ÖIS vill omförhandla Robin Jonssons kontrakt

För några minuter sedan skrev Robin Jonsson följande på twitter: ”Jaha, då var man Bosman! #SillySeason”

Efter att sambadefensiv frågat Robin så har vi fått reda på att klubben har brutit hans nuvarande tvåårskontrakt och vill omförhandla det. Något som är oerhört illavarslande och som skvallrar om att ekonomin kanske är värre än vad vi alla trodde. Vår vän i syberspace Johan Gellerman hade en teori som mycket väl kan stämma. Han menar att det kanske är uppflyttningsklausulen i Robins kontrakt som är för stor. Någonting i Robins kontrakt gör honom uppenbarligen för dyr för klubben för det känns inte speciellt troligt att man gör detta för att man vill förhandla upp Robins lön.

Alltså har man uppenbarligen satsat allt på ett kort för att gå upp i Superettan med Robin Jonssons kontrakt och inte ens det när man har klarat av att gå upp lyckas man lösa det ekonomiskt. Det är inget annat än riktigt dåligt. Antingen så är det Kent Carlzon som tänker på något som ingen annan kommit på eller så är det rent horribelt dåligt skött av tidigare ansvariga.

Jag vill inte låta känslorna ta över här men detta lovar inte gott. Återigen framstår klubben på ett sätt som många trodde tillhörde det förflutna. Det känns inte alls bra.

Fortsättning lär följa.


'ÖIS vill omförhandla Robin Jonssons kontrakt' have 50 comments

  1. 5 november, 2012 @ 21:08 DJ-CJ

    Tror att det har med en uppflyttningsklausul att göra. Robin har jobbat på Bring under året och det är väl en indikation på att han inte har haft en heltidslön från ÖIS i alla fall. Troligtvis en klausul som varit för saftig?

    Att ekonomin inte är kanon är någonting som har florerat omkring och kan knappast komma som en nyhet (om det nu är så, vill säga). Kan tycka att folk verkar tro att vi har haft en bra ekonomi sedan konkursen, vilket känns lite naivt, men däremot styrs den med ett betydligt sundare tänk än under Ranängs tid. Det är dock inte att likställa med att den är bra.

    Hoppas att det ordnar sig med Robin och det är tråkigt med sådana här indikationer på att allt inte är helt 100%. Samtidigt kan det också visa sig vara just ett sundhetstecken att man VERKLIGEN månar om att fortsätta att försöka nå gröna siffror. Dock känns det som någonting som hade kunnats göras bättre i första läget. Inte bra utåt sett (och inte heller för spelarna) att man bryter och omförhandlar kontrakt när man har gått upp en division.

    Svara

    • 6 november, 2012 @ 16:10 Skepparkrans

      Förstår inte vad alla gnäller om, Visst Robin är inte dålig på något sätt, men han är ju absolut inte oersättlig.

      Att ÖIS vill omförhandla hans kontrakt säger ju också att de vill ha kvar honom.

  2. 5 november, 2012 @ 22:02 Sven R

    Om Robin har ett kontrakt som sträcker sig över 2013, kan väl inte klubben ensidigt säga upp det? Har det funnits en klausul som gör detta möjligt?

    Hjälp mig att fatta detta???!!!

    Svara

    • 5 november, 2012 @ 22:13 DrJonas

      Måste vara kontrakt om 1+1år.

    • 5 november, 2012 @ 22:24 Bartoli

      Hade jag varit Robin hade jag känt mig ordentligt lurad. Förstår om han ser över sina alternativ.

    • 5 november, 2012 @ 22:35 Anonym

      Sådant anar man nog innerst inne. Men det är klart beklagligt när man inte kör med raka och öppna puckar. Vissa signaler kan man inte missa och det gäller oxå för TEÄ. Några killar är dom enda som aldrig fått träna med alaget och det betyder att dom vill att dom skall söka sig till en ny klubb men det är ju bättre att tränarna säger det rakt till dom. det handlar ju nästan om förnedring.

