cof

San Sebastián, dag 4: Emil Skogh: ”Jag tror det var välbehövligt att få in lite nytt blod”

Okej plan ändå.

– Ja, jag tar ju hellre en sådär gräsplan än en bra konstgräsplan.

Jo så är det ju. Vad säger du om förra säsongen.

– Det var ju Lantz som tog in mig som spelare och gav mig förtroende, och det tyckte jag var kul som kom från division 2. Då växte man snabbt in i det och lärde sig nya saker för att han var mån om att jag skulle lyckas, och det visade sig på planen och jag fick en tydlig roll direkt och trivdes jävligt bra. Vi började bra med seger i hemmapremiären, men sen var BP-helgen det värsta som kunde hända mig. Dels att vi torskade med 3-0 men även att jag fick problem med blindtarmen, egentligen samma dag på kvällen. Det var dålig tajming att hamna så långt efter tidigt på säsongen.

– Sen kämpade jag jävligt hårt för att komma tillbaka, och när jag väl kom tillbaka så bytte vi tränare till Sören, som hade sina idéer och sina spelare som passade in i rollerna och då var jag inte samma pusselbit. Det var ett tufft första år, att det inte var tydligt vilken roll man hade.

Vad säger du om din roll nu i år då? Är den tydligare? Du har ju spelat lite överallt hittills.

– Nu när Thomas kom så har vi haft en del individuella samtal där vi snackat mycket om position och dom ville prova mig som forward för att dom tyckte jag gjorde mycket mål på träningarna, men jag har ju aldrig spelat ensam forward så det blir ändå en ganska svår roll. Det är väl ingen plats jag egentligen ska spela på. Jag trivs ju bäst som ytter.

Men hur ser du på att spela laterai/kantlöpare/häst?

– Det är skitkul. Jag spelade ytterback några år i AIK och även i Norge och det trivs jag bra med så det är på en kant jag vill vara och där jag i första hand kommer konkurrera.

En sak som jag funderat orimligt mycket på… Det avgörande målet i kvalet, du kommer ju aldrig få det trots att du var siste ÖIS:are på bollen. 

– Du har sett det.

Ja, han tar det ju snyggt där Araba när han blir så glad, men det är ju fortfarande ditt mål. Det är en bra första touch.

– Ja och sen fick jag trycka ikapp den. Jag var ju pigg som inhoppare och det var ju som ett skottinlägg, att jag bara ville få in den så hårt som möjligt. Det var jävligt skönt att se att den gick in, och hur mycket det betydde för alla i klubben. Det var stort faktiskt.

– Men för mig spelar det ingen roll vem som får målet så länge laget gjorde mål.

Mycket nya spelare tills i år, är det bra folk som kommit in?

– Ja jättebra. Jättefina personer som kommit in, och det stärker gruppen.

Var det nödvändigt att rensa lite?

– Aa det tror jag. Jag tycker att många av dom som gick var bra personer också men jag tycker det blivit ytterligare ett snäpp uppåt. Jag vet inte riktigt vad det beror på, om det beror på Thomas prägel som han har satt, men det är många positiva och bra personer. Jag tror vi behövde lite positivt och nytt när det var som förra året, när vi ändå var långt nere i en kris. Då tror jag det är välbehövligt att få in lite nytt blod.

Ja den psykologiska effekten är intressant.

– Ja, det är mycket att göra med taktik också. Vi hade en taktik hemma och en när vi spelade borta och det tror jag inte är vad vi behöver för att bli ett vinnande lag

Men då talade Lantz ändå ganska mycket om att vi inte skulle anpassa oss efter motståndaren.

– Nä, men till slut gjorde vi det i alla fall. Det kändes som att vi blev osäkra. Efter att vi förlorat någon bortamatch så kände vi att vi behövde backa hem och det kanske inte riktigt var vad som passade oss.

Men bortaspelet hade ju egentligen aldrig fungerat under Lantz, och även försvarsspelet lämnade en del övrigt att önska. Men i år känns det bättre?

– Ja, det känns mycket bra. Särskilt det här nya sättet vi har där vi vill pressa högt och vinna boll tidigt.

Det är roligt att spela fotboll då.

–  Ja precis, förra året blev vi så passiva.

Ja det var ju bedrövligt att se många gånger. Pressen började 10-20 meter in på vår egen planhalva…

– Utanför eget straffområde… Nej förhoppningsvis kan vi locka tillbaka lite publik som inte tyckte vi bjöd upp riktigt förra året som vill komma tillbaka nu och tycka det är roligare att se oss spela. Det tror jag blir jävligt viktigt faktiskt, och att klubben mår bättre av det också.

Avslutningsvis, borde man skänka pengar till tifokassan?

– Jag tycker det är det grymmaste som finnas att komma in på till exempel Ullevi, men även vissa bortaplaner, och att det är tifo där. Det är skithäftigt. Det första man gör när man kommer ut från spelartunneln är ju att kolla åt höger där klacken står. Det är viktigt.

– Det behöver ju inte vara så mycket heller, det lilla gör skillnad. Det viktigaste är att det är många som bidrar.

Så sant, så sant. 

UPPSKATTAR DU RAPPORTERINGEN FRÅN TRÄNINGSLÄGRET FÅR DU GÄRNA SKÄNKA EN SLANT TILL TIFOKASSAN VIA SWISH 123 552 7031 ELLER BANKGIRO 595-8145. TACK SÅ MYCKET! OCH KÖP ÅRSKORT TILL ÖSTRA STÅ! ÖVER 100 SÅLDA JUST NU!


'San Sebastián, dag 4: Emil Skogh: ”Jag tror det var välbehövligt att få in lite nytt blod”' has no comments

Bli först att kommentera detta inlägg!

Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se