IMG_9270

Sommarnytt

Sommarnytt

I förrgår hamnade Martin Mutumba, aningen förvånande i rödblå dress. I samband försökte jag höra mig för hur landet ligger inför sommaren och fick följande svar:

Två provspelare och en gammal bekanting

 

Under veckan har Ken Fagerberg tränat med ÖIS. Något kontrakt ska dock inte vara aktuellt i nuläget och spelaren är inte med laget i Smögen.

En annan som provspelat med laget är Erik Skogh från Norrtälje. 23-åringen har varit tongivande på BKV Norrtäljes mittfält i Divison 2-lag under en tid och har ett förflutet i AIK. Spelaren följer inte heller med till Smögen men Edström menar att ÖIS kommer fortsätta hålla ett öga på spelaren.

En spelare som dock är med i Smögen är Alexis Kada Yougouda från Kamerun. Den offensive mittfältaren tillhör nu franska Nantes men är fostrad i Cotonsport, samma klubb som gv oss Franz ”Frasse Pangpå” Pangop och en gång i tiden självaste Roger Milla. Yougouda har ett imponerade CV då debuterade i kameruanska ligan redan som 16 åring och som 19 åring mäktade med sju mål i afrikanska Champions League.

Enligt Transfermarkt är spelaren född 1994 och liksom med Pangop är det även nu genom Kent Carlzons kontakter spelaren hamnat på ÖIS-gården. Upplägget vid en värvning ska enligt Janne Carlsson vara ett liknande det man hade med Franz och därmed en billig lösning.

Yougouda som verkar kunna spela såväl innermittfältare som ytter var för några år sedan aktuell för provspel med IFK Göteborg men ådrog sig då en korsbandsskada.

– En innermittfältare kanske inte är precis vad vi behöver just nu men när chansen dök upp ville vi ta en titt på honom, om inte för en värvning nu till sommaren så kanske till hösten, säger Janne Carlsson som tillade att Yougouda sett riktigt intressant ut under sitt första pass med klubben.

Om ett kontrakt blir aktuellt nu till sommaren är oklart, vi vet sedan tidigare att klubben har haft en ambition att göra sig av med Niklas Klingberg men det känns i nuläget inte troligt att spelaren går med på en sådan lösning då familjen rotat sig i Göteborg. Skulle inte någon innermittfältare lämna låter en värvning av Yougouda som ett långskott i nuläget.

YouTube Preview Image

Målvakt eller anfallare?

När klubben värvade Martin Mutumba var vi många som ifrågasatte hur mycket av sommarens värvningsbudget som nu fanns kvar. På denna fråga har jag inte fått något riktigt svar med såväl Janne Carlsson som Pierre Edström menar att det är en fråga om ekonomi när ÖIS diskuterar om man ska värva en målvakt i sommar eller inte.

– Det förs dialoger, men det handlar mycket om ekonomi, menar Pierre

Detsamma verkar gälla anfallare men som vi alla vet finns det ingen hejd på antalet sponsorer som kan tänka sig att bekosta en anfallare. Speciellt om denne anfallare skulle heta Johan Elmander.

Varken Carlsson eller Edström uteseluter dock varken värvning av anfallare eller målvakt.

Den som lever får alltså se.


'Sommarnytt' have 13 comments

 1. 15 juli, 2016 @ 12:26 Daniel K

  Vi kan väl skänka Klingberg till Utsikten?

  Svara

 2. 15 juli, 2016 @ 13:43 Anfallare&Målvakt

  Hade varit intressant och veta om klubben försökt att låna ut Björk för att på såvis kunna ta in en konkurens kraftig målvakt.

  Svara

 3. 16 juli, 2016 @ 03:19 Daffy

  Tack för uppdateringen, såhär års är man ju svältfödd på dylik information.

  Svara

 4. 17 juli, 2016 @ 11:36 Putte

  Hur gick det i Vänersborg i fredags, någon som vet?

  Svara

 5. 17 juli, 2016 @ 12:05 Anonym

  1 -0 till öis

  Svara

 6. 17 juli, 2016 @ 23:19 Martin

  Hur är statusen på Wiliam? Han gick ju ut skadad tidigt i sista matchen och spelade inte mot Vänersborg tror jag??

  Svara

 7. 18 juli, 2016 @ 09:50 Fredpastor

  Alexis Kada Yougouda är en kvalitetsspelare som inte bör avskruvas för snabbt. Nante har sett stora kvaliteter i spelaren som jag lusläst funnits med på listan över de 21 bästa spelarna i afrika! Inget ont om Limdström och Östling men ett powerpaket som vågar fylla på framåt i fart skulle smaka smaskens!

  Svara

 8. 2 augusti, 2016 @ 10:45 Bengt

  Hej alla glada ÖISare.
  Det var länge sedan det kom något nytt på denna sida inte ens kommentarer trots 2 st vinster på kort.
  Jag brukar i stort sett varje dag titta på denna sida men nu tycker jag att ”semestern” har tagit för lång tid.
  Händer det inget spännande längre?
  Jag är nu på västkusten ( bor i Stockholm) och tänker gå på matchen ikväll (måste ju använda mitt årskort).
  Mot 3 poäng ikväll.

  Svara

 9. 6 augusti, 2016 @ 10:26 Bengt

  Är detta en ”död” sida numera?
  Händer inget?

  Svara

 10. 7 augusti, 2016 @ 11:38 Dennis

  Allt fler har kanske insett den bortkastade livstiden i att engagera sig i ett fotbollslags förehavanden. Att leva för ett fotbollslag, är ett sorgligt pseudo-liv. Men visst kan det vara kul att emellanåt kolla var favoritlaget ligger – men vem bryr sig, egentligen?

  Svara

 11. 8 augusti, 2016 @ 12:16 Svenne

  För mycket köttande och för många gula & röda kort för en topplacering i Superettan, ÖIS måste dämpa sig nu och tagga ner i närkamperna det är ju fan inte Wrestling och Kung Fu det handlar om det är ju fotboll ser illa ut ALLT ÄR LANTZ FEL

  Svara

 12. 23 augusti, 2016 @ 20:15 lisa

  Kent sjögren har gått bort han älskade öis ledare spelare alltid positivt nått att tänka på ni som fick stryk i går

  Svara

  • 23 augusti, 2016 @ 20:18 lisa

   Kent sjögren har gått bort han älskade öis ledare spelare alltid positivt nått att tänka på ni som fick stryk i går


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se