IMG_8793

Mot Borås för en förlängd svit

QvidingelvanEfter konkursen har ÖIS mött Norrby IF sex gånger. Av dessa har ÖIS bara förlorat en enda gång (hösten 2011) så till skillnad mot förra veckans match talar statistiken den här gången till ÖIS fördel. Dessutom har motståndarlaget börjat årets seriespel sannerligen uselt och ligger för närvarande sist i tabellen med en ynka poäng på kontot. Denna poäng kom i förra omgången mot Lunds BK på bortaplan då Mathias Strinäs med två mål hämtade hem årets första poäng hem till Borås.

I matchen mot Lunds BK fick laget tillbaka rutinerade mittfältaren Elmin Kurbegovic som missade säsongens inledande matcher. Han är dock inte den enda som missat matcher i säsongsinledningen, i perioder har laget fått klara sig utan både ordinarie mittbacken Marcus Översjö och nyss nämna Mathias Strinäs. Nu är startelvan dock så gott som komplett igen och det är dags att sätta fart om laget inte vill bli fast i botten.

Som bekant återfinns två anfallare med ÖIS-koppling i laget, Ricky Yarsuvat och Mathias Strinäs. Likt hela laget har de två haft en motig start. För Ricky har det blivit ett mål och för Strinäs de två målen mot Lund. Släkten är dock fortfarande värst och det finns fortfarande skäl till oro, även om många har Rickys straffmiss i fjol färskt i minne.

Lugnet

Efter de svaga insatserna i årets andra och tredje match har laget med två vinster nu vunnit viss arbetsro. De två vinsterna har visserligen kommit mot ett ganska svagt motstånd och det försvarsspel Qviding visade upp på Gamla Ullevi gör det svårt att uppskatta hur bra ÖIS anfallsspel är i nuläget. Vad vi dock kan konstatera är att ÖIS inte har några större problem att utnyttja sina chanser iår. Laget har redan gjort 12 mål och det ger ett målsnitt på 2,5 jämfört med förra årets svaga 1,73.

Även om Qviding inte var någon vidare värdemätare fick William Atashkadeh näta två gånger och det bör betydelsen i det bör inte underskattas. Förra året var de flesta ganska övertygade om att Stellan Carlsson skulle göra minst 10 mål så att lova guld och gröna skogar så fort en anfallare med ett fint facit värvas är vanskligt. Det har dock redan nu visat sig att William Atashkadeh inte är lika beroende av ett visst spel för att lyckas som Stellan Carlsson som är mer av en boxspelare. Atashkadeh däremot har en teknisk kvalité som gör att han inte är beroende av att kunna avsluta på ett eller två tillslag i boxen utan som gör att han kommer kunna skapa lägen åt sig själv och även göra bra saker av sämre lägen.

Det som många dock håller emot honom är hans skadehistorik. En historik som är svår att prata bort, men ännu under sin tid i den rödblå tröjan har han inte haft några allvarligare problem. Under försäsongen hölls han i korta tyglar för att inte slå upp några skador och behandlingen har visat sig ha fått effekt.

Det ska inte heller glömmas av att Atashkadeh bara är 23 år och det är främst de två senaste åren som varit problematiska.Det är alltså ingen Anton Holmberg-karriär han ser tillbaka på. Kanske är det bara så att de två senaste åren har varit oturliga. Vi får vänta och se. Skulle han skada sig igen finns ju som bekant gott om anfallare att ersätta honom med i truppen.

Same procedure

Som ni kanske märkt har jag idag inte haft möjlighet att se lagets träning och därför hade det varit dumt att breda ut texten och berätta för er hur laget kommer starta imorgon och varför. En gissning är dock att startelvan blir densamma som i matchen mot Qviding. Att döma av matchtruppen har inga nya skador uppstått och därmed borde inte Marcus Lantz se några anledningar att ändra på någonting. Det ger oss följande elva:

Qvidingelvan

Startelvan har satt sig och det är numera inte speciellt många positioner det råder någon vidare tveksamhet kring. Sedan Daniel Paulson ådrog sig sin allvarliga skada i Halmstad har Sebastian Ohlsson fått ta ett steg tillbaka i planen och detta gör att såväl yttermittfältare som anfallare numera känns självskrivna. Anton Henrikssons och Johan Hedmans försäsong till trots har ingen av de två fått speciellt mycket speltid sedan seriestarten och det gör att André Nilsson känns självskriven som ersättare till Daniel Paulson.

På innermittfältet har Niklas Klingberg haft en något motig start där han fått utstå viss kritik och senast ersattes han i paus av Andreas Östling. Nu är han dock återigen med i matchtruppen och det borde innebära att han är klar för start. Vilket i sin tur borde innebära att han startar.

Längst fram kommer George Mourad och William Atashkadeh starta så fort de får chansen att göra så och Georges första halvlek mot Qviding lär inte ha gjort någonting åt hans till synes säkra plats.

Där har ni förutsättningarna, vi ses i Borås!


'Mot Borås för en förlängd svit' have 7 comments

  1. 18 maj, 2015 @ 01:01 Ansgar

    Hedman bör släppas in. Han vet hur man avgör mot Norrby.

    Svara

  2. 18 maj, 2015 @ 12:16 Truls

    Tycker det är intressant att du tycker att Qviding är svagt motstånd. Skulle säga att dom kan utmana alla lagen i serien men har inte jämnheten. Just för dagen var Öis väldigt bra. Tror att det var en stor anledning till utskåpningen sist. En kan se det från två håll. Jag väljer att tycka att Öis var bra.

    Svara

    • 18 maj, 2015 @ 22:41 Kalle H

      Jag tycker att Qviding var dåliga. Tycker också att vi inte bara skall spela av matchen för att vi leder med ett par mål utan försöka göra så många som möjligt. Ger Lantz tre matcher till har vi inte blivit stabila då så måste han få gå för då blir det ingen serieseger.

  3. 18 maj, 2015 @ 22:18 Alsterlind

    Norrby är tuffa och svåra så en poäng är riktigt bra, Mourad är för övrigt tyvärr gammal och skadebenägen därför nu läge att släppa fram de unga lovande talangerna framöver.

    Svara

    • 18 maj, 2015 @ 22:33 Kalle H

      Kan ju inte vara bra att ta en pinne mot seriens jumbo om man har ambitionen att gå upp i superettan! Skämmas borde dem göra efter en sådan usel första halvlek knappt ett skott mot mål.

  4. 18 maj, 2015 @ 22:59 Truls

    Helt dåliga är man inte när man slår Trellborg på bortaplan som enda lag hittils Kalle H.
    Lantz borde fundera på varför det inte är bättre stabilitet i laget. Ett par lysande matcher och ett par riktigt dåliga. Det är inte en seriesegrare som gör så. Det är helt klart. Öis måste snabbt få upp någon form av jämnhet annars funkar inte det här i längden.
    Jag hoppas jag har helt fel men det ser inte så där jättelovande ut pga just detta problem.

    Svara

    • 19 maj, 2015 @ 09:26 Kalle H

      Håller med dig om Trelleborg. Förstår inte varför vi inte använder presspelet mer för det var ju väldigt effektivt i träningsmatcherna. T,ex mot Gais och andra halvlek mot Jönköping. Varför får inte Hedman spela? Tycker Klingberg är övervärderad.Attaskadeh tycker jag verkar vara en medgångspelare även om han var skaplig på slutet igår. Börjar tyvärr tvivla redan.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se