Fredrik betraktar

En besvikelse

Elvan vi presenterade igår stämde. Tyvärr fick uppflyttningen av Björn Ankelv inte väntat resultat. Matchen mot Landskrona innebar lagets andra förlust för året och besvikelsen var stor på Gamla Ullevi

ÖIS var laget som inledde med mest bollinnehav men bolltrillandet skedde i ett lågt tempo och motståndarna hade inga större problem att avstyra ÖIS möjligheter. Istället var det bortalaget som tog ledningen genom Darko Lukanovic. Ett inlägg som inte såg alltför skrämmande ut hittade Lukanovic och 1-0 var en faktum efter ganska tafatt försvarsspel.

Med målet fick Landskrona visst självförtroende men det rusade inte upp i någon tokoffensiv för det. Istället låg man på och väntade på omställningslägen där laget inte var helt ofarliga. Farligast blev det strax innan paus då Fredrik Björk släppte en boll efter kommunikationsmisstag med Fredrik Andersson. En boll som gav ett friläge som Landskronas anfallare sköt över.

I paus gjordes ett byte då Andreas Östling komma in till förmån för Niklas Klingberg. Han lyckades dock inte dämpa fallet och i den 57:e minuten kunde Landskrona utökada ledningen till 2-0. Muamet Asanovski fick ostört driva bollen hela vägen fram till straffområdet från egen planhalva där han klappade till för kung och fosterland. Bollen seglade i en perfekt båge över Fredrik Andersson som inte kunde göra något.

ÖIS lyckades till viss del skapa en forcering efter två efterlängtade byten som gav Johan Hedman och Anton Henriksson. Trots forcering och ett antal identiska resultatlösa hörnor så blev det varken reducering eller kvittering och besvikelsen från läktarplats gick inte att ta miste på. Avgåropen skallade och det är rejäl uppförsbacke för Marcus Lantz just nu. Trots att laget bara är sju matcher in i serien har uppgivenheten inte varit värre sedan katastrofvåren 2009.


'En besvikelse' have 32 comments

  1. 26 maj, 2015 @ 22:49 Svenne Styr

    Rutinerade Lantz kan inte trolla med årets spretiga trupp och en ensam B.Anklev kan inte vinna alla matcher för ÖIS när nu vår stjärna G.Mourad är skadad, Landskrona BoIS var helt enkelt för bra ikväll vi kommer ta fler poäng och skall INTE åka ur?

    Svara

    • 27 maj, 2015 @ 14:16 karl

      Inte kollat mycket på ÖIS sista åren?
      Lantz suger tydligt, det är inte truppen det är fel på. Vad har han gjort för att kallas rutinerad?
      George Mourad har ju knappast vart stjärnan i truppen sista två åren…?

  2. 26 maj, 2015 @ 22:50 Svenne Sjölander

    Rutinerade Lantz kan inte trolla med årets spretiga trupp och en ensam B.Anklev kan inte vinna alla matcher för ÖIS när nu vår stjärna G.Mourad är skadad, Landskrona BoIS var helt enkelt för bra ikväll vi kommer ta fler poäng och skall INTE åka ur?

    Svara

  3. 26 maj, 2015 @ 22:55 Truls

    Dagens understatement. Besvikelse räcker inte. Vilken jävla flopp. Jag brukar sällan dra mig med att skyffla skit på saker men herrejisses vad illa det här var. Däremot är jag inte bara kritisk mot Lantz. Det här handlar om mer än så. Är truppen överskattad? Är det för mycket lyxlir? Varför får vi inte ut max? Eller är det inte bättre än så här? Var finns glöden? Var finns svinet? Var finns vinnarskallarna?
    Min spontana känsla är.. Spela rakare, spela enklare och hitta ett spel som fungerar. Vi måste vinna matcher nu. Annars är den här säsongen körd om den inte redan är det. Det måste ske fort och vi måste vinna tre raka och sedan sopa banan med Trelleborg annars blir det ytterligare en säsong i den här skitserien. Så är fakta. Bara å bita ihop och ösa på. Upp till bevis. Jag tvivlar. Motbevisa mig.

    Svara

  4. 26 maj, 2015 @ 22:59 Martini

    Snälla. Seb i anfallet och inte på en kant!

