IMG_5485

Promenadseger mot Qviding

Det var dags för såväl spelare som supportar att ta sig ur den bubbla av glädje som ÖIS-fest innebar och återigen gå till Valhalla för att bevittna nästa hållplats för segertåget Örgryte IS 2015.

Vädret och konkurrensen med femmilen i Falun gjorde sitt för uppslutningen kring matchen och gav den en ganska sömnig inramning.

Det blev ändå en seger som kändes som en dag på jobbet.

Första målet kom från William Atashkadehs fötter efter nio minuter efter fint forwardssamarbete anfallskollegan Anton Sandberg-Magnusson. Den sistnämnde tog emot och höll undan halvvägs in på motståndarnas planhalva när han såg Atashkadeh löpa i djupet. På samma sätt som Nicolas Sandberg slog inlägget till Oskar Wallén på Borås Arena 2011 lyfte han sedan in bollen mot Atashkadeh som mötte den perfekt och kunde kontrollerat rulla in matchens första mål.

Imponerande aktion av båda men framförallt imponerande nedtagning och avslut i hög fart av Atashkadeh.

Det andra målet kom strax innan paus och det var återigen Atashkadeh som imponerade och målade snyggt. Då Qvidings svaga backlinje envisades med att ställa sig lite för högt för sitt eget bästa kunde ÖIS ganska lätt komma loss i djupled. Långboll efter långboll slank in bakom gästernas backlinje och i minut 37 gav taktiken utdelning när Hampus Bohman dundrade iväg en boll mot en djupledslöpande Atashkadeh som sög ner bollen med vänsterfoten. Inte långt ifrån målvaktens vänstra stolpe tittade han upp, vände bort en glidtacklande Qviding-försvarare och dunkade upp bollen i nättaket. En aktion som osade klass.

Pausvilan kom och med detta även det byte som redan var planerat och Atashkadeh utgick till förmån för Stellan Carlsson. Atashkadeh hade då sånär blivit tremålsskytt då ett av hans skott efter en hörna räddats av ett ben på mållinjen

Med ett antal byten blev den andra halvleken inte lika sevärd som den första. Tio minuter efter pausvilan lyckades dock ÖIS bättra på sin ledning genom Sebastian Ohlsson som efter en hörna dunkade upp bollen i nättaket. Huruvida den verkligen gick in på rätt sida av stolpen och inte genom gaveln tvistar de lärda men mål blev det och Sebastian fick dansa måldans.

Det mest intressanta förutom målet var att Carl Hawunger fick möta ÖIS för första gången i sin seniorkarriär. ÖIS-produkten Hawunger har inte skrivit på för Qviding men tränar med laget för att eventuellt skriva på.

Samtidigt viskas det om att ÖIS vill ha tillbaka spelaren som lämnade i vintras. Kent sägs fundera på att erbjuda honom ett kontrakt som en lösning på de mittbacksproblem som då och då uppstår. Dagens mittbackslösning Jakob Lindström lär inte bli långvarig på posten.

Fortsättning i ärendet lär följa.

Matchen slutade 3-0 till ÖIS efter en slarvig andra halvlek. Vi 226 stycken som tog oss till Valhalla kunde gå hem med en känsla över att årets version av ÖIS åtminstone mår spelmässigt bra.