Spelarbetyg: Karlstad BK – Örgryte IS 1-4

Dom är tillbaka! Och som ni har längtat. Tillfälligt gör spelarbetygen comeback, vi kan inte lova att det kommer att komma spelarbetyg efter varje match men kanske lite då och då. Som vanligt har vi alla samlats i en dunkel källarlokal på en hemlig plats i Göteborgs undre värld. Med varsin cigarr i mungipan har vi i timmar suttit och haft  hätska diskussioner om vem som egentligen var värd en fyra och inte. Men nu har alla tillslut kommit fram till betyg. Som på den gamla goda tiden är det snittbetyg som gäller och försök att inte stirra er blinda på siffran utan med på texten som motiverar betyget. Betygsättare denna gången var Felix Jonsson, Jonathan Larsson och Christian Börjesson. Enjoy!

Peter Abrahamsson 3,33 (Christian 4, Jonathan och Felix 3 )

Ställdes inte på några större prov och kan inte lastas för målet. Var stabil i luftrummet i näst intill varje ingripande och det kändes riktigt stabilt under hela matchen från Peters håll. Han spelade med andra ord som vi vant oss vid att se Peter, det känns som en otrolig trygghet att Peter även denna säsong kommer att vakta målet.

Joakim Hall 2,67 (Christian och Jonathan 3, Felix 2)

Stod för en bättre insats än senast mot Skövde och klarade av Karlstads anfallsförsök på högerkanten bra. Väggspelade sig fint fram tillsammans med Wallén och ordnade straffen till 2-0. Höll dessutom Karlstads kapten hyfsat i schack defensivt. Felix anledning till att sätta ett lägre betyg berodde främst på att Jakob Lindström fick komma ner och hjälpa till lite väl ofta på Joakim Halls kant. Dessutom visade det återigen sig att det är svårt att spela ytterback då man är ”felfotad” för den positionen.

Robin Jonsson 3,33 (Felix 4, Jonathan och Christian 3)

Stabil rakt igenom och gjorde det han skulle utan några krussiduller. Höll tätt bakom sig. Var dessutom säkerheten själv på pannan när Karlstads försvar slog långt – och vann även de löpdueller han fick ta med Karlstads anfallare. Ett extra plus för att hans patenterade ”peta-in-en-tå-när-det-kan-bli-farligt-brytningar” återigen visade sig. Flera gånger bröt han passnigar som kunde blivit något mycket farligare. Tillät aldrig Karlstad att bygga upp något farligt.

David Leinar 2, 67 (Jonathan och Felix 3, Christian 2)

Lika stabil som Robin. ÖIS dominerar i luftrummet idag, en stor del i detta har som vanligt David Leinar.Minus för att han upprepade gånger försökte spela lite svårare uppspel än vad som egentligen var nödvändigt vilket resulterade i att motståndaren fick tag i bollen. Men felfri defensivt.

Hannes Sahlin 3,33 (Jonathan 4, Felix och Christian 3)

Klanderfri defensivt och kan delta i bolltrillandet offensivt och inte bara komma runt och slå inlägg vilket är en stor fördel för att det ska gå att etablera ett spel runt motståndarnas straffområde.Lyckas dessutom skära ner på felprocenten i passningarna mer och mer ju längre tiden går. Detta kan bli riktigt riktigt bra!

Johan Hedman 3 (Samtliga 3)

Gör en av sina bättre matcher i ÖIS-tröjan. Minskar sin felprocent mer och mer för varje match som går då han kommer in i tempot allt mer. Kreativ med bollen och hittar ofta bra lösningar vilket underlättar mycket för våra anfallare. Känns dock inte riktigt som en yttermittfältare utan blir ibland lite obekväm där och särskilt då han spelar på högersidan. Men kommer troligen mer till sin rätt som släpande anfallare.

Filip Holländer  3,67  (Felix och Christian 4, Jonathan 3)

Vilket genombrott han står för! Sprang och slet, vann boll och kunde föra upp bollen i anfall som under försäsongen igen. Holländer och Jakob fungerade mycket bättre ihop idag än mot Skövde. Tillsammans hade de två full kontroll på mittfältet. Bra Filip!

Jakob Lindström  4,33 ( Felix 5, Christian och Jonathan 4)

Han gör en helt fantastisk match på mittfältet den gode Jakob. Var ännu ett steg bättre framåt i denna matchen jämfört med mot Skövde. Tog för sig mer idag. Avlossar ett par tunga skott som tyvärr inte nådde ända fram. Fördelar spelet på Pirlo-vis. (Är det möjligt att de är släkt?). Röjde runt som en långhårig Scott Parker på innermitten och vann mycket boll. En stor anledning till att ÖIS kunde etablera ett bra anfallsspel och få längd i anfallen. Ännu ett jättekliv för Lillström!

David Björkeryd  3 (Samtliga 3)

Frisparken är värd en femma. Troligtvis den bästa frisparken som slagits av en öisare de senaste åren. Slår även frisparken fram till Johan Hedmans 1-0 och är som alltid riktigt bra på fasta situationer. Detta kan förhoppningsvis resultera i en del mål under säsongen om man lyckas utnyttja det på rätt sätt. Spelet ute på planen blir även det bättre i denna matchen än mot Skövde. Samarbetar bra med sina ytterbackar oavsett vilken sida han används på. Way to go Björkeryd!

Emil Karlsson 3 (Samtliga 3)

Inte riktigt lika delaktig i spelet som mot Skövde men man får vad man förväntar sig. Oroar hela tiden den värmländska backlinjen och skapar på så sätt lägen för andra spelare. Han sliter som attan, precis som alltid, och kröner tillslut alltihop med att göra ett mål. Bra jobb.

