IMG_6244

William Atashkadeh klar för två nya år

William Atashkadeh kom inför säsongen från Allsvenska Örebro där framförallt skador satt stopp för karriären i ÖSK. Han kom till ÖIS för att hitta tillbaka till glädjen och motivationen till fotbollen. 13 mål på 17 matcher senare skriver nu Atashkadeh på ett nytt avtal med ÖIS som sträcker sig fram till och med säsongen 2017.

Till ÖIS hemsida säger sig Atashkadeh ha funnit just det han letade efter, glädjen och lusten till fotbollsspelandet. Målmässigt för honom har det ju till synes gått väldigt bra och uppenbarligen trivs han i ÖIS. Att ÖIS skulle vara det enda alternativet för William att spela för efter säsongen kan vi utesluta, dels på grund av logiska slutsatser och dels på grund av Pierre Edströms uttalande till hemsidan i samband med kontraktsskrivningen. Pierre säger att intresset är stort för Atashkadeh och att han är glad över att en förlängning av kontraktet kunde ros i land.

Det man först och främst måste konstatera är att detta är mycket bra jobbat av det relativt nya sportrådet i ÖIS. Att lyckas skriva ett tvåårskontrakt med lagets, förmodligen, mest intressanta spelare för lag högre upp i serien (kanske tillsammans med Sebastian Ohlsson) är bara att lyfta på hatten åt.

Sedan dyker det ju såklart upp frågor, som det alltid bör göra oavsett vad som händer. Den största frågan är ju såklart hur detta påverkar ÖIS ekonomi. Hur ser kontraktet ut kontra hur läget i klubben ser ut. Det är den viktigaste och kanske mest svårbesvarade frågan. I en sådan här situation måste man ställa sig den frågan, men någonstans måste man också ha tillit till att styrelsen och sportrådet vet vad de gör. Det är svårt att ha tillit, med tanke på vad som hänt i de tidigare styrelserna, jag vet. Men hittills finns det inte så mycket vi kan belasta den nuvarande styrelsen med, så lite tillit bör finnas där.

Sedan bör frågan också ställas kring om detta är en kontraktsförlängning som görs för att ha en mycket kvalitativ spelare i klubben i två år till eller om förlängningen görs för att kunna tjäna pengar på Atashkadeh vid en försäljning exempelvis till vintern. Jag utesluter inte något av alternativen. Båda är i min bok rimliga och ganska logiska. Det kan såklart även vara en kombination av de båda. Att man inom klubben inte heller utesluter något av alternativen.

I vilket fall är det bra jobbat av sportrådet och en positiv ÖIS-nyhet, och de får man ta vara på och njuta lite grand av. Men ställ er också frågor. Det är viktigt att göra det.


'William Atashkadeh klar för två nya år' have 5 comments

  1. 16 september, 2015 @ 11:25 Daffy

    Underbara nyheter! Antingen spelar han hos oss nästa år också eller så får vi pengar i vinter, win win. Fint av William att visa klubbkänsla och förlänga med en klubb han trivs i istället för att vänta tills kontraktet går ut och se vilket intresse som finns. Hatten av för Sportrådet och William!

    Svara

  2. 16 september, 2015 @ 13:56 Truls

    Det här var det bästa Öis kunde göra. Jag väljer att tro på att det är under kontroll. Skulle han inte bli såld så har vi en riktigt bra spelare. Vilket som är bra!

    Svara

  3. 16 september, 2015 @ 16:36 Putte

    Bra jobbat! Nu ska vi bara se till att gå upp, så vi kan kontraktera de spelare vi vill behålla.och som då också vill vara kvar i föreningen! Nu kör vi!!!!!!

    Svara

  4. 16 september, 2015 @ 18:02 Bengt

    Mycket glada nyheter. Bra jobbat.
    ÖIS mot Superettan

    Svara

  5. 16 september, 2015 @ 19:51 Martini

    + + + + +

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se