OIS 1985 Bild 2 SM

Gott och blandat

Missat möte

Gårdagens informationsmöte för ÖIS medlemmar angående ekonomin är väl det som är mest på tapeten just nu. Jag var på väg dit, men det tog 45 minuter från Heden till Liseberg, så det blev helt enkelt omöjligt för mig att närvara. Men ett missat möte är ju ett möte det också. Man får helt enkelt lita på sin spelförståelse, och försöka uttyda vad som hände av rapporterna som ges. I detta fallet verkar GP vara ganska ensamma, än så länge, i en rapportering kring mötet. Det sägs att det tidigare prognostiserade underskottet på cirka tre miljoner nu är nere på en miljon. Bra, men inte tillräckligt. Men än finns det lite tid att försöka rätta till den sista miljonen.

Man ska aldrig lita allt för mycket på citat i tidningar, men det känns ändå rätt enkelt att utläsa att styrelsen är ganska tveksamma till om den allt för uppskjutna alliansbildningen kan ske innan årsskiftet. Jag ser och hör övriga sektioners djupa suckar, och jag stämmer in i dem. Men det är samtidigt inte nu det skitit sig med alliansbildningen, den nya styrelsen jobbar fortfarande med arvet från den/de gamla styrelsernas verk. Så är det, tyvärr.

Möte

Ett möte jag däremot inte missade var ett personligt möte med ÖIS tillfälligt nya anställda på ÖIS-gården som har fokus på kommunikation mellan framförallt klubben och supportrarna, Kajsa Palmqvist. Jag tänker det kan vara intressant att säga vad jag fick för bild av personen och mötet, så att ni som undrar vet vem det är som faktiskt sitter där uppe och sköter grejer för ÖIS årets tre sista månader. Kajsa är en mycket trevlig person, som verkade ha mycket driv och ambitioner för ÖIS nutida framtid. Vi pratade mycket om att klubben och supportrarna måste hjälpa varandra framåt, för att ingen av ”sidorna” är särskilt välbefolkad. Det behövs initiativ och idéer från klubben för att supporterskaran skall kunna behållas eller till och med växa. Det behövs också insatser eller idéer från supportrar för att klubben skall kunna styras i rätt riktning.

Det är en sak som jag tror behövs påminnas om. Det är oerhört få som jobbar uppe på ÖIS-gården, och vi supportrar har en reell möjlighet att faktiskt påverka vad de skall lägga sitt fokus på. Det finns en möjlighet för oss att säga vad vi tycker och vad vi vill. För mig sitter det kvar sedan tidigare styrelser, att det inte spelar någon roll vad man säger eller vill, för det kommer ändå inte göras något åt det. Att Kajsa ens sitter uppe på ÖIS-gården nu är ett av de tecken som finns på att ÖIS faktiskt vill ändra på det. Har man en idé, en fundering, en tanke, på vad som helst så vill ÖIS veta om den, de behöver påminnas, det behövs tjatas på dem om man vill få något gjort. Det är lätt att tänka att om man säger nåt på exempelvis årsmötet så görs det sedan. Men det hamnar till slut också utanför någons top of mind. Det gäller att ligga på. Nu sitter som sagt Kajsa Palmqvist där fram till årsskiftet och vill mer än gärna ha in tankar och synpunkter på allt möjligt från oss. Det går bra att bara hälsa på uppe på ÖIS-gården, men också att maila henne på adressen: kajsa.palmqvist@ois.se. Det är viktiga grejer, vi har chansen att påverka vår klubb. Det är ganska få klubbar där den chansen ens finns, trots 51 %-regeln.

Match och guldhyllning

Kvalplatsen är säkrad, men det återstår en hemmamatch och en bortamatch. Trelleborg hemma är närmast på schemat, på söndag. Det är trots den tabellmässiga betydelselösheten en väldigt viktig match att närvara på. Det är framförallt nu vi gjuter mod i spelarna inför kvalet. Trelleborg är en superbra värdemätare för hur bra ÖIS faktiskt är nu. Visst, Trelleborg har redan firat en uppflyttning, men jag är rätt övertygad om att de vill visa vilka det är som bestämmer i den här serien. Den prestigen och tävlingsinstinkten finns hos spelare och tränare på den här nivån. Så mot Trelleborg skall vi se till så att ÖIS går in med bästa möjliga förutsättningar till säsongens sista matcher.