Oskar Wallén 2 (Samtliga 2)

Nej… Det vill sig inte riktigt. Lägger visserligen en perfekt pass till Hall som sedermera renderar i en straffspark – men Wallén imponerar inte. Tyvärr. Ser lite tung ut och ser ut att hämmas en hel del av den dåliga gräsmattan som gör att han inte kan driva bollen och vinna löpdueller så som han brukar.  Har en del lägen att få in bollen men ser lite trubbig ut. Kan hända att han är sliten då han spelade väldigt mycket under försäsongen efter att ha varit borta en längre tid för sin ryggskada. Kanske dags att vila honom lite för att han ska komma tillbaks till den form han hade för några veckor sedan?

Avbytare

Sebastian Johansson 3 (Samtliga 3)

Gör ett mycket bra inhopp. Är förvånansvärt kreativ samtidigt som han sköter det defensiva jobbet föredömligt. Det är mycket tack vare Sebastian Johansson som ÖIS kan ta ett stabilt grepp om matchen i slutet och trilla boll runt Karlstads straffområde matchen ut. Bra inhopp av Sebastian.

Markus Anderberg 2 (Samtliga 2)

Lyckas inte uträtta speciellt mycket men visar ändå att det finns en gryende form där.Får mest uppgiften att snurra runt vid hörnflaggan men gör det bra. En assist! När han bara får komma i matchform så kan detta bli riktigt intressant.

Pontus Otterstedt spelade för kort tid för att betygsättas.

 

 


'Spelarbetyg: Karlstad BK – Örgryte IS 1-4' have 13 comments

 1. 22 april, 2012 @ 10:21 JP

  En fundering. Är Oskar som bäst på konstgräs? Bra på försäsongen(som spelats på konstgräs) och bästa matchen förra året var borta mot Norrby(återigen konstgräs).

  Svara

  • 22 april, 2012 @ 10:48 Anonym

   Oskar var borta väldigt länge så han behöver mer träning för att orka
   Ett tufft matchande,in med Hedman på topp nästa match.
   Inte jätte konstigt att Oskar inte orkar

  • 22 april, 2012 @ 21:25 Vad hade Sven-Agne gjort?

   Men… Oskar skapade ju mer än dubbla antalet chanser jämfört med vad Emil gjorde!

 2. 22 april, 2012 @ 12:50 DJ-CJ

  Viktigt att vi kunde få in ett fjärde mål efter att de reducerat. Hade de gjort 3-2 så hade det funnits risk i att nerver hade trängt in, precis som i Skövdematchen. Nu vet vi att ett mål bakåt inte behöver göra oss skakis.

  Svara

  • 22 april, 2012 @ 12:55 nytko

   MEN, fjärde målet kom ju i 93:e minuten, så själva grejen är ju inte att vi punkterade matchen med vårt fjärde mål, det var ju bara en defileringsgrej i slutet av matchen. Utan saken är ju att vi tog tag i matchen efter deras 3-1 mål och tillät inte de komma fram och skapa chanser, utan vi tog tag i taktpinnen och styrde och ställde. Och därmed punkterade matchen genom att dominera i spelet.

  • 22 april, 2012 @ 16:47 DJ-CJ

   Såg tyvärr inte matchen, men jag menade naturligtvis att det var viktigt att inte vika ner sig och tappa spelet efter ett bakåtmål, precis som du förtydligar.

   Nu får vi hoppas att tåget rullar på.

 3. 22 april, 2012 @ 15:39 Anonym

  Vad har ni för betygsskala? Är det 1-5? I så fall känns lite knappt över 3 i snittbetyg ganska snålt när man just vunnit med 4-1 på bortaplan! Vad ska killarna göra för resultat för att få högre?

  Svara

  • 22 april, 2012 @ 16:19 nytko

   Men detta var i mångt och mycket en lagprestation. De enskilda spelarna stack inte ut jättemycket, bortsett från innermittfältarna. Detta var en STABIL laginsats, där 4-1 kanske inte speglade matchbilden helt och hållet (bortsett från sista 15-20 då ÖIS dominera totalt).

  • 22 april, 2012 @ 21:26 Vad hade Sven-Agne gjort?

   En laginsats var det, sa Bull!

 4. 22 april, 2012 @ 16:06 Småplock från Karlstad away » Sambadefensiv

  […] vi (jag, Jonathan samt Felix) redan varit inne på i spelarbetygen som publicerades i natt så förväntar jag mig mer av Oskar Wallén. Tyvärr har han inte alls […]

  Svara

 5. 23 april, 2012 @ 08:17 Anonym

  Hitills två matcher, en underkänd hemma och en stabil seger på bortaplan. Men båda dessa lag är tippade på nedre halvan. Vi har en lång väg kvar och betydligt mer att förvänta från spelare och ledare.
  Även om många hade skärpt till sig sedan hemma mot Skövde så gäller det att jobba på. Hedman borde in som anfallare bredvid Emil. Låt Wallén vila lite och komma in i andra. Han har sett tung ut båda dessa matcherna och han är bättre på konstgräs. Han har en tung kropp som inte passar på sugande planer. Hedman passar inte på kanten,men tycker att han börjar komma upp i tempo och bör få chansen på en plats där han passar.

  Svara

  • 23 april, 2012 @ 12:39 Calle

   Tycker också att man ska spela med Hedman i anfallet brevid Wallen. In med Otterstedt på högerbacken istället för Hall,han har varit ok men har blivit allt för mycket uppsnurrad i matcherna och nu har vi ju faktiskt inte mött de 2 starkaste lagen precis.

 6. 23 april, 2012 @ 12:41 Calle

  Jag menade förstås att man ska spela med Hedman och Emil på topp och inte Wallen.

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se