Spelarbetyg Jönköpings Södra – ÖIS 0-2

Nu börjar det likna någonting! Nu kommer vi! Tro inget annat! Halvvägs och en femte plats. With a bullet! Härligt! Att ta tre poäng på bortaplan mot ett formtoppat och stundtals riktigt smart spelande Jönköpings Södra är inte fy skam. Det är sådant som ger självförtroende. När det dessutom sker med sju spelare på skade- och avstängningslistan kan man väl inte göra annat än att jubla högt. I går avslutade dessutom ÖIS matchen med en offensiv med en snittålder på 20,2 år. Och J-Södra hade inte en suck.

Omröstningen om bäste Öisare i matchen mot Jönköpings Södra:

  1. Peter Abrahamsson 37 procent
  2. Danny Ervik 15 procent
  3. David Leinar 10 procent
  4. Sebastian Johansson & Jakob Olsson 7 procent
  5. Álvaro Santos & Pavel Zavadil 6 procent

Det råder semestertider även på Sambadefensiven, spelarbetygen är den här gången satta av Johan Gellerman, Martin Johansson och Tomas. Kommentarerna är till största delen Johan G:s och Tomas.

Peter Den Store 4 (samtliga 4)

Hädanefter får ingen referera till till Peter Abrahamsson som ”Peter” eller ”Peter Abrahamsson”. Nej, så kan vi inte ha det, i fortsättningen när ni tar denne gigants namn er i er mun vill vi att ni kallar honom ”Peter Den Store”. Det är fan-i-mig inte mer än rätt. För andra matchen i rad räddar Peter Den Store ÖIS från ett givet baklängesmål. Agerar med stor pondus och står för två superräddningar som var lika viktiga som reflexräddningen mot Hammarby. Är kanske lite tveksam på några höjdbollar, men lika fullt en matchvinnare. Börjar äntligen leva upp till sin potential. Om han kan fortsätta så här är det inte omöjligt att han håller nollan i 16 matcher till.

Danny Ervik 3 (samtliga 3)

Danny Ervik fick precis som senast mot Bajen problem under matchinledningen, men spelade undan för undan upp sig. Går dock fortfarande bort sig lite för lätt i defensiven då han kliver fram och försöker chansbryta och istället hamnar på mellanhand. Detta vägs dock upp av att han är väldigt aktiv när ÖIS har bollen och fyller på bra på sin högerkant. Christofer Bengtsson kommer att få det mycket svårt att ta tillbaka sin plats i startelvan. Sanna mina ord!

David Leinar 3,33 (Tomas 4, Johan G & Martin 3)

Under första halvlek kändes hela backlinjen virrig, orolig och stressad. Till stor del därför att David Leinar (och Robin Jonsson) hade så stora problem med att kontrollera Pär Cederqvist starka spel i luften. Leinar (och Jonsson, egentligen hela backlinjen) spelade dock upp sig rejält. Efter den inledande halvtimmen hade J-Södra knappt en farlighet. Det är stabilt som Dr Alban skulle sagt. Och som så många gånger förr är Leinar ett riktigt farligt hot i samband med fasta situationer och inkast runt motståndarlagets straffområde.

Robin Jonsson 3,33 (Tomas 4, Johan G & Martin 3)

Robin Jonsson var sig inte riktigt lik i gårdagens match. Åtminstone inte under den första halvleken då han inte riktigt hittade rätt i förhållande till Jönköpings offensiv. Hängde inte med vid Fredric Fendrichs genombrott i den 15:e matchminuten och tvingades dessutom vid ett flertal tillfällen ge J-Södra farliga frisparkslägen i närheten av ÖIS straffområde. Såg framförallt vek ut i närkamperna och klev inte riktigt dit som han brukar. Som hela backlinjen lyfte sig Robin i den andra halvleken och det kändes aldrig speciellt farligt när Jönköping tryckte på för ett kvitteringsmål. Har dessutom ett par riktigt läckra hockeytäckningar där han riskerar liv, lem och familjejuvelerna för att ÖIS ska ta tre poäng. Precis så vill vi se vår mittbacksgeneral!

