Sylvias huvudtränare inför morgondagen: ”Hade räknat med att vara i tabelltoppen”

Serien går verkligen mot slutet och om ungefär en månad har vi sett den sista ÖIS-matchen på ett bra tag. Endast fyra matcher återstår och i Söderettans topp är det en benhård kamp om vilket lag som skall gå upp direkt och vilket lag som får en andra chans i form av ett kvalspel mot någon av Superettanklubbarna. Efter fem dagars spelledighet efter de tre hämtade poängen i Borås så är det åter upp i ringen som gäller. För motståndet denna gång står Sylvia – laget som förra året knep just den där kvalplatsen men som den här säsongen inte alls har levt upp till vad som förväntats av dem – och därför tog Sambadefensiv sig ett snack med Sylvias huvudtränare Robert Hagert där det pratades spelidé, Allan Borgvardt, Valhalla IP med mera.

För den som inte har stenkoll: vad har IF Sylvia för spelidé?

– Vi vill rulla mycket boll, vara ett spelförande lag, och komma runt på kanterna. Men vi har fått ändra om lite under säsongens gång eftersom att det har gått lite knackigt. Vi är ett lag som är ganska så lätt att ändra om i och dessutom anpassas spelet efter motståndaren. Men vi är ett bollskickligt lag.

Ni har Allan Borgvardt som ligger tvåa i skytteligan med sina 14 mål – hur mycket av ert spel kretsar kring honom?

– Nej, själva spelet kretsar inte så mycket just kring honom – men han är en riktigt bra bra spelare straffområdet. Han är bra på att suga åt sig bollar och han rör sig bra. Dessutom har vi Johan Roxström, bland annat, som är bra med boll och kan servera Allan där framme.

Matchen är flyttad från Gamla Ullevi till Valhalla IP som har konstgräs. Skulle du säga att det gynnar er med tanke på Nya Parkens underlag?

– Ja, det tror jag att det gör. Det gynnar nog mer än oss än ÖIS i alla fall då vi som sagt har konstgräs på vår hemmaplan och är vana vid det.

Åtta poäng ned till kvalplats – dessutom utom räckhåll till kvalet uppåt i tabellen. Hur motiverar du spelarna i detta skede?

– Det är klart att vi hade räknat med att vara med i toppen av tabellen då vi har i stort sett samma trupp som förra säsongen. Det har varit besviket i laget i x antal matcher men jag tycker att vi visade senast mot Lund att vi kan och att vi egentligen är ett lag för toppskiktet av serien.

– Men tyvärr har vi haft otroligt mycket skador i vår försvarslinje under den här säsongen.

Förra säsongen slutade med sorti i Superettakvalet. Är det skadorna i försvaret som är den största anledningen till att det inte har gått lika bra denna säsong eller finns det andra faktorer?

– Framförallt så är det skadorna på backlinjen – men även att vi har en ny, ung, mittback den här säsongen. Ändå så kom vi igång lite och vann fem raka matcher innan serieuppehållet – men så blev en av våra försvarare skadad och på det fick vi en avstängning vilket medförde att vi återupptog serien med förlust mot Limhamn Bunkeflo så att vi tappade i toppen.

– Spelet har vänt lite nu igen de sista två matcherna. Vi har spelat riktigt bra fotboll utan att riktigt kunna göra mål på chanserna. 75 minuter av matchen mot Lund var väldigt bra. Killarna vill motivera sig själva till att avsluta bra.

Vad tror du om morgondagens match?

– ÖIS är ett jättebra lag – ett av de bästa i serien – men vi skall nog kunna störa dem och få till en bra och jämn match.

Slutresultat?

– *skratt* Det vill du veta, ja… Vi vinner med 2-0.


'Sylvias huvudtränare inför morgondagen: ”Hade räknat med att vara i tabelltoppen”' har en kommentar

  1. 6 oktober, 2012 @ 21:45 Utvisningar fällde avgörande » Sambadefensiv

    […] halvtidsvilan. That was the chance, typ. Istället var det gästande Robert Hagerts Sylvia – som igår berättade att han trodde på att de kunde störa ÖIS och bjuda upp till kamp – som hade de mest klara chanserna. Egentligen kan vi bara tacka Peter Abrahamsson, lite tur och […]

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se