Image-6

Olausson återvänder

Helt utan förvarning smällde ÖIS till med ännu en värvning  under tisdagen och det var inte vilken värvning som helst. ÖIS plockar nämligen hem den förlorade sonen Joakim Olausson!

Efter att på sommaren 2011 ha lämnat klubben som fostrat honom för sydligare breddgrader och Atalanta i Italien vände han inför säsongen hem till Göteborg igen. De här gången dock till BK Häcken. Till många ÖIS:ares stora förtret.

Alla gör vi dock misstag och ju yngre du är desto oftare kommer dom. Nu har dock Olausson kommit upp i en ålder av 20 år och insett vilka färger som klär honom bäst och vilken klubb hans hjärta klappar för.

Kontraktet mellan ÖIS och Joakim Olausson sträcker sig till sommaren 2016. Anledningen till att Olausson tas in sägs vara för att Andreas Östling dragits med en inflammation i halsmandlarna under de senaste veckorna och därför missat värdefull träning inför omstarten av serien. En förklaring som vi kanske för skärskåda en aning.

Hade det bara handlat om att täcka upp för Andreas Östling under tiden han saknas hade troligtvis Niklas Klingberg och Johan Hedman kunnat vikariera på centralt mittfält under tiden.

Nej, Joakim Olausson är troligtvis en del av ett framtida lagbygge signerat nya sportrådet. Vilket i så fall skulle innebära att någon av lagets innermittfältare är på väg från klubben efter säsongen. Kanske är det dags för Jakob Lindström att ta steg vidare i karriären? Kanske har man tröttnat på Östlings skadebekymmer? Kanske styr Klingberg vidare efter en säsong med sparsam speltid?

Hur som helst är Joakim Olausson troligtvis en spelare som klubben har större planer för.

Hur bra är då Joakim Olausson modell 2015?

Troligtvis åtminstone i nivå att ersätta Andreas Östling. I bästa fall får Joakim Olausson den utveckling vi en gång alla trodde att han skulle få. Då han aldrig i sin karriär spelat regelbundet på A-lagsnivå är det svårt att sia i om hur bra han är. Å ena sidan hoppade han förra hösten in i en match i Serie A för sitt Atalanta. Å andra sidan har han knappt varit med i matchtruppen under året i Häcken.

Joakim Olausson kommer nu till sitt hjärtas klubb med uppgiften att lyfta laget och spetsa till ett innermittfält med sin speluppfattning och fina bollbehandling. Allt för att uppnå målet som är superettan 2016. Det är en situation Joakim Olausson aldrig tidigare befunnit sig i. Även om han i flera ungdomslag varit fixstjärnan är det nu för första gången dags för honom att ställas inför en stor uppgift i seniorsammanhang.

Joakim Olausson är i sina bästa stunder en gudabenådad fotbollsspelare. Med rätt guidning in i vuxenlivet som fotbollsspelare kan han bli något alldeles extra i rödblå skrud. Låt oss hoppas att han får den vägledningen. För om han verkar älska uppgiften.

<blockquote class=”twitter-tweet” lang=”sv”><p lang=”sv” dir=”ltr”>En ända kärlek röd och blå</p>&mdash; Joakim Olausson (@joakimolausson) <a href=”https://twitter.com/joakimolausson/status/631130378980487168″>11 augusti 2015</a></blockquote> <script async src=”//platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Varmt välkommen hem Joakim!


'Olausson återvänder' have 6 comments

  1. 11 augusti, 2015 @ 19:26 Bengt

    Underbart.
    Precis detta om Joakim skrev jag som en önskan på denna sida, den 7:e augusti som en kommentar. Nu är det uppfyllt.

    Svara

    • 13 augusti, 2015 @ 12:08 Oskar ängermark

      Önska något om Ballack, Gattuso, Vieira, och Sjevtjenko nu, är du snäll.

  2. 11 augusti, 2015 @ 20:08 Putte

    Välkommen Joakim! Skulle även välkomna en rapport om hur det står till Daniel. P och Östling

    Svara

  3. 11 augusti, 2015 @ 21:20 Anonym

    hoppas det inte kommer ett pip om att det är kris ekonomiskt nu i höst

    en kostnad ut och tre in.

    men kul med jocke

    Svara

    • 12 augusti, 2015 @ 07:59 Terry

      Så länge Sugar Daddy Torsson är med på banan, är det ingen kris med ekonomin. ÖIS betyder av någon anledning så mycket för honom att han inte tvekar att kasta bra pengar efter de dåliga.

    • 12 augusti, 2015 @ 09:45 DJ-CJ

      Som jag tolkar upplägget så finansierar Häcken en stor del av hans lön fortfarande. Det är troligtvis som så att då de brutit J.O:s kontrakt betalar de en del lön framöver. Detta gör att ÖIS inte behöver punga upp så mycket. Kontraktet är skrivet till 2016-06-30, har jag för mig att jag läste, och jag tror att det var då hans kontrakt med BKH skulle ha löpt ut.

      Observera dock att det är såhär jag tolkar upplägget och detta är inte baserat på några uttalanden från någon representant från någon av klubbarna.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se