Adam Eriksson 3 (samtliga 3)

För andra matchen i rad gör Adam Eriksson en riktigt stabil insats. Reder ut de situationer som uppstår på hans kant och står för ett bra riktigt vassa brytningar inne i eget straffområdet. Om han fortsätter så här kommer Tommy von Brömsen spendera resterande del av säsongen på bänken. Är inte konkurrens härligt!?!

Alexander Mellqvist 3 (samtliga 3)

Vi har skrivit det här tidigare, men Alexander Mellqvist börjar kanske närma sig toppformen. I går gjorde Mellqvist 90 minuter för första gången under denna säsong och vi måste säga att det stundtals såg riktigt bra ut. Visst, man kan alltid ha invändningar, som att Mellqvist bör skjuta när han vandrar in i banan i början av den andra halvleken (nu blir det någon halvmesyr som gör att man sliter sitt hår på läktaren) och att han har en tendens att försvinna ur matcherna i perioder. Ska dock ha mycket beröm för sitt förtjänstfulla slit och att han aldrig ger upp och att han hela tiden bearbetar domaren. Ibland är det OK att dra på sig ett gult kort. Särskilt när man har rätt och den stackars förvirrade domaren har missat två uppenbara ryggtacklingar från en hemmaspelare men ändå gett J-Södra frispark efter att Danny Ervik klappat bort lite mjäll från axeln på J-Södra-spelaren.

Pavel Zavadil 3,67 (Martin & Tomas 4, Johan G 3)

En klasspelare är alltid en klasspelare. När Pavel Zavadil och Sebastian Johansson är på hugget är det oerhört få lag i Superettan som mäktar med att rå på ÖIS. Då är vi tunga! I gårdagens match hade Zavadil lite problem under den första halvleken, men står sedan för en enastående insats under den andra halvleken där han under perioder hoppar in som ”mittback” när J-Södra fyller på med folk i offensiven och Robin Jonsson tvingas kliv ut för att hjälpa Adam Eriksson på vänsterkanten. Var oerhört lyhörd till Janne Anderssons order om att ”droppa ner”. Går helt enkelt från klarhet till klarhet som defensiv mittfältare. Är med sin fina teknik och sitt fina spelsinne oumbärlig när ÖIS sätts under press. Har dessutom tagit på sig en roll som pådrivare som är härlig att höra och se. Pavels grizzlyvrål (vi är tämligen säkra på att det avslutande ordet var kuratz eller möjligtvis kurat, men vi har ingen aning om vad det betyder, vi kan i och för sig föreställa oss på ett ungefär vad det rör sig om) riktat mot Luka Mijaljevic och Markus Gustafsson, när de två ungtupparna inte tog sina löpningar som de skulle, visar att Pavel inte har för avsikt att avsluta karriären i Superettan. Tacka gudarna för det!

Sebastian Johansson 3,67 (Martin & Tomas 4, Johan G 3)

När Sebastian Johansson är bra är ÖIS bra. Så är det bara. Sebbans andra halvlek i gårdagens match var helt underbar. Han var banne mig överallt. Och bara så att ni vet, det gör ont att möta ÖIS! Borde kanske ha satt sitt fina nickläge i inledningen av den andra halvleken, men varför ska man klaga på en kille som har tagit en bänkning på det sätt som Sebban har gjort: genom att bli bara ännu bättre och effektivare. Om Sebban kan fortsätta så här så känns det som att chanserna till allsvenskt spel 2011 är relativt goda.

Markus Gustafsson 2,67 (Johan G & Tomas 3, Martin 2)

Framspelningen till Jakob Olssons 0-2-mål är manna från himlen. Ögongodis, fotbollsporr och underhållning på en och samma gång. Inget snack om saken. Tyvärr väger Mackan Gustafsson fortfarande lite väl lätt i närkampsspelet och kommer väl inte riktigt till sin rätt som vänsterbreddare. Ska dock ha en eloge för att han försöker, kämpar och sliter. Har dessutom ett par lysande passningar som skär genom J-Södraförsvaret som en norsk osthyvel. Har dess värre också en tendens att välja det svåraste alternativet av två alternativ. Men det är väl så unga lirare är?

Álvaro Santos 3,67 (Johan G & Tomas 4, Martin 3)

Sex gjorda, bara 94 kvar. Tre sekunders briljans ger ÖIS tre oerhört värdefulla poäng. Inte illa av en spelare som inte ens kunde köra uppvärmning tillsammans med övriga spelare.

