IMG_4790

En 0-0-match med ett 0-0-spel

Det finns en stor och övergripande berg- och dalbana vad gäller ÖIS, och det finns en liten, inzoomad sådan. Den stora berg- och dalbanan ser vi om vi tittar på serietillhörigheten de senaste tio åren. Upp och ner, ner och upp. Den lilla berg- och dalbanan upplever vi här och nu i stunden, i ÖIS 2015. En bra match, en dålig match, en bra match, en dålig match. Och. Så. Vidare.

Mot Norrby i Borås i kväll var det dags för den dåliga matchen. Efter en bra insats mot Qviding var det alltså på sin plats med en dålig insats och ett dåligt resultat. Norrby som bara inkasserat en poäng under de inledande fem matcherna kom med stukat självförtroende till matchen. ÖIS kom med…ja, ett självförtroende som är helt omöjligt att avgöra, åtminstone inför matchen.

Första halvleken kändes som att den försvann någonstans. Ingen tog tag i matchen, ingen drog igång tempot, ingen skapade målchanser. Varken ÖIS eller Norrby såg särskilt intresserade ut av att vinna. Norrby satte envist bollar i djupet på relativt smart springande forwards, men lyckades sällan komma loss, då ÖIS med Hannes Sahlin i spetsen satte försvarsspelet tillräckligt bra. ÖIS försökte ofta komma runt på kanterna, utan någon större lycka alls. Närmast ett mål från ÖIS sida i den första halvleken var, om jag inte missminner mig, en frispark från bra position efter bara någon enstaka minut där målvakten i Norrby tvingades till en halvklurig räddning.

Till spridda burop klev spelarna av planen. Till spridda applåder kom de in igen en kvart senare. Med ett helt annat driv och en helt annan energi. Hade man hoppats. Istället såg de första 15 minuterna ut precis som första halvlek. Spel i mittcirkeln utan någon särskild nerv åt något av hållen. Till tonerna av den majestätiska ”En enda känsla” kom sedan matchens enda bra period från ÖIS sida. Den varade i cirka 5-8 minuter och innehöll några halvchanser efter inlägg eller instick. William Atashkadeh och Sebastian Ohlsson var de som var hetast på att avsluta, och var även de som fick iväg de mest hyfsade avsluten. Samtidigt som Niklas Klingberg sköt 20 meter över målet i ett kanonläge och Stellan Carlsson sköt halvt hål i luften på ett halvdant volleyläge.

Någon särskild slutforcering kom inte det heller, och matchen lämnar ett stort hål efter sig. Ett tomrum. Inte på så sätt att man är helt förkrossad, utan för att det känns som att matchen inte har spelats. Det här är inte en match man kommer minnas om fem år, eller fem dagar för den delen. Och det hade väl varit okej om man hade fått med sig tre poäng. Det behöver inte alltid se kanon ut. Men skall en serie vinnas, så skall sådana här matcher vinnas, så är det.

Finns förtroendet bland spelarna för mannen på bänken? Jag slänger ut frågan i luften.

Nästa match däremot. Då vet vi vad det är dags för. Dålig insats idag innebär….just det, en bra insats mot Landskrona! Så gå till Gamla Ullevi, och sjung. Det är det enda vi kan göra för att få berg- och dalbanan ÖIS att bli mer av en stillsam segeltur mot högre divisioner.


'En 0-0-match med ett 0-0-spel' have 30 comments

  1. 18 maj, 2015 @ 23:33 Truls

    Ja. Vad är det som händer? Varför kan dom inte ta med sig spelet? Det såg jättefint ut sist och nu segt och utan pondus. Bortaspöke, Lantz eller spelarna som inte fungerar? Skynda på nu och få lite stabilitet annarsvette katten om det här kommer gå.

    Svara

  2. 18 maj, 2015 @ 23:42 Malte

    Frågan är som du säger. Har truppen förtroende för mannen på bänken? Jag börjar tvivla. För jag vet inte hur många matcher har Lantz valt att inte utnyttja sina byten.

    Första bytet kommer pga skada i första. Man kan flytta upp seb, in med Henriksson på kanten eller varför inte in med Hedman men man väljer sätta in Stellan som inte har hjort något rätt sen han kom till sällskapet.

    Nästa byte kommer i 70:e(!?). Sandberg-Magnusson som inte gjort några rätt denna säsongen. Tredje bytet kommer aldrig.

