav. Visst kan man ha gjort misstag men det är bara att inse att ekonomin inte är vad den en gång har varit.

    Svara

  9. 6 januari, 2015 @ 19:13 Jacko

    Klart att Bratt fick en bättre deal när han kritade på för ett nyuppflyttat ÖIS inför säsongen 2013. Känns positivt att Kent håller igen på lönerna, speciellt avseende denna typen av breddspelare.

    Det är verkligen inte spelarnas marknad just nu. Tänk att en spelare som Alushaj nu verkar vara tillbaka i Motala trots 21 mål på 20 matcher ifjol. Har svårt att se Bratt få en bättre deal någon annanstans. Hans två säsonger i ÖIS har ändå varit rätt blygsamma.

    Svara

    • 6 januari, 2015 @ 21:30 Opp i Topp

      Bra inlägg. Jag tror nog Kent C vet vad han gör att man inte sedan kan ha samma åsikter om allt är ganska naturligt. Hoppas bara han delar min åsikt om att man bör behålla Hawunger, då blir Bratt i lite bakvatten. Hittills ser truppen väldigt lovande ut

  10. 6 januari, 2015 @ 22:37 Hassan

    Hawunger e ju glödhet, not

    Svara

  11. 6 januari, 2015 @ 23:12 M

    Herregud Bratt är inget att satsa på om han vill ha någon superlön, ut med den lilla suputen så kan han falla fram längs med avenyns pissiga blåvittpubar som han brukar..
    På tal om alushaj så kan jag inte förstå hur han kan vilja stanna i Motala jag hade lätt kritat på för ÖIS om jag så fick 5000 mindre/månad, trots allt ett steg i rätt riktning vem fan vill spela eller bo i Motala?!

    Svara

    • 6 januari, 2015 @ 23:31 Kalle B

      Uppenbarligen inte han. Frågan är hur smart det var att gå ut på twitter med att han sålt lägenheten och drar hem till Gbg.

    • 7 januari, 2015 @ 03:26 RÖD&BLÅ

      En sak som jag inte fattar. Ni är soppas härliga att skriva saker som ”ut me den lila suputen” men ni vågar inte skriva erat riktiga namn.. Sköna ni är era mamma knullare

    • 8 januari, 2015 @ 23:02 Felix

      Haha

    • 7 januari, 2015 @ 10:08 johan

      Tror knappast han har begärt någon superlön. Jag har ingen aning om vad man tjänar i div 1 men jag antar att om man lägger ner så oerhört mycket tid som det krävs i elitfotboll så vill man åtminstone ha lite kompensation för det. Jag tycker bratt visat grym inställning och jag hoppas i alla fall att han stannar kvar.

    • 8 januari, 2015 @ 00:52 Anonym

      M, du tillhör inte begåvningsreserven, det kan man lugnt konstatera.

  12. 7 januari, 2015 @ 04:31 patrasket

    Ärligt talat? Finns det någon som tror på Bratten som en framtida storspelare? Äsch lyft upp någon ung förmåga istället.

    Svara

  13. 7 januari, 2015 @ 06:46 Thompa T

    Härligt att läsa alla sköna, spretiga, öjsiga åsikter.
    Ken kan vi glömma, alushaj känns som en MKT bra förstärkning längst fram. Hade gärna bytt ut Stellan mot ”Alu”! Säkert samma lönenivå men hellre ung, kvick, utvecklingsbar och hungrig – än tung, långsam och något äldre boxspelare…eller?
    Bratt har varit en startspelare i brist på annat när skador/sjukdomar härjat, är inte värd mer än ”ett skambud” (vad nu det är??) så är det.
    Hawunger känns lovande och lite holländer-känsla på honom (bara han inte går samma trista öde till mötes som Filip,,,) förläng med Hawunger så har vi back up både på mf o mb! philip hofvenström (back/mitt)
    från stenungsunds if i div2 kan väl vara nåt? Ung, kvick o allround. Provat med både oddevold o LSK som håller honom på halster i väntan på de tunga namnen…inte schysst. Plocka in honom på provspel o nyp honom före….?

    Svara

    • 7 januari, 2015 @ 12:55 Kalle H

      Stellan och Alushaj fyller båda trettio i år så ung och utvecklingsbar förstår jag inte vad du menar med.

    • 7 januari, 2015 @ 18:03 Anonym

      Exakt. Det är det som talar mot Alushaj. Och han känns för tillfället lite hajpad av allt å alla. Ta inte in något om det inte är klockrent.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se