    Svara

  5. 26 maj, 2015 @ 23:10 Anders

    Känner hopplöshet, finns liksom ingenting att bygga vidare på. Landskrona var ett av de sämre motståndarna vi mött iår men trots det ger vi det inte ens chans. Trodde Oddevold matchen var årets bottennapp (såg inte Eskilsminne matchen) men detta var faktiskt sämre. Sällan jag sett ett så oengagerat och lojt Öis, mitt ÖIS hjärta sörjer. Häftigt att se drygt 2100 pers stötta klubben, tror inte folk går dit för underhållningen på plan. Öis förtjänar bättre!

    Svara

  6. 26 maj, 2015 @ 23:12 Kommittén för Statssäkerhet

    Skånepajasen plottriga spelidé funkar inte mot lågt fallande försvar… Detta är fakta. Och det har vi vetat länge nu….
    Bois hade gjort läxan, en enkel sådan dessutom Pajasen har inte lyckats trolla fram en plan-B på 2år nu snart va?

    Att han sen inte klarar av att motivera, coacha eller förbereda laget ordentligt det vet vi oxå vid det här laget…

    Vad som helst är bättre än skånepajasen eller kör tränarfritt hellre då, såpas mycket kunskap finns la i truppen att dom löser det utan tränare isf…

    Svara

    • 27 maj, 2015 @ 08:16 Nil

      Det sjuka är att du har rätt,,,, Känns som vem som helst hade vart bättre.

      Funderar på vad Lantz är bra på som tränare…. Och hittar egentligen inte något,, har han möjligtvis bra upplägg på träningarna? Hur som helst så avspeglar det sig inte på matcherna.

      Han är en katastrof på matchdagen och en så låg lägstanivå som vi har nu(och ofta också) är riktigt anmärkningsvärt med tanke på att vi spelar i ettan….

  7. 26 maj, 2015 @ 23:23 Nil

    Lantz bör självmant nu avgå!

    Han är rent ut sagt oduglig om jag uttrycker mig diplomatiskt.

    2013 tog han över och skulle rädda kvar Öis i S1. Här skylde han sitt misslyckande på att laget var dåligt tränat (försäsongen då Prytz var ansvarig) plus att det tar tid att sätta ett nytt spelsätt. Vem fan skall sätta ett nytt spelsystem när tiden är knapp och poängen måste in?

    2014 misslyckades han med att vinna serien för att sen misslyckas med kvalet . Här skyllde Lantz på att det saknades rutinerad spelare med ledaregenskaper.

    2015 fick Lantz ett antal spelare enligt önskemål och spelet är mer katastrofalt än någonsin. 4 jävla plattmatcher av 7 möjliga? Hur är det möjligt med en sådan extrem låg lägsta nivå?

    Värnamo borta, Utsikten borta, Assyriska x2,,, Viktigaste matcherna under Lantz tid. Gått av planen som förlorare(då oavgjort inte räckt) i samtliga.

    Idag tog det 68 minuter innan vi skapa vår första målchans…Lantz har ingenting att komma med när motståndarna spelar tight defensivt. Träningsmatcherna passade Öis då inget lag på samma sätt säkrar upp försvaret i just träningsmatcher…

    Spelarna borde verkligen skämmas och Lantz borde skämmas och avgå!

    Finns det någon som vill ha Lantz kvar?

    Svara

    • 27 maj, 2015 @ 07:43 Kommittén för Statssäkerhet

      Nej han ska inte få glädjen att avgå själv, han ska sparkas!

    • 27 maj, 2015 @ 08:08 Nil

      Jo hade vi haft riktig bra ekonomi så hade jag gärna kostat på oss att sparka Lantz.

      Har han vett att gå självmant sparar vi 18 månadslöner vilket är mycket pengar för Öis…

    • 27 maj, 2015 @ 08:25 Kommittén för Statssäkerhet

      Pajasen borde polisanmälas för trolöshet mot huvudman…

    • 27 maj, 2015 @ 09:47 Nil

      Där har du en lösning!
      Får vi han dömd för det så kan vi sparka honom utan att behöva betala ut lön framöver,,,,

    • 27 maj, 2015 @ 10:03 Kommittén för Statssäkerhet

      Då kan vi dessutom stämma honom!

    • 27 maj, 2015 @ 11:24 Kalle H

      Klart att han inte avgår frivilligt. Han har säkert en lön på fyrtotusen även över nästa år. Det enda vi kan hoppas på är att Thorsson har pengar över så att han kan sparkas. Det måste hända snart för klubbens överlevnad.