    Vad sänder det för signaler till Spelarna på bänken? Har han inget förtroende för dem? För anledningen kan ju knappast vara att vi skapar så mycket. In med en fräsch spelare typ östling istället för klingberg som var rent ut Sagt usel så hade man kanske fått fart på mitten. Eller Ingvarsson på backen och upp med Anklev

    Var fan finns matchcoachingen?

    Svara

    • 18 maj, 2015 @ 23:44 Malte

      Ursäkta felatavningar m.m men autokorrekt fungerar sådär.

    • 19 maj, 2015 @ 12:18 Kalle H

      Håller med. Urusel coachning.

  3. 19 maj, 2015 @ 00:10 Håkan

    Tycker Lantz är bra. Vi skall vara glada att vi har honom. Låt han få bygga upp laget i lugn och ro. Han har ambitioner och har visat en gång redan att han kan lyckas. Tror han kommer göra stordåd med ÖIS om vi låter honom vara.

    Svara

    • 19 maj, 2015 @ 06:05 Douglas Cartland

      När har Lantz lyckats tycker du? Han höll oss inte kvar i superettan 2013, förra hösten var ren katastrof och vad har varit så bra i år? Vinsten med 5-1 mot Skövde på ÖIS-gården?

    • 19 maj, 2015 @ 06:43 mackarinho

      Och du tycker Stellan är bra också förstår jag?… jaja alla får ha sin åsikt. Tjänstefel att byta in den överlägset sämsta gubben vi har gång efter gång.

    • 19 maj, 2015 @ 07:54 Anonym

      Skämtar du?
      Hans första uppgift var att hålla kvar oss i superettan, det misslyckades han med. Förra året lyckades han inte att vinna en relativt medioker division 1 södra.
      Alla extremt viktiga matcher har inte lyckats med att vinna. Värnamo borta 2013, Utsikten, Assyriska 2014… Lägg därtill han direkt osmakliga egenskap att alltid skylla på andra när det går dåligt. När vi åkte ur superettan var vi för dåligt tränade plus att han hade haft för kort tid för att ”sätta” sin spelidé… När man skall på kort tid försöka ”rädda” ett lag får man jobba just kortsiktigt och inte med saker som skall ge frukt om ett år…

      Han lägsta nivå med laget är katastrofalt vilket visar på att han är en högst medioker tränare som t.o.m har svårt att tända laget.

  4. 19 maj, 2015 @ 06:45 Nil

    Lantz håller inte. Han avslutade förra året med 1-3-4 och har börjat i år med 3-2-1. Lägsta nivån är på tok för låg för att vinna en serie. Högst anmärkningsvärt att all kampvilja som visades upp mot Q var som borta idag.

    Svara

  5. 19 maj, 2015 @ 06:47 MJ

    Den viktigaste frågan är ställd. Kan vi verkligen vinna serien med nuvarande tränare/ledarskap? Det brister i mitt tycke taktiskt (förberedelser), match coachande och i kommunikationen (under match/media).

    I går var det snudd på löjeväckande när man, enligt tidigare kommentar i fältet, tar in den ständigt iskalla nr 85, och sedan nöjer sig med detta, trots ett spel som skrek efter en injektion eller omformering.

    Svara

    • 19 maj, 2015 @ 07:10 Kjell

      Håller med. Lantz envishet att inte spela Hedman och Henriksson är obegriplig. Noll coaching från hans sida. Skrikandet från långsidan är inte coaching Lantz utan det handlar om förmågan att få spelet att lyfta med kloka byten eller omgrupperingar. Inget av det ser vi från Lantz. Spelare som uppträder på plan som man gjorde igår mot Norrby speglar dåligt självförtroende och nonchalans snarare än några som ser fram emot att komma ut på planen och prestera. Det är Lantz ansvar. Och – vad gör Sören på bänken? Får han inte lov att tycka till under matchen eller är han också både döv och blind för vad som händer på plan?

  6. 19 maj, 2015 @ 07:25 Peter Samuelson

    Är det någon som funderat på hur smart det är att säga upp sportchefen Kent C.
    Vad sänder det för signaler till spelartruppen-tränare att Kent ombeds att inte ens besöka Öisgårdens omklädningsrum.
    Personen som med sitt kontaktnät fått spelare som Arnklev -Björk-Klingberg att söka sig till Öis.Amatörmässigt skött!