    • 6 november, 2012 @ 07:27 Jiggs

      Fegt och osympatiskt. Selakovic tog illa vid sig av att Blåvitt knappt ens tackade av honom. Många fotbollstränare skulle behöva utbilda sig i social intelligens och anständighet. Det är ju alltid bättre att våga ta konfrontationen med spelaren och skiljas med respekt istället för att tränaren agerar som en flinande fegis.

    • 6 november, 2012 @ 09:00 Martini

      Tränaren…?

    • 6 november, 2012 @ 14:32 Sven R

      Jag har svårt att tänka mig att Carlzon inte pratar med Prytz om dessa frågor. Men det måste ligga i Carlzons befattningsbeskrivning att ta diskussionerna med berörda spelare.

    • 6 november, 2012 @ 20:24 35-28

      Jag har mest erfarenhet från handbollen och tycker att det talas mer klarspråk där mellan spelare och tränare än inom fotbollen, som jag varit delvis engagerad i de senaste tio åren. Att fotbollstränare psykar ut spelare på olika sätt för att bli av med dem är inte ovanligt. Men fotbollsspelarna måste våga visa lite mer dödsförakt och våga ställa tränare mot väggen. I ÖIS vill man oftast försöka vara till lags och därmed bli premierad av dem som bestämmer. I ÖIS är kulturen att inte ifrågasätta. I en sådan miljö frodas inte inte vinnarskallar med lejonhjärta.

    • 6 november, 2012 @ 22:04 Sven R

      35-28

      Jag är inte klar över om du pratar om fotbollen i allmänhet, eller ÖIS specifikt.

      Själv tycker jag nog att just vinnarskallar och lejonhjärta varit typiskt för ÖIS i år. Om du beskyller Prytz för att psyka ut spelare, måste du vara tydligare och komma med faktiska exempel, inte svävande beskyllningar.

      Den som beskyller Prytz för att inte ha just lejonhjärta och vinnarskalle, kan dock inte ha sett intervjun med tränarna efter bortamatchen mot Lund… ;)

      http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=c93XWcFJah0

  3. 5 november, 2012 @ 22:06 Anonym

    Skall man vara orolig för klubbens framtid ?

    Svara

  4. 5 november, 2012 @ 22:58 Anonym

    Fan inte bra Robin är ju verkligen Öis. Detta trodde jag var helt klart med vår trygge mittback .

    Svara

  5. 6 november, 2012 @ 08:26 Annonym

    Väldigt tyst om ekonomin på senaste, hur står det till med den egentligen?

    Svara

  6. 6 november, 2012 @ 09:22 Cye

    När det gäller ekonomin så är det sannolikt gammal skit från konkursen som spökar.
    Tror inte att det är driften som går med underskott eller att man lagt glädjekalkyler.
    Det skulle dock vara intressant att veta mer detaljer.

    Svara

    • 6 november, 2012 @ 12:15 timberhochmandie

      Inget underskott på driften? Vi budgeterade ju t.o.m. med ett underskott för i år! Det var inget skämt när Mats gick ut och vädjade om att vi skulle avstå från planinvasion med hänsyn till klubbens ekonomi…

    • 6 november, 2012 @ 16:04 Skepparkrans

      Ja, men det var inget stort underskott och vi har överlevererat i både publiksnitt samt gratismatchen gentemot budget.

      Hade ekonomin hotat existensen så är jag ganska övertygad om att man inte hade tagit in två utfyllnadsspelare som Ricky och JP.

    • 6 november, 2012 @ 16:10 timberhochmandie

      Nej, existensen är kanske inte hotad i dagsläget, men gott om pengar har vi inte…

  7. 6 november, 2012 @ 10:16 Andreas

    Instämmer, skulle vara mycket intressant med mer info kring den rådande ekonomin, samt gärna mer detaljer kring situation Robin.

