Lars Ranäng vs. Alvaro Santos (round 2)

Efter en veckas skriverier i media om Álvaro Santos ovilja att spela i Superettan och de stundande mötena med ÖIS ledning fick en ju att vara som på nålar inför vilka nyheter som skulle komma ut igår. Det var som att vänta på rond två i ordfighten via media mellan Santos och Lars Ranäng. Ja, och igår kom lite nyheter. Inte via ÖIS, utan givetvis via media igen som Santos ännu en gång väljer att öppna sig för. Rond 2 i ordfighten mellan ÖIS och Santos börjar!

*Ding Ding*

Santos måttar ett slag:

– ”De har inte ställt upp för mig”.

Slaget missar precis en duckande klubbordförande Lars Ranäng, som förstår att det är ÖIS och ledningen Santos syftar på, och kontrar snabbt:

– ”Man får ju fundera över hur folk agerar”.

Snabba fötter gör att motståndarna inte riktigt kommer åt varandra. Problemet är också den tjocka domaren från det gymnasiala mediaprogrammet som inte verkar kunna komma ur slagområdet, utan stannar där som medlande part. Santos försöker på nytt med en sving:

– ” Öis har inte ens betalat mina läkarkostnader. Jag fick betala mina behandlingsresor till Malmö helt ur egen ficka”.

Lars Ranäng visar prov på ett bländande fotarbete och viker av åt höger för att sedan ladda för ännu en kontring, och måttar ett slag:

– ”Vi har kanske landets bästa läkarexpertis i den här stan, och klubben har avtal med läkare här. Som till exempel Leif Swärd, som kanske är den bästa som finns”.

Santos lyckas avvärja det med nöd och näppe men får vist en tumme i ögat av Lars som göra att det tåras lite i ena ögonvrån. Med ett lite panikartat slag försöker han sätta handsken i njurtrakten på Ranäng:

– ”Ni skulle bara veta vad jag har gjort för att bli frisk”.

Den gubben gick inte. Lars Ranäng visar sig vara hårdare och mer rutinerad i de här sammanhangen än vad många hade trott. Han kommer förmodligen inte vika en tum i den här matchen så länge den nu kommer att pågå. Lars bjuder på en häpnadsväckande ”gungning” från höger till vänster med överkroppen och avancerar sakta mot Santos. Lars drar till med vänster uppercut:

-”Läkarna i Göteborg dög inte för Álvaro. Istället sätter han sig själv i bilen och åker till Malmö. När han kommer tillbaka kräver han ersättning för besöken hos läkarna där”.

Slaget sitter som en frispark från Roberto Carlos rätt i plexus solaris och Santos viker sig dubbel, precis i samma veva som klockan ljuder. Ronden är över, för den här gången. Lars är besviken över att Santos räddas av gonggongen.

På vilopallen i ett av hörnen i ringen sjunker Lars Ranäng ner och mumlar lite. Adrenalinet rusar i hans ådror och är nästan lika öronbedövande för honom som ljudet från den hänförda publiken. Han är dock märkbart irriterad över läget. Detta var inte matchen han hade räknat med att gå den här säsongen. Inviten kom som en blixt från klar himmel och han känner att han inte är riktigt förberedd för att hantera den här pucken just nu. Det finns ju så mycket annat att lägga ner koncentrationen på i nuläget och i föreningen. Sekonden försöker få i Lars lite vatten för att lugna ner honom. Det verkar fungera. Lars tar till orda:

– ”Jag vill helst inte kommentera vad som sägs i förhandlingarna, men vi vet var vi står. Vi har dock ingen brådska med det här”.

Åskådarna på läktaren drar en lättnandens suck. De hör vad Lars säger trots den höga ljudnivån på arenan. Det märks att Lars har krafter kvar och att han lär stå matchen ut. Frågan är bara hur det ser ut på andra sidan ringen?

Santos sjunker tungt ned på pallen. Han känner att allt inte är perfekt med fysiken men det gäller att hålla masken nu och få motståndaren att tro att han är i bättre form än vad han egentligen är. Det har fungerat förut och det måste fungera nu också. Han vet att läget är surt och ju mer han svamlar med domaren, ju mer irriterad kommer Lars Ranäng att bli. Är det kanske en gångbar taktik att köra med matchen ut för att nöta på Lars? Han är osäker. Tankarna går runt i huvudet men Santos har inte för avsikt att lägga sig ner och ge upp nu. Inte när han har kommit såhär långt. Snöbollen är i rullning! Han stirrar sin sekond i ögonen och säger:

– ”Två klubbar från Brasilien och en från Portugal är intresserade. Det skulle passa bra, eftersom jag och min fru kan språket”.

Sekonden svarar:

– ”Det blir nog bra med det…” och låter läkaren ta en titt på Santos för att se så att inget av Lars slag träffade brassen allt för hårt i huvudet trots allt. Man kan inte se eller misstänka något så det verkar inte bättre än att Álvaro menar allvar. Han verkar dock inte ha alla hästar hemma när han fortsätter:

– ”Det räcker att jag gör en halvbra säsong. Då skulle klubbar kunna betala Öis ett bra pris för mig”.

