Holländer förblir Öisare över 2014

Filip Holländer har ännu en gång efter förhandlingar med ÖIS valt att förlänga sitt kontrakt. Tidigare under säsongen blev det klart med ett kontrakt som skulle sträcka sig över kommande säsong – ett kontrakt som nu alltså har omförhandlats och förlängts en säsong. Det betyder att Holländer förblir Öisare i minst två säsonger framöver. En mycket härlig nyhet att läsa såhär på en måndag förmiddag!

Så där ja. Positiva Öisnyheter fortsätter att hagla över oss. Vinster följs upp av ytterligare vinster och nu även spelare som förlängt sina kontrakt. Och det rör sig alltså i detta fall om Filip Holländer. Mycket, mycket glädjande att vi lyckats knyta till oss en egen, dessutom lovande, produkt över en längre tid. Men det var ganska många som ryckte på ögonbrynen när han för en tid sedan endast förlängde med ett år. Varför inte säkra upp det lite mer likt man gjorde med Jakob Lindström?

Nu har man gjort det. För efter en omförhandling har båda parter kommit överens om att Filip Holländer förlänger sitt kontrakt med ytterligare en säsong. Han kommer alltså att stanna i ÖIS åtminstone till säsongsslutet 2014. Något som han enligt sitt uttalande på ÖIS.se verkar vara väldigt nöjd över:

- Jag trivs oerhört bra i klubben och det är här jag vill vara. Jag känner att jag utvecklas för varje dag som går och jag kommer göra allt jag kan för att fortsätta utvecklas i samma takt och göra det tillsammans med ÖIS.

Filip Holländer har under denna säsong dykt upp likt den gubben i lådan som Jakob Lindström dök upp som under föregående säsong. För Öisare i allmänhet relativt anonym – men precis som i Jakobs fall så har han tagit både tränare och supportrar med storm. Det hela började med en träningsmatch mot GAIS på Valhalla IP den fjärde februari i år där han agerat central mittfältare ihop med just Lindström den yngre och därifrån började resan. Sedan dess har han varit en av de mest framträdande i hela laget och hans plats i startelvan har aldrig varit hotad på riktigt. Därför är det med glädje vi nu kan konstatera att Holländer förblir röd och blå för ett bra tag framöver.


'Holländer förblir Öisare över 2014' have 17 comments

  1. 10 september, 2012 @ 13:31 Daniel R

    Oerhört skönt! Nu kan vi bygga och utveckla laget kring våra unga centrala mittfältare!

    Svara

    • 10 september, 2012 @ 19:25 Christian Börjesson

      Det är nästan osannolikt vilket ungt mittfältspar vi har när Filip och Jakob spelar tillsammans. Och eftersom båda redan nu besitter en så hög kvalitet så känns det underbart att vi har säkrat upp deras framtid i ÖIS. Åtminstone ett par säsonger till.

  2. 10 september, 2012 @ 15:07 Annonym

    Bra agerat ansvariga!

    Svara

  3. 10 september, 2012 @ 15:39 Jacko

    Både roligt och bra att Holländer är kvar även under 2014.

    Vore spännande att veta om klubben nu erbjuder kontraktsförlängningar utifrån en Superetta-budget eller Söderetta-budget. Viktigt att vi inte sitter med tasken i brevlådan i fall det skulle skita sig.

    Svara

    • 10 september, 2012 @ 17:45 Daniel R

      Förhoppningsvis har denna styrelse lärt sig av forna misstag. De har ju gått ut med att de inte budgeterar för några uppflyttningar och liknande. Dock var det ett tag sedan man hörde någonting om budgetpositionen så lite anledning till oro finns det!

    • 10 september, 2012 @ 19:18 Christian Börjesson

      ÖIS ligger i alla fall över budget vad gäller publik. Budget låg på 1 650 åskådare och dagens snitt ligger på 1 905. Och med tanke på avslutningen av säsongen så känns det inte som att vi kommer sjunka där under heller… Snarare öka marginalen.

    • 10 september, 2012 @ 19:33 Sektion LM

      Det var rätt optimistiskt budgeterat måste jag säga. Fast det är naturligtvis inte i klass med Gais som budgeterade med en bra bit över 7.000…..

    • 10 september, 2012 @ 22:55 DJ-CJ

      Skulle tro (och hoppas) att kontraktet är uppbyggt med betalning efter serietillhörighet, dvs med upp- och nedflyttningsklausuler. En av anledningarna till att vi gick i konkurs var för att vi satt med en Allsvensk lönebudget i Superettan eftersom det inte fanns några nedflyttningsklausuler i kontraktet. Gör man om samma tabbe igen vore det fullkomlig katastrof.

      Hur som helst, grymt kul att se att Filip kritade på. En riktigt nyttig lirare. Han och Jakob som framtiden (och även nuet) på innermittfältet är inte fel!

