Ingen Matt Harrold i ÖIS

När Sambadefensiv sent i gårkväll (omkring kl 21:03) talade med ÖIS sportchef, Dick Last, lät det fortfarande som att provspelande Wycombe Wanderers-spelaren Matt Harrold kunde vara aktuell för ÖIS. Under vårt samtal sa Last bl.a. följande om Harrold:

- Stor och stark kille, duktig i boxen. Han hade inte tränat fotboll på sex veckor innan han kom till oss, så han kan nog inte leverera omgående utan det är lite mer på sikt. Han behöver antagligen en inkörsperiod på tre veckor och vi diskuterar om vi har tid med det, i så fall är vi långt gångna i kontakterna med Matt. Vi får se, den här veckan kommer att ge svar.

Nu kan vi dock nu meddela att Matt Harrold inte kommer att spela i ÖIS. Detta eftersom Harrold i går skrev på för Shrewsbury Town. Den 25-åringa anfallaren har släppts från sitt kontrakt med Wycombe Wanderers och har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med Shrewsbury Town. Allt enligt en artikel i Shropshire Star. Shrewsburys manager, Graham Turner, säger till tidningen att han länge har beundrat Harrold och att det är stor och stark spelare som också gör en del mål (låter inte det som en beskrivning vi känner igen):

- We beat off a lot of competition to get him — he’s still ambitious and he liked what he saw when he came up to see us.

I och med att Harrold har skrivit på för Shrewsbury får ÖIS söka vidare efter andra spelare som kan gå in och förstärka laget i jakten på den allsvenska platsen. I vår intervju pratar Dick Last också om att man diskuterar andra namn, men något mer konkret än så kunde vi inte få ut:

- Vi har en ganska bred trupp, så tar man in någon så ska det förstärka oss ordentligt. Vi har en del namn som vi diskuterar fram och tillbaka, så vi tittar på de alternativen.


'Ingen Matt Harrold i ÖIS' have 10 comments

  1. 15 juli, 2010 @ 15:14 Jimmy

    Lika bra kanske?
    Men jag kan inte släppa att jag hade gillat att se en britt i laget. Lite mer boxning och brottning och jävlar anamma.
    Får se vad Dicken drar ur den magiska hatten framöver.

    Svara

  2. 15 juli, 2010 @ 16:43 Magnus Börjesson

    Från en intervju med Matt Harrold på Shrewsbury Towns hemsida:

    ”I played a game for them [ÖIS], did well and enjoyed my time there; they offered me a deal to stay out there but it wasn’t the right move for me and my family at this time.”

    ”Did well”? Lite självkritik hade kanske varit klädsamt. Det var inte bara hans fel, han fick ju inga bollar, men han presterade inte särskilt ”well” i den U21-match jag såg med honom (mot Trollhättan). Och i den andra matchen (U21 borta mot Falkenberg) fick ÖIS stryk med 5-0 och Harrold imponerade inte alls på Sambadefensivs utsände. Att överhuvudtaget komma otränad till ett provspel tyder ju också på rätt bristfällig inställning.

    Intressant att ÖIS tydligen ville ha honom ändå. Det är nog så enkelt att han var rätt spelartyp och i princip gratis. Då är det inte så noga med kvaliteten, ”vi har ju inget att förlora”. Bedrövlig inställning till rekryteringen i så fall.

    Svara

    • 15 juli, 2010 @ 17:14 Anonym

      Det verkar vara inställningen som råder och visst är den bedrövlig.

    • 15 juli, 2010 @ 17:18 John

      eller su fick han inget erbjudande

    • 15 juli, 2010 @ 17:18 John

      så*

    • 15 juli, 2010 @ 17:41 Anonym

      Det lät på Janne C i en intervju att man var intresserade efter provspelet, och erbjöd högst troligt ett avtal.

    • 15 juli, 2010 @ 19:19 Magnus Börjesson

      Harrold säger ju uttryckligen i intervjun jag citerade att ”they offered me a deal”.

    • 16 juli, 2010 @ 07:05 Jimmy

      Han säger också att han ”did well”.
      Så att han säger saker ska man kanske inte ta så där super allvarligt ;)

  3. 15 juli, 2010 @ 20:14 E

    Sambadefensivs u21 referat och specialstudie av Matt ger inga som helst anledningar att signa honom. Skönt !

    Behöver vi kortsiktigt förstärka truppen pga skador och att någon position är dåligt bemannad föreslår jag att man sneglar på Elfsborgs och lånar in en eller annan spelare. Någon med bättre koll än jag kanske har ett konkret förslag.

    Alltså signa inga hyffsade Superettanspelare på långa kontrakt i ett läge där vi inte kan locka med spel i högsta serien.

    Svara

    • 16 juli, 2010 @ 08:50 Tjuvnyp

      Agree! Lån vore gött. Exempelvis MFF har 4-5 bra forwards – de som är längst ifrån, tex Alex Nilsson och Ofere. Nån av dem kanske? Borde finnas en eller två godbitar hos de Allsvenska lagen.

      Vårt transferfönster stänger visserligen redan sista Juli – Europas stänger sista Augusti. Men kontraktslösa får ju signa när de vill. Ska vi satsa utom-Svenskt kan vi lika gärna vänta tills Augusti passerat och kolla vad som blivit över…. Brukar alltid finnas potentiella dunderförvärv som blivit över och svikna av klubbar… För nu, med en huggsexa mot ex. Shrewsbury klarar vi ju aldrig.
      Eller hur?

      Enklast att låna. Vänd blickarna till Norge, Danmark, Polen, Tjeckien etc. Deras storklubbar har massor av duktiga spelare som hamnat långt utanför bänken – som enkelt tar en plats hos oss. Ta till exempel och kolla med Zavadil – han borde ha kontakter (Banik Ostrava, Sparta Prag etc). Eller varför inte ringa Brynjar Gunnarsson i Reading och fråga vad som passerat genom grindarna där. De lär ju ha tonvis med gubbs på provspel så här års….


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se