Nicolas Sandberg 2,33 (Martin 3, Johan G & Tomas 2)

Nicolas Sandberg vill så himla mycket. Han vill springa, skjuta och göra mål. Allt som är tufft. Tyvärr lyckas han inte med allt han tar sig för, men det ger vi blanka fan i. Killen är i dag värd allt beröm i världen. Det var tack vare Nico Sandbergs idoga slit och besinningslösa löpningar som ÖIS fick de ytor som man behövde för att vinna matchen. So what att det blev ett par offsidelöpningar (igår blev det väl fyra stycken). Det är sådant man får ta. Har ett par lägen där han med lite flyt hade kunna skriva in sig i målprotokollet. Och nu när Jakob Olsson har gjort det borde inte Sandberg vara långt borta.

Luka Mijaljevic 3 (samtliga 3)

Kommer in istället för Álvaro Santos i samband med att den andra halvleken blåses i gång och visar med en gång att han är en spelare att räkna med. Tar emot tjongbollarna från egen backlinje och förvaltar dem på ett helt OK sätt. Är kanske lite väl slarvig i passningsspelet och har ett par lägen som han slarvar bort när han väljer att ge sig på jugo bonito istället för effektiv och smart trad-svensk bonnafotboll. Löpningen som ger Jakob Olsson yta vid 0-2-målet gillar vi!

Jakob Olsson 3 (samtliga 3)

Sambadefensiv har nu funnits i ganska exakt ett och ett halvt år, under den tiden har en fråga varit mer vanligt förekommande än andra frågor: ”Varför får supertalangen Seif Kadhim aldrig chansen” (japp, det är sant, den frågan är t.o.m. mer ofta återkommande än frågorna ”Vad har Martin egentligen emot Alex Perreira?” och ”Har Johan Gellerman och Markus Gustafsson verkligen en bromance?”). Om vi ska vara ärliga har vi aldrig haft något riktigt bra svar på Seif-frågan, eller det vill säga fram till i går. Nu är allt hur lugnt som helst. Halal! Kosher! A sure shot! Svaret är nämligen lika enkelt som det är vackert: För att han inte är Jakob Olsson! Ungdomligt dumspringande rules! Särskilt när det kombineras med den rätta inställningen, killerinstinkten i de avgörande lägena och en glädje för att få göra mål i a-laget som bara kan firas genom att kyssa klubbmärket. Jakob Olsson rules!


'Spelarbetyg Jönköpings Södra – ÖIS 0-2' have 29 comments

  1. 13 juli, 2010 @ 10:32 Anonym

    Tack för en ack så viktig återkoppling för oss som inte hade möjlighet att åka till Jönköping.

    Angående Mellqvist omdöme tycker jag att det är underskattat att ha spelare som kan bearbeta domaren på ett bra sätt. Kvalitativ domarpsyk kan vara tungan på vågen i jämna matcher, den här gången verkar det dock ha varit Alvaro. Får vi ha med honom i genomsnitt en sisådär 35 minuter per match blir vi svårstoppade resten av serien.

    Kul att Jackie-O med i matchen på allvar nu. Fan vad man gillar den killen.

    Svara

  2. 13 juli, 2010 @ 10:45 Lanslarke

    Hade Adam och Danny fått chansen om Bengtsson och von Brömsen varit tillgängliga? Mycket tveksamt?
    Hade vi vunnit de två senaste matcherna med de gamla vanliga ytterbackarna.? Möjligen, men långt ifrån säkert.
    Får Bengtsson och TvB tillbaka sina platser när de är tillgängliga igen? Det hoppas jag verkligen inte, men risken finns.

    Det är tråkigt att det alltid tycks krävas skador för att unga spelare ska få chansen.

    Svara

    • 13 juli, 2010 @ 17:25 Martin Johansson

      Sannolikt inte. Även om Janne har rykte om sig att låta unga spelare få chansen så verkar han föredra spelare med mer erfarenhet och rutin. I år har han ju dock ”släppt fram” Luka Mijaljevic, Robin Jonsson, Peter Abrahamsson, Markus Gustafsson, Jakob Olsson, Danny Ervik, Adam Eriksson och Nicolas Sandberg. Han har verkligen gett fler av de unga spelarna chansen. Sedan tror jag inte att det hade hänt utan skadorna. Det är bara att se uttalandet från gårdagens presskonferens:

      Men de har fått lite mer speltid än vad de borde ha fått, men det har gjort dem gott. Det är jätteroligt att se de unga killarna.

