644x429(ByWidth_CutTopBottom_Transparent_True_False_Undefined)

Johan Hammar klar för två år i ÖIS

Mittbacken som skulle in har nu anlänt. Johan Hammar, närmast från Malmö FF, är den som skall ge Fredrik Björck och Hannes Sahlin en kamp om de förmodat två tillgängliga startelveplatserna. Avtalet är enligt Pierre Edström skrivet för över säsongerna 2016 och 2017. 21-årige Hammar har i sin korta karriär redan hunnit representera Evertons ungdomsorganisation, Stockport County, Malmö FF:s ungdomslag samt A-lag och Fredrikstad FK. Han ansluter alltså från Malmö FF, men fjolårssäsongen spenderades i Fredrikstad, där laget inte gick särskilt bra. Fredrikstad klarade sig precis från att åka ur den näst högsta serien, och laget släppte in hela 61 mål på 30 matcher, näst flest i serien.

Skall man gå på det där, att Johan Hammar spelade 23 matcher i ett lag som läckte rejält bakåt så känns det ju inte så lovande. Men kan man verkligen gå på det? Det är svårt, då man inte sett en enda match. Man skulle lika gärna kunna gå på att Malmö FF uppenbarligen har tyckt att han har varit tillräckligt bra innan för att ingå i deras trupp. Det säger ju också något. Så stort glapp är det nuförtiden mellan Malmö FF och ÖIS att bara att han tillhört Malmö FF är någon slags merit.

Hammar är ju som sagt bara 21 år gammal (fyller 22 om en knapp månad), så det har varit många klubbar på kort tid för honom de senaste åren. Det känns som att det kan vara bra att efter en sådan period få ett rejält, nytt, riktigt avstamp i en klubb som tror och satsar på en, som ÖIS lär göra. Han skall inte ta sig uppåt till ett Premier League-lag, han skall inte slå sig in ett guldjagande Malmö FF, han skall inte lära sig ett nytt land som utlånad. Han skall nu slussas in i ett Superettan-lag där konkurensen inte är mördande. Det är nu hans chanser finns att på riktigt få visa upp sina kunskaper i en bra miljö. Det är något som talar för den här värvningen.

I min värld så är det här en fin värvning på pappret. En ung spelare som trots det har en del erfarenhet av en nivå som står sig bra med ÖIS nivå. Minst en mittback har behövts, en har kommit in och Johan Hammar kan mycket väl bli en bärande spelare 2016. Åtminstone hoppas jag på det.

Välkommen Johan till världens vackraste sällskap!


'Johan Hammar klar för två år i ÖIS' have 11 comments

  1. 28 januari, 2016 @ 23:24 Håkan

    Känns som att han är det bästa förvärvet hitintills. 2016 har väl ändå målsättningen att bli kvar i superettan och då kan han ju vara esset i backlinjen 2017.

    Svara

  2. 28 januari, 2016 @ 23:43 Bengt

    Äntligen en nyhet

    Svara

  3. 29 januari, 2016 @ 01:22 öisarn

    har ju sett honom minst 10 ggr

    en till bänkgubbe. tyvärr, men Lantz har ju sina favoriter. Hoppas verkligen inte Hannes blir bänkad som varit en av top 4 2015

    Svara

    • 1 februari, 2016 @ 23:14 Anonym

      Men du förstår nog att Fredrik är ett år äldre i superettan och Hannes är ju ett oskrivet kort där. För övrigt spelade ju Fredrik knappast något i häcken sista året.

  4. 29 januari, 2016 @ 15:05 Harry

    I dagens GT kan man läsa att Pascal Olsson flyttas upp till Gais A trupp (Grattis Pascal)
    Pascal fick ”sparken” oktober 2014 från Öis (flera juniorer fick detta) och gick till Gais U19.
    Efter ett bra år 2015 i Gais U19 flyttas han upp till A laget.

    Hans Gren låg bakom detta beslut att sparka flera spelare och då bland annat Pascal, Hans Gren kallas för tanlangutvecklare ????????
    Är det någon som vet om Öis kommer ha något U19 lag 2016, den info. jag fått kommer de inte att ha detta, om så är fallet så är det INTE bra.

    Svara

    • 29 januari, 2016 @ 19:00 Johan G

      U19-truppen kommer spela i Folksam U21 (tillsammans med reserverna i a-laget) samt Reserv Elit. Medverkan i J-Allsvenskan är avhängigt a-lagets serietillhörighet och ÖIS får inte vara med där förrän nästa år då det släpar en säsong.

    • 29 januari, 2016 @ 19:15 mackan

      Ja han spelar i gajs…a laget, visst men bara utfylland. ..

  5. 30 januari, 2016 @ 11:52 Harry

    Ja han spelar i Gais men vad jag var ute efter vad att Öis missade när han inte fick vara kvar.

    Beträffande U19 så blir det som vanligt i Folksam U 21 att A lagspelare har förtur och på bänken sitter U19.
    Förra året fick Öis möjlighet att spela U19 Div. 1 men tackade nej, man väljer istället att spela i Reserv Elit på ”hemmaplan”.
    Orsaken handlar om ekonomi men det är ingen som står upp och säger detta på ÖG

    Svara

    • 30 januari, 2016 @ 14:15 Anonym

      De ska vara med i två u21 serier..så alla kommer att få spela.

  6. 30 januari, 2016 @ 16:52 Oskae

    En intressant och kanske lite riskabel värvning hade varit Dusan Djuric som varit kontaktlös ett bra tag! vet att han håller till i Halmstad men nobbat ett kontraktsförslag från Halmstad..

    Svara

  7. 3 februari, 2016 @ 10:32 linus

    Men det mest fantastiska är väl ändå att Henke Carlsson fick proffskontrakt i Norge. Naturligtvis jättekul för honom, men man börjar ju undra hur det går till när spelare flyttas upp i fotbollsvärlden. Jag kan inte komma ihåg att jag sett honom spela en hel match på flera år.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se