    Svara

  8. 6 november, 2012 @ 11:22 Anonym

    Det har varit uppåt och glädje hela säsongen och spelarna klarade verkligen av pressen att levera och åter ta platsen i Superettan tillsammans med av lots av ledarna.
    Men nu ramlar tråkigheter in först Jansson som var tvungen stiga åt sidan på grund av hälsan. Han var som gjuten med devisen många bäckar små. Intresset för Sebbe från flera lag kom som en överraskning. Surt för hur skall Öis kunna sträcka sig ekonomiskt? ( JP en historia). Men att klubben nu inte står för kontrakt och bryter det med en grundspelare i truppen som har redan har erfarenhet av både superettan och allsvenskan och gjort det mycket bra fungera mycket bra i en grupp är för mig riktigt illavarslande och tråkigt på en positiv säsong. Är det börja till strul när man plockar en sportchef med ett tråkigt förflutet. Titta över motorvägen det verkar inte den fd MP med också tråkigt förflutet , varför plockar klubbar in dessa herrar? Är det för att Gais men även Öis har så dåligt självförtroende som klubbar? Som fler skriver fortsättning följer men det är ingen bra reklam för klubben att börja strula med reda skrivna kontrak , då finns det säkert spelare som inte ser Öis som en bra arbetsgivare och då är det lätt att man väljer ett annat alternativ. Försvinner Robin är det ju lätt att fler gör det.

    Svara

  9. 6 november, 2012 @ 12:46 Daffy

    Det här verkar onekligen väldigt oroväckande. Det hör ju inte direkt till vanligheterna att man bryter kontraktet med viktiga spelare när man går upp en division. Hoppas verkligen att det skett någon form av missförstånd gällande den här saken..

    Svara

    • 6 november, 2012 @ 12:50 timberhochmandie

      Vad för missförstånd..? Jag menar, det känns inte som om det finns så mycket att missförstå här. Eller?

      Att det är oroväckande håller jag däremot med om!

    • 6 november, 2012 @ 13:11 Daffy

      Jag syftar på att vi inte har koll på hur kontraktet såg ut. Utan att ha alla fakta känns det fel att sätta sig till doms över klubbens agerande…

    • 6 november, 2012 @ 13:18 Christian Börjesson

      Jag kontaktade ÖIS i hopp om att få klarhet i kontraktsituationen för ett tag sedan. Det var dock i samband med att Mats Janson lämnade sin post och förmodligen hamnade mitt mail i skymundan. Tyvärr.

      Jag skall försöka en sista gång.

    • 6 november, 2012 @ 13:50 timberhochmandie

      Daffy: Man behöver ju inga detaljkunskaper för att ta ställning till om det känns som en bra eller dålig grej att vi riskerar att tappa Robin till nästa säsong. Jag tycker att det känns som en dålig grej…

      Sen behöver man kanske veta lite mer om kontraktet och de tidigare förhandlingarna för att uttala sig om ifall det är snyggt hanterat eller inte. Jag tycker kanske inte att det är jättesnyggt skött men i krig o kärlek är allt tillåtet…

    • 6 november, 2012 @ 13:24 Annonym

      Behöver kanske inte vara oroväckande. Klubben är i sin fulla rätt i att bryta avtalet och man kanske tycker att man kan få bättre för pengarna. Sist Robin spelade i superettan gick det ju inte så bra..

    • 6 november, 2012 @ 14:02 M5

      +1

    • 6 november, 2012 @ 14:09 Olsson

      Danny kanske? =)

    • 6 november, 2012 @ 16:29 M5

      Ser jag inte alls som en omöjlighet!

    • 11 november, 2012 @ 13:07 Smurfalizer

      +2

  10. 6 november, 2012 @ 17:24 Hocus Focus

    Meningslöst att spekulera innan man vet hur kontraktet ser ut.
    Nån som har Twitter kanske kan få lite mer koll…

    Svara

    • 6 november, 2012 @ 17:33 timberhochmandie

      Robin har inte sagt mer på twitter än att ÖIS sagt upp kontraktet och vill omförhandla…

  11. 6 november, 2012 @ 19:42 calmol

    Fan det här är riktigt skumt faktiskt, visst att robin inte är någon AAA-spelare men känns fortfarande som att han borde vara given i ÖIS ’13.

    Ett lite glädjande besked i mörkret är att skatteverket idag skickade ett krav om 811.409 kr på gais till kronofogden. -65 006 kr på skattekontot och nästa vecka ska nästa vecka dom betala 800-850 papp till enligt https://twitter.com/Koffe76

    Svara

    • 7 november, 2012 @ 09:44 Richard

      Borde man lita på vad en jättefärgad Gråvittare säger? ;) Killen säger ju att gråvitt kommer jogga hem serien nästa säsong, och hur sannolikt är det!