      När det gäller Christofer Bengtsson och Tommy von Brömsen har jag på känn att von Brömsen kan ta tillbaka sin plats i startelvan medan Bengtsson kommer att få det mycket svårare. Sedan Janne kom till ÖIS har han letat efter en ny högerback. Det har snackats om en omskolning av Jakob Olsson och Christofer Bengtsson har hela tiden setts som en nödlösning (av någon konstig anledning), och nu snackas det om att man kommer att satsa på Danny Ervik. Och varför inte, han har klarat sig hyfsat under sina två matcher.

    • 13 juli, 2010 @ 17:30 Seb JR

      Varför tror du han vill ha tillbaka TVB istället Adam E som är betydligt säkrare i sitt passningsspel och positionspel?
      Det är en fråga och inte ett påstående ska sägas! ;-)

    • 13 juli, 2010 @ 17:50 Martin Johansson

      Hmm, svårt att säga, jag har fått det intrycket av snacket, men jag är absolut inte hundra. Jag har bara fått intrycket att Janne hyser stor tilltro till Tommy. Varför skulle han annars ha valt att spela med Tommy trots att Adam gjort bra matcher tidigare.

    • 13 juli, 2010 @ 22:24 Seb JR

      Ok tack!

    • 13 juli, 2010 @ 17:56 Magnus Börjesson

      Personligen tycker jag nog att Bengtsson är bättre än Danny på högerbacken, åtminstone än så länge. Och eftersom Danny ändå inte är ytterback egentligen, och riskerar att bli förstörd av att matchas på fel plats, så ser jag gärna att Bildsköne kommer tillbaka till startelvan igen. von Brömsen kontra Adam däremot, där har jag svårt att se något alls som talar för den gamle.

      Att jag tycker så här är tyvärr ytterligare en indikation på att det kommer att bli tvärtom, att Bengtsson bänkas och von B spelar. Jag brukar sällan få som jag vill när det gäller elvan…

    • 13 juli, 2010 @ 17:58 Martin Johansson

      Haha, du är så bitter, Magnus! Som Janne Andersson förmodligen skulle sagt, ”det är därför jag är tränare i ÖIS och du inte är det.” ;-)

    • 13 juli, 2010 @ 18:05 Martin Johansson

      När det gäller Ervik vs. Bengtsson tycker jag att det är hugget som stucket. Båda har sina fördelar och sina brister. I och med att den bildsköne har åtminstone åtta år på Danny så tycker jag att Danny kan få chansen. Vem vet, kanske kan han hitta sin position. Till skillnad från dig så tycker jag inte att en spelare har en position. Riktigt bra spelare klarar av att anpassa sig och bemästra fler positioner. Ervik kan mycket väl vara en sådan spelare. Och det är aldrig fel att ha en stark, bollsäker spelare med ett hyfsat spelsinne och tillslag på ytterbacken.

    • 13 juli, 2010 @ 18:14 E

      En spelare måste kunna hantera flera positioner. Jag hävdar åter att de begränsade resurser som Öis har gör att vi inte kan ha 22 positionsspecialister i truppen (målvakterna undantagna, ok). Kan vi dock ha ett gäng spelare som hanterar två eller tre olika positioner är det en stor styrka.

    • 13 juli, 2010 @ 18:28 Martin Johansson

      Ligger nog något i det du skriver. Hur ser då en genomgång av ÖIS nuvarande trupp ut (målvakter undantagna)?