Men det är också viktigt att närvara då vi skall hylla spelare, tränare och styrelsemedlemmar från guldlaget 1985. Det är 30 år sedan vi tog vårat senaste SM-guld. Långt innan jag och många med mig var födda. Men det gör det inte mindre viktigt för oss att hylla det som varit. Man måste alltid veta om och komma ihåg sin historia. Det är det vackraste ÖIS har, sin historia. Jag skulle inte bytt vår historia mot någon annans, och guldet 1985 är en stor, vacker pärla i den historian. Är det några som förtjänar att hyllas, så är det de personer som låg bakom finalsegern mot Blåvitt. De förtjänar att folk dyker upp, och framförallt stannar på läktaren i paus, och inte går ut till kioskerna. Hylla dem som hyllas bör! Gamla Ullevi 17.00 på söndag. ALLA skall vara där.


'Gott och blandat' have 9 comments

  1. 23 oktober, 2015 @ 12:00 B Linder

    Vilken snygg bild ! Är det någon som känner igen samtliga spelare och ledare ? Själv kan jag identifiera ungefär hälften av killarna …

    Svara

    • 23 oktober, 2015 @ 12:47 Lanslarke

      Tog det från minnet, så jag är inte 100 på alla namnen.

      Övre raden: Raymond Carlsson?, Anders ”Köla” Carlsson, Conny Karlsson, Åke Johansson?, Henrik Svartborn, Anders Holmvén, Sören Börjesson, Agne Simonsson
      Mittre raden: Dennis Olsson, Jan Gidebratt, Jan Hellström, Glenn Martindahl, Piter Esberg, Tony Ohlsson, Gunnar Samuelsson, Anders Andersson??
      Nedre raden: Hans Prytz, Peter Rodin, Sonny Åberg, Sven Andersson, Lars Andersson, Göran Ramstedt, Vet ej (sorry)

      Anders Andersson minns jag inte alls, men fingrarna sprang iväg över tangentbordet och skrev det namnet, så det kanske stämmer. Raymond Carlsson, osäker där också, tror jag är Kölas farsa.

    • 23 oktober, 2015 @ 23:37 Billy Budd

      Härlig bild! Är den tagen på gamla Gamla Ullevi tro?

  2. 23 oktober, 2015 @ 12:25 Daniel K

    Bra text Jonathan Larsson!

    Kajsa: Skulle vara kul om det kom upp en text om gårdagens möte på öis.se

    Sades det något om bostadsprojektet?

    Svara

    • 23 oktober, 2015 @ 14:02 Jonathan Larsson

      Tackar för det!

    • 26 oktober, 2015 @ 09:07 Oskar Ängermark

      På årsmötet beslutades det att information endast skulle ges via fysiskt möte som styrelsen sammankallar. Jag föreslog att information skulle publiceras på nätet för de som inte har möjlighet att gå men ändå vill känna till hur deras klubb fungerar. Det verkade inte vara någon annan som tyckte det var en bra idé. 2015 kanske inte är så modernt som jag hade hoppats på… Eller är det kanske ÖIS som inte är så moderna?

  3. 23 oktober, 2015 @ 19:26 Russin och plastbollar

    Härliga minnen

    Svara

  4. 24 oktober, 2015 @ 23:31 Orolig

    Med tanke på ekonomin, om Örgryte missar chansen att gå upp till Superettan via ett kval är ekonomin helt körd igen då eller?

    Svara

  5. 25 oktober, 2015 @ 15:11 Waldermar Rådehök

    Superettan är ett måste och en seger mot träliga Trellehulda skulle ge råg i ryggen inför kvalet, ett år till nere i Söderettan pallar nog inte någon öisare? :-(

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se