  8. 26 maj, 2015 @ 23:50 Bengt

    Så otroligt dåligt.
    Lantz sa efter förra matchen att de skulle satsa på målskytte.
    Efter att ha nollat mot både Norrby och Landskrona kan man ju undra om det blev någon skytteträning.
    Inte blev det mycket till skott på mål.
    Tåget har börjat röra på sig och vi står kvar på perrongen. Hur skall vi plocka in 7 poäng mot Trelleborg, ett lag som höll på att åka ur förra året och räddades av ÖIS (!!!) i och med att de slog ÖIS på senhösten så att Trollhättan åkte i stället.
    Någonting saknas i min kära klubb.
    Inte är det anfallare, jo förresten det är det sådana som gör mål.
    Någonting måste förändras.
    Trappor städas uppifrån och så borde fotbollslag också göra.

    Svara

  9. 27 maj, 2015 @ 01:16 Baldrick

    Man blir nedstämd men inte förvånad. Segern mot Husqvarna kändes stabil. Klar och rättvis premiärseger men utan plusmeny. Inga problem. Det var ju premiär och så. Men sen då? Klar förlust mot Eskilsminne! Antagligen dåligt scoutade från vår sida. Ok. Årets bottennapp kom tidigt i år. Tänkte jag. Oavgjort hemma mot Oddevold var nästa missräkning. Främst sättet vi spelade på. Vi rånar Oddevold och smiter iväg med en pinne. Ajaj det blir mitten i år. Sedan två raka mot Halmia och då obesegrade Qviding. Utan att imponera. Men, 6 poäng och två raka. Så har vi då två bottenlag, Norrby och Landskrona. Här ska vi ha full pott tänker man. Det blev 1 ensam poäng på kontot. Spelet har inte varit fantastiskt eller ens särskilt bra tidigare. Nu är det värdelöst. WHAT! Vi spelar av matchen i BOrås och har då tre totala plattmatcher på sex försök. Väldigt lite stämmer. Laget som kvalspelade till superettan fg år och förstärktes med fyra tunga pjäser tassar runt och spelar lite sidled, lite tjong. Dålig precision i passningsspelet. Dålig tajmning i löpningar och bollbehandling. Vi har en av seriens bättre offensiva bänkar på pappret. Nu står Lantz heder på spel igen. Han kan inte coacha oss kvar i superettan, eller förvalta pole position med sex omgångar kvar och fyra poängs försprång. Inte heller ett playoff mot ett nerkört Assyriska. Men nu då. Hemma inför drygt 2000 mot håglösa Landskrona som fem lag tagit poäng mot i år. Svaret blev återigen nej. Idag har vi EN av startspelarna som går in 100% i matchen. Allt stämde såklart inte men Björn ger alltid ALLT. Han löpte mer än alla andra 21 spelarna tillsammans. Han vaskade fram flera lägen och höll sin kant sysselsatt. Hedman fick komma in. Med tanke på hur han behandlas så gjorde han ett klart godkänt inhopp. Matchen var dessvärre redan över, om än inte tidsmässigt så mentalt hos de andra i laget.
    Så istället för att gnälla på spelarna och LANTZ så ger jag Lantz en ny chans. Visa att du kan coacha ett lag. Visa att du kan vända skutan. Ta hem serien och du kommer bli hjälteförklarad. Din tid i ÖIS är nu. Och för guds skull: Tala klarspråk eller tala inte alls. Peppandet innan matchen bör löjets skimmer med tanke på serien hittils och matchutvecklingen idag. Inled nästa hemmamatch med att be oss supportrar om ursäkt. Och för guds skull spela Hedman. Hedman är inte snabbast på plan, men han har spelintelligens och han står över nervositet.

    Svara

  10. 27 maj, 2015 @ 07:28 andersdahlby139@gmail.com

    Nu måste den nya styrelsen ta tag i detta !
    Bort med Lantz och Börjesson, kosta vad det kosta vill.
    Har man råd med misstag som Stellan Carlsson som inte gör en människa glad ,
    så har man råd att ta in en kunnig tränare och taktiker.
    Inte nästa vecka, inte imorgon, NU!!

    Svara

  11. 27 maj, 2015 @ 07:32 Roger

    Vilket gnäll det var här. Det har gått 7 omgångar! Vi har i alla fall gjort tre kanonmatcher där vi spelat ut vårat motstånd. Sen har det varit lite si och så,
    men att kalla det katastrof är överdrivet. Det finns saker att jobba på, men den insikten finns i truppen så det kommer att bli bättre.

    Svara

    • 27 maj, 2015 @ 07:39 Nil

      Du måste skämta….!?