      Nummer/Spelare/Antal möjliga positioner/Positioner

      2. Christofer Bengtsson / 2 / Höger/vänsterback
      3. Adam Eriksson / 3 / Mitt/vänsterback & vänsterytter
      5. Markus Gustafsson / 4 / Höger/vänsterytter, offensiv mittfältare & anfallare
      6. Alexander Mellqvist / 4 / Högerytter, defensiv & offensiv mittfältare & anfallare
      7. Björn Anklev / 11 / han spelar där Janne A säger åt honom att spela och han gör det perfekt (OK då, höger/vänsterback, höger/vänsterytter & forward)
      8. Valter Tomaz Jr / 4 / höger/vänster/mittback & defensiv mittfältare
      9. Pavel Zavadil / 3 / defensiv/offensiv mittfältare, vänsterytter
      14. Tommy von Brömsen / 2 / mitt/vänsterback
      16. Alex Perreira / 1 / vänsterytter
      17. Robin Jonsson / 3 / höger/vänster/mittback
      18. Álvaro Santos / 1 / forward
      19. Markus Anderberg / 3 / höger/vänsterytter & forward
      20. Luka Mijaljevic / 1 / forward
      21. Seif Kadhim / 1 / vänsterytter
      22. Felix Sehlström / 1 / mittback
      23. Jakob Olsson / 2 / höger/vänsterytter
      24. Sebastian Johansson / 2 / defensiv/offensiv mittfältare
      25. Nicolas Sandberg / 2 / högerytter & forward
      26. Dennis Jonsson / 2 / höger & mittback
      27. Jonathan Lindström / 3 / höger/vänsterytter & offensiv mittfältare
      29. Danny Ervik / 5 / höger/mittback, högerytter, defensiv & offensiv mittfältare
      44. David Leinar / 2 / mittback & forward

      Stämmer det någorlunda?

    • 13 juli, 2010 @ 18:44 Magnus Börjesson

      En ung spelare som är på väg att ta det svåra klivet upp i A-truppen, och som i U-laget haft en utpräglad förstavalsposition, slussas inte in på bästa sätt genom att utöver all annan tillvänjning också få ett byte av plats att brottas med. För många ungdomar blir det för mycket att hantera på en gång, och de misslyckas med att ta klivet. Det kanske är en synvilla, men det känns som om just ÖIS är extra benägna att bjuda in sina ungdomar med armbågen på det här sättet.

      Att det är en fördel om man senare, när man blivit en stabil medlem av A-truppen, lär sig att behärska fler positioner är en helt annan fråga.

    • 13 juli, 2010 @ 19:34 Martin Johansson

      Danny har nästan 20 matcher i ÖIS a-lag. Han har tagit steget. Nu är det dags för nästa. Magnus, jag förstår din oro, men jag tycker inte att den är så aktuell i detta fall. Danny är tillräckligt stark för att klara av det. Det är jag fullständigt övertygad om. Killen älskar ÖIS (kolla bara på vem som är först framme och gratulerar målskyttarna varje gång ÖIS gör mål och hans leenden efter varje seger) och skulle sannolikt gå igenom eld och vatten för att få en plats i ÖIS och då är det klart som tusan att han ska göra det, oavsett position. Han har dessutom visat att han klarar av högerbacksplatsen i Superettan. Jag skulle vara mer tveksam till valet om det rörde sig om Allsvenskan. Som vi såg förra säsongen räckte Danny då inte riktigt till när han fick spela ytterback. Låt säga att han nu får ett halvår i Superettan, kanske är han då redo när vi tar klivet upp. Det är en ”chansning” som jag är beredd att ta. :-)

    • 13 juli, 2010 @ 21:07 Magnus Börjesson

      Danny började som central spelare i A-laget och gjorde det väldigt bra. Sedan förvisades han ut på ytterbacken av Janne C, det gick sämre och sämre för varje match, han blev så pass nedbruten att han inte längre klarade att leverera på sin riktiga plats heller, och så småningom petades han. Det är först nu han har återhämtat sig och är på väg tillbaka in i laget igen. Att det då är som ytterback han matchas känns minst sagt olustigt. Det kan mycket väl hända att han klarar av det även långsiktigt, killen har ju trots allt en avsevärd talang, men jag tror att hans chanser skulle vara bättre på innermitt eller mittback. Å andra sidan, om valet står mellan ytterback eller inte alls så… Men då landar vi ju ytterst i den gamla vanliga diskussionen om den felbalanserade truppen, att vi har för många av vissa sorters spelare och för få av andra.

      ”Jag är ju en central spelare, men det går att spela ytterback också.” Så sa Danny själv till Tomas efter Hammarby-matchen. I vår svenska konsensusfotboll, där ingen spelare vågar säga mycket annat än ”jag spelar där tränaren sätter mig”, så är det en oväntat stark missnöjesyttring.