  12. 6 november, 2012 @ 19:56 Polarojd

    Fan vad alla gnäller… Vet vi ”de facto” att det är Öis som sagt upp för att förnya?? Hade jag vart Robin, och jobbat på Bring, så hade jag velat omförhandla när det kommer ges mindre möjligheter för ett arbete vid sidan av…

    Det troliga, i min värld, om det nu är så att han har 1+1, så är det Robin som vill omförhandla inte Öis…

    Lycka till både öis och Robin, vi vill alla behålla dig nästa säsong!!

    Svara

    • 6 november, 2012 @ 20:35 timberhochmandie

      Det är ÖIS som sagt upp kontraktet…

    • 6 november, 2012 @ 21:39 Polarojd

      Det är inte vad jag hört…

    • 6 november, 2012 @ 21:51 timberhochmandie

      Ok, jag vet ju inte vad du har för källa – så jag kan inte bedöma dess trovärdighet – men jag litar på min… :-/

  13. 6 november, 2012 @ 20:31 Öis125

    Sluta gnälla och dra slutsatser på teorier och rykten som inte är bekräftade !!!! Källkritik är uppenbarligen inte din starka sida Felix. Lite mer ödmjukhet och eftertanke hade förbättrat dina inlägg betydligt!

    Svara

    • 6 november, 2012 @ 20:59 Anonym

      Nu får du förklara ditt påhopp på Felix .

    • 6 november, 2012 @ 21:18 Anonym

      Håller med tillfullo! Tråkigt att bara höra negativt om hur det kommer gå om öis blir av med den spelaren, eller om öis gör si eller så så ser det ”inte bra ut”. Många inlägg skrivs bara utifrån ett perspektiv. varför inte försöka få en helhetsbild och pålitlig info innan man börjar dra slutsatser och snacka allmänt negativt om öis.

      Vi vann ligan och kan väll glädjas åt det ett tag till!?

    • 6 november, 2012 @ 21:47 timberhochmandie

      Vad är problemet? Felix har listat sina källor (Robin och Gellerman) och varit tämligen tydlig med att resten är hans egna farhågor. Vad ska man ägna Silly Season åt, om inte spekulationer..?

    • 7 november, 2012 @ 19:05 Anonym

      Tvek på om han är tydlig med att resten ”är hans egna farhågor”. Inget jag kan utläsa i alla fall.

    • 11 november, 2012 @ 13:09 Smurfalizer

      Vad utläser du då – om inte att det är just hans egna farhågor? Fattar inte…

    • 6 november, 2012 @ 22:34 Bartoli

      Rykten som inte är bekräftade? Nu talar du i nattmössan. Robin själv är ju den som har uttalat sig. Antyder du att han ljuger?

    • 6 november, 2012 @ 22:45 timberhochmandie

      Like

    • 8 november, 2012 @ 11:33 Anonym

      Ja men det kanske finns andra orsaker till att Öis vill omförhandla hans kontrakt som inte framkommer här. Därför tycker jag att man inte ska utala sig och dra förhastade slutsatser samt hitta syndabockar när man inte har hela bilden klar.

  14. 7 november, 2012 @ 12:46 Anonym

    Sätt fart nu ÖIS och få det här ur världen skriv ett kontrakt med Robin. Just nu sprider detta bara dålig publicitet och dålig stämning . Robin är ingen vi supportrar vill bli av med ,vi var sjutton så glada när han kom tillbaka efter en utflykt till LSK. Sätt fart innan någon annan kommer på att de behöver en brytningssäker som läser spelet bra och en mycket bra kille att ha i en trupp med sin långa erfarenhet från både superettan ,allsvenska och div1. 25 år bästa åldern på en spelare. Få det ur världen fort så vi kan gå vidare framåt.

    Svara

  15. 7 november, 2012 @ 23:19 SB

    Säkerhetsrisken ut. FFF ut. Ervik in. Claro.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se