IMG_7012

ÖIS vände och vann

ÖIS tog sin tredje vinst i rad och har nu lyckats bygga en svit inför den viktiga bortamatchen mot Trelleborg i nästa omgång. Det var dock inte en helt enkel operation.

ÖIS inledde matchen klart bäst och i kunde ta ledningen redan i den nionde minuten då Anton Henriksson återigen höll sig framme. Yttern är nu uppe i två mål på två starter och det som i början skrattades åt en aning börjar nu på allvar bli imponerande. Anton Henrikssons näsa för nätet är något alldeles, alldeles extra och snart borde han vara aktuell för en plats längst fram i banan.

Efter att ÖIS haft boll på offensiv planhalva en längre period hamnade bollen hos Hannes Sahlin vid mittplan. Sahlin slog en hård passning mot en mötande Sebastian Ohlsson som tog emot bollen och snabbt såg Henriksson som smitit in i luckan som bildats bakom backen som följde Ohlsson. En intelligent löpning och ett lika väl kalkylerat avslut och 1-0 var ett faktum.

ÖIS fortsatte efter målet att spela bra och klarade dessutom av att vrida upp ett tempo som motståndarna hade svårt att hänga med i. Även om lägena inte radades upp kändes 2-0 inte speciellt långt borta.

ÖIS-målet kom dock aldrig utan istället var det motståndarna som fem minuter före paus kunde kvittera. Efter lång ÖIS-press fick motståndarna tag i bollen på mittplan varpå deras innermittfältare försmädligt enkelt kunde slå en djupledsboll till Robin Östlind som hamnade helt fri och kyligt kunde chippa bollen över en utrusande Fredrik Andersson. En situation som inte kändes helt obekant. ÖIS har flertalet gånger under året haft problem med långa löpningar in bakom backlinjen efter långa perioder av stort bollinnehav. Mot Höllviken höll det på att straffa sig. Nu kom målet.

ÖIS gick alltså till pausvila med ett oavgjort resultat istället för den 1-0 ledning som kändes så säker några minuter tidigare.

Vad som sades i omklädningsrummet i paus vet bara de som var där men något bättre blev det inte. ÖIS gick ut till den andra halvleken aningen mer försiktiga och lyckades inte få igång samma spel man mäktat med direkt efter målet i den första halvleken. Fortfarande var man det bollförande laget men målchanserna var få.

Istället var det bortalaget som i den 65:e minuten kunde ta ledningen. Efter att Jakob Lindström tappat boll kunde Oskarshamn ställa om med tre spelare mot ÖIS två mittbackar. Först blev Hannes Sahlin som försökte stötbryta överspelad och kvar blev Fredrik Björk som inte kunde göra något åt de kvicka motståndarna och Oskarshamn kunde efter visst trassel avsluta kontringen med jubel. Mathias Pavic var sist på bollen.

Tungt för ÖIS som haft bollinnehavet under större delen av matchen utan att kunna utnyttja det.

Oskarshamn var bara några minuter senare nära att utöka ledningen men blev då avblåsta efter att en motståndarspelare sparkat bollen ur Fredrik Anderssons händer innan bollen hamnade i nät efter ännu en farlig kontring.

Uppgivenheten var stor efter målet, mitt i den värsta bitterheten kom dock kvitteringen. Fredrik Andersson slog en långboll mot pausinbytte George Mourad som skarvade till en annan ersättare. Johan Hedman som från sin innermittfältsposition letat sig upp i offensivt straffområde, tog emot och dunkade upp bollen i nättaket bakom motståndarnas målvakt. Kanske årets bästa avslut från en efterlängtad inhoppare och helt plötsligt var ställningen 2-2 med kvarten kvar.

Av bara farten kom även ledningsmålet några minuter senare då Sebastian Ohlsson snappade upp en boll utanför straffområdet, spelade till William Atashkadeh som drev några meter i sidled och med ett snabbt tillslag tryckte ned bollen vid den närmsta stolpen. Resolut och beslutsamt på ett sätt som inte alls kändes igen mot det ÖIS vi sett tidigare under säsongen som haft förtvivlat svårt att vända underlägen.

Nu var dock vändningen ett faktum och ÖIS kunde vinna matchen med 3-2. En välbehövlig seger för trupp och ledarstab. Kanske också den energiinjektion som krävdes inför toppmötet med Trelleborg under midsommarhelgen. En match laget kommer få klara sig utan Jakob Lindström i. Det gula kort han ådrog sig i matchen mot Oskarshamn var hans tredje för säsongen.

3-2 (76´) William Atashkadeh

Varningar ÖIS: Jakob Lindström, William Atashkadeh, Johan Hedman.

'ÖIS vände och vann' have 5 comments

1. 15 juni, 2015 @ 16:02 Truls

Varför var inte Östling med igår? Skadad igen?

• 16 juni, 2015 @ 10:02 Limpan

Hörde att han hade någon virusinfektion i kroppen. Säkert snart tillbaka

2. 15 juni, 2015 @ 21:53 MJ

Tv sändning från Trelleborg? Någon som vet?

3. 16 juni, 2015 @ 00:23 Öis till superettan

Matchens mest intelligenta passning kom från Sebastian Ohlsson till 1-0 målet, kallas fotbollskonst och kunde lika gärna ha slagits av Iniesta , det var ju bara att lägga in den, passningen slås så att bollen i stort sett ligger stilla vid målskottet… kolla och njut, lite mera sån fotbollskunnande bland dom övriga så är det raka spåret till superettan. Att backarna står och sover vid 2 tillfällen, det skall ju absolut inte få hända och framförallt inte mot Trelleborg och sätt tät bevakning på deras anfallare, TÄT, TÄT och fall INTE tillbaka utan gå för det!! anfall så kommer dom att vika ner sig totalt

• 16 juni, 2015 @ 19:24 DrJonas