    Svara

    • 19 maj, 2015 @ 15:12 Kjell

      Är det verkligen sant att man behandlar Kent C på det sättet att han är ombedd at inte besöka omklädningsrummet? Vad är det för jävla trams? Den som bestämt det borde själv lämna verksamheten för allas bästa.

    • 20 maj, 2015 @ 16:55 Peter Samuelson

      Det är helt sant att Kent ej får komma upp till Öisgården-ej prata med spelarna.
      Och Öis kommer troligtvis inte att spara en krona på att ta bort Kent under 2015.
      Att sätta in någon frivillig som inte ens ser en träning-vad blir det för laget-tränarna???

    • 20 maj, 2015 @ 22:08 Daniel K

      Hej Peter Samuelson!
      Är du en av styrelsemedlemmarna som avgick på årsmötet?
      Eftersom jag är så dåligt insatt i vad som händer med Kent så väljer jag för stunden att inte uttala mig om det.
      Men om du är en f.d. styrelsemedlem, har jag några frågor till dig:
      1. Tycker du att Ni som avgick på åsmötet skötte ÖIS på ett proffsigt sätt?
      2. Ingen i den gamla styrelsen visade något större engagemang i att engagera frivilliga krafter, varför?
      3. Hört från många att ni vid flera tillfällen betedde er arrogant och otrevligt när ni fick konstruktiv kritik, varför?
      4. Viljan att kommunicera med oss supportrar var inte stor, men nu passar det att spy ur sig klagovisor, varför?
      5. Vore intressant att få höra tre saker som du är nöjd/missnöjd över i de beslut du var med och klubbade igenom?
      6. Är ryktet sant om att ni använde styrelsen som en intern trivselgubbklubb?
      7. Upplever du att ni backat upp och gett dem som varit anställda som ex. Mats Janson, Lennart Lindorsson & Oskar Ängermark, så bra förutsättningar som möjligt att de kunde utföra sina uppdrag på bästa sätt?

    • 20 maj, 2015 @ 22:54 Peter Samuelson

      Hej Daniel!!
      Jag uttalar mig som privatperson /Öisare i fallet Kent.Och till skillnad från många andra så valde jag att visa mitt namn-stå för min åsikt.
      Jag har inte spytt galla offentligt -utan framfört min åsikt-man behandlar inte en trotjänare i klubben på det sätt man nu gör.Det kan vara rent skadligt både sportsligt och ekonomiskt.

      Att därtill dölja sig bakom att ”vi måste spara pengar”-det är det jag reagerar på.
      Spara behöver vi-men ännu mer få in nya partners som ser kontinuitet i Öis.

      Och att göra sig av med Kent nu sparar inte många kronor-skadar mycket mer.

      Dina övriga frågor är inget jag i dagsläget diskuterar offentligt .

      Det finns säkert en del som kunde gjort bättre men tiden får utvisa vad som är bäst för Öis.Nu gäller det att få ro i leden-börja vinna-och att ge Kent den behandling/uppskattning han förtjänar.
      Det är få i Sverige som har hans kontaktnät-därtill omtyckt av många.

      Vill också ge en uppskattning till Jonathan-hans bra analyser av matcherna!!Läser dem med stort intresse-mestadels gillande.

  7. 19 maj, 2015 @ 09:07 zigge

    Världslaget ÖIS går från klarhet till klarhet, sopar banan med konkurrensen i söderettan. Precis som det var sagt. Dålig stämning mellan tränare och spelare är bara förnamnet. Och det är inga roliga historier man får höra från före detta ÖIS-spelare, vad gäller förhållandet mellan tränaren och (vissa) spelare. KC trixade ut sig från klubben och snart är det öppet krig mellan Sugar Daddy och gammelöisarna. Pengarna rinner iväg med exponentiell hastighet och intäkterna minskar stadigt. Torsson ångrar nog bittert att han tog fram checkhäftet för att leka fobollsklubbsägare. Affärsidén var att ÖIS (självklart) promenerade sig upp till Superettan = inkomster = bra avkastning för Sugar Daddy. Det går inte längre att täta det sjunkande skeppet ÖIS. Dags att lämna båten, de som kan!

    Svara

    • 19 maj, 2015 @ 12:22 Kalle H

      Är du Gaisare?

  8. 19 maj, 2015 @ 09:16 Christian

    Östling måste varit oförmögen att spela. Annars är det ärligt talat otroligt att han inte fick komma in istället för Klingberg, som likt hela säsongen inte alls imponerade.