    • 11 september, 2012 @ 09:04 Sektion LM

      Problemet som jag har hört att det visst fanns nedflyttningsklausuler i spelarnas kontrakt, men att ÖIS missade att aktivera klausulerna vid nedflyttningen…

    • 11 september, 2012 @ 12:19 Christian Börjesson

      Så Ranängs uttalande (i Sportsday) stämmer alltså inte? Jag vill minnas att han berättade att några sådana klausuler inte fanns med i kontrakten.

    • 11 september, 2012 @ 12:55 Sektion LM

      Vad jag hört fanns klausuler om att kontrakten kunde omförhandlas innan ett visst datum vid nedflyttning, och att ÖIS missade dead-linen varför spelarna fick allsvenska löner även i superettan. Det skulle vara fullkomligt obegripligt om det INTE fanns sådana klausuler. Det tror jag inet ens om ÖIS under Ranäng.

    • 11 september, 2012 @ 13:44 Johan G

      Det är ju precis lika obegripligt att klausulerna inte ”aktiverades” som att de inte skulle funnits där överhuvudtaget.

      Det hade väl varit aningen mer genant att erkänna att man missade att aktivera dessa klausuler än att – som Ranäng gjorde – säga att de inte fanns där överhuvudtaget. Men det spelar ju egentligen ingen roll, han hade ju framstått/framstod som en fullblodsidiot oavsett.

  4. 10 september, 2012 @ 22:04 Sven R

    Måste vara ett gott betyg åt vårt tränarpar Prytz/Karlén att de unga killarna som Jakob och Filip räknar med att kunna fortsätta utvecklas under deras ledning!

    Svara

    • 11 september, 2012 @ 14:52 Vergilius

      Känns som det varit det mest imponerande i år, hur i princip samtliga ynglingar har gått framåt, alla eventuella frågetecken kring truppens bredd inför säsongen har rätats ut av det faktum att de yngre spelarna tagit både ett och två kliv framåt och visat sig vara mer än fullgoda alternativ. Sen är det såklart alltid lättare att utvecklas i ett lag som vinner men likväl är det mycket positivt.

    • 11 september, 2012 @ 17:42 Christian Börjesson

      Man skulle väl snabbt kunna dela upp lagets ynglingar i ett par olika kategorier, ”ynglingar som gått framåt”, ”mer svårbedömda” och ”ynglingar som står kvar på samma plats”.

      Ynglingar som gått framåt:

      1, Filip Holländer
      2, Joakim Hall
      3, Oskar Wallén

      1, I Holländers snack så är det logiskt nog inget snack om att han har gått framåt under den här säsongen. Lika okänd som Jakob Lindström har han tagit de flesta Öisare med storm. Så otroligt imponerande. Att han nu dessutom förlängt sitt kontrakt med två år gör inte saken sämre. Grabben är vår minst till 2014!

      2, Men även Joakim Hall har mognat som spelare och har därför också gått framåt i sin utveckling. Under fjolårssäsongen kändes han inte alltför stabil – något han börjat göra nu. Än inte ordinarie, vilket är tufft att vara i ÖIS backlinje, men vi vet ju vilka insatser han kan mäkta med när en plats finns ledig och Prytz väljer att skyffla in honom. Matchen mot Qviding hemma som ett exempel. Där var han riktigt, riktigt bra. Och det på högerbacken!

      3, Wallén är det inget snack om. Solklar förbättring. Kolla bara hans målstatistik. Flest pytsar i laget. Trots en halvtrevande start. Hade ju dessutom fjolårssäsongen sönderkrossad pga. ryggskada. Solklar förbättring och utveckling!

      Mer svårbedömda:

      1, Jakob Lindström

      1, Ja, den här är mer svårbedömd. I alla fall för mig. Självklart har Jakob mognat både som person och spelare – och därmed har han också blivit en aning smartare i sina ageranden ute på planen. Men hade man inte förväntat sig en aning mer?

      Diskussionerna kring detta har ju cirkulerat under säsongens gång. Att han ”inte stått ut på samma sätt likt förra säsongen”. Och det stämmer väl. Till viss del. Men som jag även försökt slänga ut någon/några gånger tidigare så har det säkerligen att göra med att man som supporter möjligen har satt lite för stora krav på honom. Det han mäktade med förra säsongen, det man sade wow åt, är nu någonting man tar för givet – och utöver det förväntar sig ännu mer stordåd. Inte lätt att leva upp till.

      Vad tycker ni om Jakobs utveckling 2012 kontra 2011? Tell me! Jag är öppen för att följa i era tankespår. :-D

      Ynglingar som står kvar på samma plats

      1, Pontus Otterstedt

      1, And that’s why he left…

      Jeremejeff och Carlsson bemödar jag mig inte bedöma. De har spelat för lite hittills. Detsamma gäller Yarsuvat – det finns inte så mycket att jämföra ”nu” med.

  5. 11 september, 2012 @ 11:09 Jesper

    Blir så lycklig inombords!

    Svara

  6. 12 september, 2012 @ 14:47 Veckans tankar – 6-0 på Valhalla, version 2.0. » Sambadefensiv

    […] Då går vi över i lite positivare toner! Filip Holländer är en ÖIS-spelare fram till 2014. Mer om det läser ni här. […]

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se