    • 13 juli, 2010 @ 21:48 Anonym

      Killens egenskaper som fotbollsspelare skriker central defensiv spelare. Ett projekt att göra honom till ytterback på sikt känns minst sagt olustigt. Visst skulle han med en omskolning kunna bli en okej ytterback på sikt, men han har potential att bli en riktigt bra mittback el innermitt. Sedan vill jag även förvisso se honom på högerbacken även i nästa match men det handlar mer av att vi saknar ytterbackar.

      Skaffa ytterbackar med någorlunda god kompetens eller stor potential och samtidigt rensa ut en hel del i truppen borde ligga på ritbordet snarare än att skola om Ervik.

    • 13 juli, 2010 @ 21:03 E

      Håller inte med! Ofta har lovande unga spelarna ledande roller som spelfördelare på mittfältet i juniorlaget att då få en mindre utsatt roll i A-laget kan vara ett bra sätt att ta sig in i startelvan.

      När spelare uttrycker åsikter om att dom inte vill spela back, eller inte vill spela på kanten ger det mig P00 känslor i kroppen. Det är uttalanden som inte hör hemma i en A-trupp. Det är tränaren som tar ut laget, spelarna kan ha synpunkter, men måste underkasta sig den roll som coachen anvisar.

  3. 13 juli, 2010 @ 10:53 E

    Håller med om det mesta. Är det kanske första gången i år som ingen spelare får skäll av Sambadefensiv? Isåfall ett bra tecken på att formen är påväg. Kanske bör Ervik viktas upp. Jag är oerhört förtjust i hans initativtagande och fightingspirit. Är helt övertygad om att han skall fortsätta sin omskolning. Funderar också på vad Abrahamsson skall behöva prestera för att få en femma? Han är väl inblandad i båda målen frammåt och räddar laget från baklängesmål vid ett flertal tillfällen.

    Nu kan man börja fundera på hur den ”bästa” startelvan kan/skall formeras i höst. Tänk om det angenäma problemet med en kort skadelista skulle infinna sig. Jag tycker inte att öis skall försöka värva en etablerad medelmåtta, låt U21-killarna få kriga om två tre platser i startelvan (en anfallsplats, en yttermittfältsplats, och minst en av ytterbackarna), använd gamle Alvaro som ”supersub”, tänk inte tanken igen att flytta ner Anklev på ytterbacken – Öis akuta forwardskris är löst av Anklev, köp inte in avdankade medelmåttor bara för att dom är 26+ och har en handfull landskamper för Island, eller har provspelat för Wigan etc..

    Skall det satsas på ett nyförvärv ser jag helst en ung talang eller en klassspelare med Öisanknytning. Inga halvmesyrer utan tänk större eftersom läget inte känns akut. Att värva kortsiktigt nu för att kravla sig upp i allsvenskan är inte rätt väg. De rätta nyförvärven kommer sällan till Superettan-klubbar. Klarar Öis ungdomar av att ta oss upp är dom förmodligen redo för ett steg till i sin utvecking inför den allsvenska säsongen. Men då behöver truppen också kompletteras med riktig kvalitet. Två riktiga klassspelare är för lilla Öis ett högt ställt mål. Då får vi inte fylla truppen med fel spelare som stjäl löneutrymme från större värvningar och speltid för talanger som lämnar.

    Allbäck har minst två år till i kroppen om han vill, vad gör karln som springpojke åt landslaget? Ailton hade varit drömmen, kanske börja med ett låneupplägg som han kan bryta om Öis inte går upp. Han behöver starta om. Afonso har väl svensk flickvän och mer pengar på banken än vad han behöver? Kanske måste Ken Fagerberg synas i sömmarna en gång till, han framstod som en så högkaratig talang för några år sedan men vad hände egentligen under våren (0 mål och 1 målchans…) ? Har inte Pavel eller Alvaro några landsmän de kan tipsa om?