    Svara

  9. 19 maj, 2015 @ 10:21 Hocus Focus

    Är inte heller jätteförtjust i Lantz (speciellt inte alla dessa konstiga/sena byten som de flesta redan kommenterat)
    Problemet är väl att den enda vi har råd med är Sören och han är säkert inte intresserad ännu en gång.

    Ingen poäng med att diskutera Stellan, en av de största gåtorna på många år.
    Tror också att vi måste ha in Ingvarsson/Östling i startelvan så snart som möjligt.

    Svara

  10. 19 maj, 2015 @ 13:50 Lanslarke

    Jag tycker inte att detta var en 0-0 match egentligen. Skapar man så lite själv, samtidigt som det är vidöppet bakåt varje gång man förlorar bollen, förlorar man normalt matchen. Att det inte hände den här gången, får vi tacka Norrbys dåliga självförtroende för. Hade de trott mer på sig själva, hade de utnyttjat något av alla fina kontringslägen de fick.

    På den här nivån kan man i och för sig blotta sig utan att bli straffade. Högre upp i seriesystemet, där vi vill ligga, kan man inte det.

    Svara

  11. 19 maj, 2015 @ 17:38 Bengt

    0-0 var inte OK efter den senaste tidens målfabrikatiob mot seriens f n sämsta lag.
    Varför inte pröva nya spelare när de andra bevisligen tröttnar. Var får inte Anton H chansen?
    Vad var meningen med Rotting?
    Osv

    Svara

  12. 19 maj, 2015 @ 17:55 Bengt

    Ett par saker till.
    Östling har var riktigt bra när han kommit in,
    Varför får han inte nytt förtroende?
    Hedman samma sak.
    Märkligt att inte nya får chansen när andra inte får till det.
    Ställ över och satsa på någon/några nya.
    Så får man konkurrens

    Svara

  13. 19 maj, 2015 @ 18:18 Putte

    Vad är det Herr Lantz ser i nr:85 som inte vi andra ser? Hedma, Henriksson och stort sett alla anfallsspelare och försvarsspelare i klubben måste vara totalt värdelösa på träningarna, Eller är det något annat som ligger bakom Stellans eviga medverkan. En sista undran, hur tänkte man när det gäller Rotting?

    Svara

  14. 19 maj, 2015 @ 23:43 Truls

    Skit i rotting. Orka. Henriksson är förmodligen inte böttre än någon annan. Men att inte Hedman kommer in i stället för stellan är en gåta.

    Svara

  15. 19 maj, 2015 @ 23:51 Snorkfröken

    Lantz är inte Sveriges bästa tränare men förmodligen den bästa tränaren i division 1 södra, vart skall ÖIS hitta en bättre tränare som inte knäcker en redan snäv minimal budget det finns inte på kartan så det är bara att gilla läget, det viktiga är att inte Örgryte åker ur och sjunker vidare ner i serierna. :-(.

    Svara

    • 20 maj, 2015 @ 07:13 Christian

      Svar till ovan så tror jag om du jämför ÖIS budget med övriga lag i div ett södra ligger avsevärt högre än de flesta, förutom möjligtvis Öster…

    • 20 maj, 2015 @ 10:37 Vergilius

      Baserat på vad? Han har en habil spelarkarriär bakom sig, är bra på att prata om sina idéer hur fotboll ska spelas men hittills har han inte gjort några som helst resultat och egentligen ingen större utveckling av individuella spelare. Lägg på det den tveksamma matchcoachningen som noterats vid ett flertal tillfällen och bilden jag får är mer en tränare med ett känt namn men väldigt lite substans. Lothar Mattheus-syndromet.

  16. 20 maj, 2015 @ 08:45 Putte

    Håller med dig Truls ang. Hedman. Men jag går på det tidiga vårsnacket att vi har så väldigt många anfallare och så kom det en till vid namn Rotting. Med andra ord en spelare till som inte var tänkt att ens vara avbytare. Hur tänks det i styret?

    Svara

    • 20 maj, 2015 @ 17:05 Bengt

      Håller med i sak.
      Jag tror dock grabben ör gratis (Elfsborg betalar) men han är ju inte aktuell TROTS han spelade någon match i Allsvenskan förra året.
      Trist och tragiskt. Synd om killen


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se