Jubel i Höllviken

Två i rad!

Segern mot Lund följdes idag upp med ytterligare en viktoria i Skåne. Denna gång på en gropig plan i Höllviken och laget har nu skaffat sig visst momentum.

Matchen startade precis som den påläste hade kunnat förutspå, nämligen med ett ganska råbarkat ställningskrig. Bollen hölls allt som oftast på mittplan och ÖIS hade problem med ett fysiskt hemmalag som inte bad om ursäkt för sig. Samtidigt hade den rödblå backlinjen stora problem med motståndarlagets kontringar. Med ett väldrillat sätt att transportera boll i uppspelen skapade Höllviken stora problem för Fredrik Björk och Hannes Sahlin som dessutom stördes av en gräsmatta som gång på gång gav vika.

ÖIS hade problem att göra något av sitt stora bollinnehav och Höllviken som stod lågt kunde ofta avstyra insticken från mittfältet. ÖIS chanser kom istället när läge gavs att avlossa från distans, det där hundraprocentiga läget uteblev dock.

Tills den 41:a minuten då Anton Henriksson höll sig framme. På ett inspel från vänster som målvakten tippade ut fläkte han sig fram på ett sätt som bara Anton Henriksson kan. Pojken gör inga vackra mål men satan i gatan vilket målsinne han har.

Därmed kunde ÖIS gå till pausvila i ledning.

Andra halvlek

Den andra halvleken inleddes på ett aningen oroväckande sätt då hemmalaget genast satte press mot ÖIS-målet och vaskade tidigt fram en hörna. Helt plötsligt var det ÖIS tur att spela på omställningar, något som passade ganska bra. I den 57:e minuten lyfte Hampus Bohman in ett inlägg i boxen efter en omställning, och i mitten av straffområdet dök Anton Sandberg-Magnusson upp. Med en lätt touch styrde han bollen i en båge mot den bortre stolpen. Tyvärr hade han inte centimetrarna på sin sida och bollen träffade överliggaren.

Några minuter senare var det hemmalagets tur att träffa ställningen efter visst tumult i straffområdet. Nicken gick dock i ribban och ÖIS kunde andas ut.

ÖIS jobbade sig in i den andra halvleken mer och mer och därför kändes det som en dum idé att göra det byte Marcus Lantz gjorde i den 80:e minuten då Anton Sandberg-Magnusson fick utgå till förmån för Adam Rosén. Att byta in en extra mittback blir sällan så bra.

Den här gången gick det dock inte speciellt illa och fem minuter senare utnyttjade William Atashkadeh ett misstag och kunde tillsammans med Sebastian Ohlsson sätta av i djupled. Väl framme vid straffområdet kunde Atashkadeh servera Ohlsson ett friläge som var svårt att missa. 2-0 var ett faktum och efter det kunde ÖIS med lite flyt utökat ledningen men så blev inte fallet. Matchen slutade 2-0 och ÖIS har efter den katastrofala insatsen Landskrona tagit sig i kragen och kan förhoppningsvis med två positiva resultat i rad bygga det självförtroende som saknats.

4 mål: William Atashkadeh, Jakob Lindström

1 mål: Daniel Paulson, Anton Sandberg-Magnusson, Anton Henriksson, Fredrik Björk, George Mourad, Hannes Sahlin

'Två i rad!' have 5 comments

1. 6 juni, 2015 @ 19:31 Limpan

Att det var första gången ÖIS vinner två matcher i rad i serien stämmer inte. ÖIS följde ju upp segern mot Halmia tidigare i våras med en seger mot Qviding.

2. 7 juni, 2015 @ 08:33 Bengt

Hoppas nu att laget är på rätt spår.
    7-0 på två matcher låter lovande.
    Det finns inga lätta matcher utan 110 % måste gälla i återstående matcher om vi skall ha chans och gå upp i Superettan.

• 8 juni, 2015 @ 07:19 Mongo

Lund får nog kategoriseras som en lätt match. Igår vann Halmia med 8-0.

3. 7 juni, 2015 @ 11:38 Rödblå gubbe

Tack för rapporten Felix! Skönt med två raka bortavinster. Frågan är ändå om laget är tillräckligt starkt för att kunna utmana om seriesegern. Trelleborg verkar oroväckande säkra för tillfället.

4. 9 juni, 2015 @ 09:52 Ludde

Det finns ett blåvitt lag som drar ifrån rejält även i vår serie Trellehulda FF, men vi borde enkelt plocka kvalplatsen och kanske får möta våra gamla vänner i Assyriska ännu en gång till hösten?
    Någon som skall gå på SE-derbyt mellan Gais och Utsikten imorgon på Gamla Ullevi blir nog en tuff match som slutar typ 1-1