    • 27 maj, 2015 @ 08:20 Truls

      Hehe.. Njae. Det är väl just det som är tecknet på instabilitet. En riktigt bra match har dom gjort mot qviding. Igår not so much. Oddevold. Sämsta jag sett.
      Det ser riktigt illa ut. Och vi ska vinna en sådan här serie. Allt annat är snack. Nu är Trelleborg redan 7 poäng före. Och verkar dessutom vara hyfsat stabila.
      Nej.. Det vill till att dom vinner matcher nu inte sedan. Ett lag ska vara bra från början. Inte ”spela in sig” under seriens gång.
      Det är väl en av dom slitnaste klyschorna som nämns inom fotbollen när det går lite knackigt.
      ”Det tar tid att spela in en spelide”.
      Jojo.. Sisådär en 2.5 år?

  12. 27 maj, 2015 @ 07:32 Anders Dahlby

    Det måste ju finnas någon anledning till att en kanske två spelare gör sitt jobb .
    ALLA måste visa vilja o moral, kämpa för klubben.
    Anledningen till visat missnöje kan bara stavas Marcus Lantz !

    Svara

    • 27 maj, 2015 @ 12:09 Kalle H

      Helt rätt! Han måste bort snart. Det måste få kosta annars överlever inte klubben.

  13. 27 maj, 2015 @ 08:50 white trash

    De svenska lintottarna i ÖIS har inte det som krävs – lite extra vilja. De har fått allt gratis och seglat in på räkmackor/kontakter i A-lagsspel. De har aldrig behövt kämpa hårt för någonting, troligtvis. Eller åtminstone mycket lite. Finns inte en tillstymmelse till starkt psyke eller jävlar anamma i det håglösa materialet. Totalrökt för ÖIS innan knappt säsongen börjat.

    Svara

  14. 27 maj, 2015 @ 08:53 Anonym

    Varför inte ta in Niklas Allbäck

    Svara

  15. 27 maj, 2015 @ 08:59 Anonym

    Kanske dax att se tillbaka vad som funkade på träningsmatcherna vilka som spelade.
    Varför måste alltid dom så kallade stjärnorna spela in med Hedman som offensiv mitt.
    Se till att anfallarna inte droppar ner i knät på mittfälltet.
    Är det så att Öis försöker anpassa sitt spel till motståndarna varför inte spela sitt egna spel, just det finns inget nu i serien. Avgå Lantz.
    Leman skriver det bra i sin krönika idag, vad hände efter Prytz?

    Svara

    • 27 maj, 2015 @ 13:05 Christian

      Inget hände efter Prytz.
      Det är därför vi är där vi är i dag.

  16. 27 maj, 2015 @ 13:53 Gabbeman

    Låt Lantz vara kvar tills på lördag och lämna kvar honom i Skåne där han hör hemma!

    Svara

  17. 27 maj, 2015 @ 13:56 GABBEMAN

    #TaettsnackmedLantzPierre #Låtdetgåfort

    Svara

  18. 27 maj, 2015 @ 16:23 Viktor

    Många som pratar om att vi behöver gör något mot lag med lågt stående försvar, och jag håller med, men inte att lösningen skulle vara något magiskt taktikbyte från Lantz. I min mening är det inte taktiken som brister utan en offensiv mittfältare med de rätta egenskaperna för att luckra upp ett sådant motståndarförsvar med irrationella beslut och vasst passningsspel. Såsom Lindström fungerar är han förvisso kvick men saknar allt för mycket i spelförståelse och passningsutförande. Hedman å andra sidan har en magisk spelförståelse och goda passningar men saknar lite tempo för att verkligen vara den där katalysatorn vi så desperat behöver.

    Istället för att värva in anfallare på anfallare tycker jag att vi skulle satsat på att få in en offensiv mittfältare med just dessa egenskaper kombinerat som jag nyss nämnde. Visst kan man hävda att dessa spelare är sällsynta på division 1-nivå men jag hade mycket hellre sett att vi lagt krut på att få in en spelare som t.ex. Kotilainen (som ju var/är ledig?) än att bredda anfallstruppen till en direkt överflödig nivå.

    Svara

    • 27 maj, 2015 @ 17:36 #HashtagÖIS

      Hade vi låtit Meriton spela, utveckla honom så hade han varit perfekt för den uppgiften. Kvick, teknisk rörlig. Men Lantz gav minutrarna till Robin K istället, han i Eskilsminne (?) idag, laget vi förlorade mot.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se