    Beklagar det långa inlägget, missriktad inspiration efter gårdagens tre poäng…

    (Ni bör kanske se över matematiken gällande Nico och Seb)

    Svara

    • 13 juli, 2010 @ 17:42 Martin Johansson

      Är vi så djävla gnällig i vanliga fall alltså? Det hade jag ingen koll på. Trist om det upplevs så. Inte riktigt vår mening. Tycker som alltid att vi är rätt återhållsamma och balanserade i vår spelarkritik. Men visst, den här gången är vi överlag nöjda. Kanske hade vi låga förväntningar med tanke på alla skador och Björns avstängning. Personligen kunde jag aldrig tänka mig en 0-2-seger.

      Nu blir jag nyfiken, vad håller du inte med om? Och varför bör Ervik viktas upp? Är det The Young Ones-kvoten som ska tas i anspråk igen? Jag tycker nog att Ervik fått ett rättvisande betyg. Han blev hårt ansatt i första och hade lite svårt att hänga med. Positionsspelet stämde inte riktigt och han gick bort sig några gånger. Sådant drar ner helhetsbetyget. Bara för att man har offensiv talang, hyfsad bollbehandling och klarar av att slå en passning på över tre meter till rätt adress kan man inte få ett högt betyg. :-)

      Bästa startelvan! Lätt! Hur lätt som helst:

      Peter Den Store

      Danny Ervik – David Leinar – Robin Jonsson – Tommy von Brömsen

      Pavel Zavadil

      Markus Anderberg – Sebastian Johansson – Alex Perreira

      Álvaro Santos – Björn Anklev

      Bänk: Victor Skoglund, Dennis Jonsson, Adam Eriksson, Markus Gustafsson, Alexander Mellqvist, Jakob Olsson, Luka Mijaljevic

      Som du ser, inga som helst problem, eller har du en annan elva? I sådan fall vill jag gärna se den.

      När det gäller nyförvärv håller jag med dig i stort om att man inte kan låta ett nyförvärv äta upp för stor del av lönepotten. Låt säga att man går upp till nästa säsong, då behöver man värva. Åtminstone två eller tre spelare. Kanske mer än så med tanke på hur det gick 2009 när vi trodde för mycket på våra unga spelare och truppspelare. Alla skulle ta ett steg till, utan några som helst problem. Och vi vet ju alla hur det gick. (Åt helvete!). Dessutom går Pavels och Björns kontrakt ut. De måste nästan vara prioritet ett. Just nu kan nog ingen tänka sig ÖIS i Allsvenskan utan Björn och Pavel. Samtidigt kan jag känna att jag håller med Janne när han säger att han vill ha in lite mer kvalitet i truppen. Álvaro är en glaslirare och vi behöver ett bra komplement till honom. En erfaren spelare som snittar någonstans runt 0,7-0,8 mål per match. En stark straffområdesspelare som kan spela ihop med Björn när Álvaro har blivit stucken av getingar, fått skoskav eller känt vinden smeka hans vad. Om vi ska upp så måste det in en förstärkning. Jag gillar Luka och han ska få alla inhopp han kan få, men han är inte riktigt där än. Björn behöver en lekkamrat. Svårare än så är det inte. Det gäller bara att man värvar smart.

      Och du behöver inte be om ursäkt för ett långt inlägg. Jag/vi gillar lång inlägg, har du missat det? :-)

    • 13 juli, 2010 @ 17:57 E

      Skulle vi få fullfölja serien med din startelva har vi goda förutsättningar att vara bland dom två bästa.

      Att ingen får skäll i er betygssättning är bara en observation från min sida på att ni inte tyckte att någon av de spelare som Jannarna mönstrade föll ur ramen. Alltid brukar det vara någon, men inte denna gång. Det är ett mycket gott tecken på att laget står upp och levererar och skall inte misstolkas som kritik mot er betygssättning !!

    • 13 juli, 2010 @ 18:01 Martin Johansson

      Aha, OK, då är jag med. :-)

      Apropå elvan, kanske blir högerkanten för svag i defensiven? Kanske ska man ändå inleda med Mellqvist som högerytter och så får Anderberg komma in efter 60 minuter och köra skiten ur motståndarnas vänsterback. Kunde vara rätt kul att se.

      I övrigt håller jag med om att den här startelvan borde kunna ta oss till tabelltoppen. Så vitt jag kan se kan inget lag i serien matcha den elvan spelare för spelare. Flera spelarna tillhör topp 5 på sina positioner, medan övriga håller stabil superettanklass. En eller två eller kanske tre är bäst i serien på sina positioner.