Från andra sidan ringen hörs ett högt och tydligt garv. Det är Lars Ranäng som har råkat höra Santos utspel om ”halvbra säsonger”. Lars spänner blicken i Santos och pekar hotfullt mot honom:

– ”Det säger han, ja. Jag har inga kommentarer till det”.

Sekonden ställer sig framför Lars för att behålla hans koncentration ett tag till innan det är dags för nästa rond. Men det går sämre den här gången. Nu är Lars taggad! Man ser hur Lars spänner nackmusklerna likt en rasande tjur som bara väntar på att få springa ut på arenan och ta sig an matadoren.

Santos är märkbart tagen av stunden. Han försöker ännu en gång:

– ”Du skulle bara veta allt jag har gjort för att bli frisk, det skulle bli en lång historia”.

Ingen ger honom uppmärksamheten han hade hoppats på. Inte ens hans egna. De har fullt upp med att få honom stridsduglig inför kommande rond. Han fortsätter:

– ”Jag har åkt till Malmö många gånger för att få behandling. De resorna har jag betalat ur egen ficka”.

Ringdomaren ringer i klockan. Det är dags för nästa rond. Man torkar av de båda kämparna och stryker in en ny omgång av vaselin i ansiktet på de båda. Santos känner spänningen tillta men hinner kasta ut en sista blick mot publiken och sin fru som sitter där på andra raden:

– ” Jag vill ge det här året till henne, så att hon också kan göra någonting, till exempel studera” säger han innan domaren från mediaprogrammet frågar de båda om de är redo för nästa rond. Båda svarar ja. Högt och tydligt.


'Lars Ranäng vs. Alvaro Santos (round 2)' have 16 comments

  1. 23 januari, 2010 @ 12:08 Martin Johansson

    Vassaste texten i Sambadefensivs historia? Jag tror faktiskt det!

    Svara

  2. 23 januari, 2010 @ 12:29 adrian

    Kan mycket väl vara så men vad hände med den utlovade texten om Fc Köpenhamn Vs Midtjylland om Ken Vs. Ailton

    Svara

    • 23 januari, 2010 @ 12:35 Martin Johansson

      Haha, säg det! Jag tappade lusten efter allt strul med N24. Ett tag funderade jag på att lägga ner hela skiten. Var trött på min egen röst. Bla, bla, bla. Du fattar. Tror aldrig att den lär dyka upp men som kompensation lovar jag att försöka åka ner för att se någon match med Ken i Ikast. OK?

    • 23 januari, 2010 @ 13:30 adrian

      Ok

  3. 23 januari, 2010 @ 12:41 Sjögräs

    Grymt bra skrivet!

    Svara

  4. 23 januari, 2010 @ 12:59 UB

    Mycket bra Mikael. Det är väldigt mycket Öis. Stil, finess och humor!

    Svara

  5. 23 januari, 2010 @ 13:06 Hasta La Vista

    Haha klockren

    Svara

  6. 23 januari, 2010 @ 13:49 SB

    Tragiken är så stor… Återigen har man lyckats fucka upp. Åtminstone gör man inte bort sig i efterspelet ännu. Kan man inte sätta Janne C på hitta-goa-gubbar-som-inte-krånglar-detail? Han är väl rutinerad inom området goa gubbar? Var är Pelma?

    Svara

  7. 23 januari, 2010 @ 15:09 Ruud

    Grande!

    Svara

  8. 23 januari, 2010 @ 15:09 Acke

    Instämmer texten är klockren. Imorgon skall jag på Falkenbergsrevyn,så då blir det mer goa skratt. Ett tips till dom kanske?

    Svara

  9. 23 januari, 2010 @ 15:20 Bellman

    Hatten av för ett kompetent författarskap…

    Svara

  10. 23 januari, 2010 @ 16:09 Joakim

    Underbar läsning :)

    Svara

  11. 23 januari, 2010 @ 16:43 Jens Z

    Mycket humoristiskt artikel! Känner spontant att en illustration inte suttit fel här. Bra jobbat!

    Svara

    • 23 januari, 2010 @ 16:46 Martin Johansson

      Jens, vårt stora problem, men det vet ju du. Jag vet tyvärr inte hur vi ska lösa det. Någon som känner någon som är bra på att teckna/illustrera, kan tänka sig att jobba gratis och snabbt? Nej, jag tänkte väl det. :-D

    • 23 januari, 2010 @ 16:55 Martin Johansson

      By the way, jag har hört att Jochum Nordström har gjort fina fotbollsteckningar. Något sådant vore trevligt. Eller tror ni att Ralph Steadman är dyr? Känns som Steadman hade kunnat göra något bra på ”The Rumble on the Farm”. Magnus Bard? Jesper Waldenstam. Näe, de kostar nog för mycket, sedan tror jag inte de är nere med ÖIS. Damn!

  12. 25 januari, 2010 @ 18:31 Sambadefensiv « Mata inte monstret

    […] Att diskutera spelares kontrakt, knepiga kontraktssituationer, löften hit och dit och brutna avtal samt att sköta förhandlingar via media blir lätt fånigt, vilket Mikael också visat på ett föredömligt tydligt sätt. […]

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se