    • 14 juli, 2010 @ 20:02 Seb JR

      Jag själv anser att Adam E är bättre än TVB alla da’r i veckan, det är väl den enda ändringen jag skulle göra i din 11!

  4. 13 juli, 2010 @ 12:08 timberhochmandie

    Ouch. Vilka hårda krav ni har på Robin. Ska han verkligen behöva OFFRA liv, lem och familjejuveler för ÖIS? Kan vi inte nöja oss med att han RISKERAR dem? ;-)

    Svara

    • 13 juli, 2010 @ 12:12 Martin Johansson

      Ah, vad fan! Ha lite överseende med mig/oss: kom i säng 01:30 och tåget tillbaka till Stockholm gick kl. 06:42. Får ändra i efterhand. Tack för korret!

    • 13 juli, 2010 @ 15:14 Ron Pawlus

      Ha ha ha. Det var härligt att se er på Max igår efter matchen. Ni gör ett fantastiskt bra jobb på Sambadefensiv. Undrar hur många ÖIS-fans som vet hur mkt tid och energi ni lägger ner på ÖIS? Jag är mäkta imponerad över att du, Martin beger dig ner till Jönköping för att sedan sätta dig på tåget upp till Shlm igen, tidigt morgonen därpå.

      Tack för ett bra jobb, alla tre!

      Mvh

      Gustaf A

    • 13 juli, 2010 @ 17:52 Martin Johansson

      Äh, det är inget, så länge något är kul så är det värt det. Sova kan jag göra i helgen. :-) Dessutom finns det just nu inget roligare än ÖIS.

      Var som sagt kul att ses igen. Alltid skönt att äta burgare och snacka fotboll. Kan man ha det som jobb någonstans? ;-)

    • 13 juli, 2010 @ 23:36 Joakim G

      Jag håller med fullständigt! Från Öisgården och vårt egna informationsflöde är vi enormt tacksamma för denna ideella kraft som få klubbar kan mäta sig efter. Ett ovärderligt komplement från supporterhåll som ger en fulländad information från bägge håll… Dessutom påläst och objektiv, vilket ger en bra dynamik i texterna.

      Tack Martin och co för det jobb ni lägger ner för er förening!

      Joakim
      Öisgården

    • 14 juli, 2010 @ 22:39 E

      Bevakningen av Öis på Sambadefensiv är i särklass. Kombinerat med intervjuer och filmklipp på ois.se så riskerar övriga medier att bli överflödiga.

      Har själv sagt upp min prenumeration på GP sedan ett halvår med hänvising till usel bevakning av Öis. GP ringer mig en ggr i månaden med olika fina erbjudanden men så länge GP misslyckas med att publicera nyheter om Öis avstår jag. Nyheter betyder att dom skall veta något som inte Sambadefensiv och Öis.se förmedlar. Om Robin eller Karin Söder har ont i lilltån eller om Tobias Hyssen är ledsen är för mig helt ointressant…GP borde klara av att sätta spelarbetyg på alla de lokala storlagen och kritiskt granska spelarköp etc…

      Sambadefensiv är ett bra exempel på att medias maktstruktur håller på att förskjutas. Skulle tro att GP.se redan nu vill länka till MJ och COs inlägg. Frågan om ”man kan ha som jobb att äta hamburgare och snacka fotboll” kommer att besvara sig själv med ett JA inom ett år eller två.

      Dags för Öis att tänka nytt? Istället för att utse matchens lirare kanske Sambadefensiv skall utse nästa match debutant. Tex. skall Janne starta med x , y eller z på vänstermittfält? (bara sängskortsinnehavare, klubbmedlemmar och sponsorer får rösta…)

  5. 14 juli, 2010 @ 01:13 Glasse

    Kanonläsning efter kanonmatch. Stort tack till alla som lyft nivån på Öis-käbbel till en härlig nivå.

    Svara

  6. 14 juli, 2010 @ 18:59 Linus

    Min Csports stream dog precis när öis satte 2-0 målet, riktigt förbannad över det.
    Geiger & co. får se till att lägga ut highlights så snart de är tillbaka från Grundsund

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se