Öisare till bosmanturnering

För tredje gången i ordningen kommer det efter nyår att anordnas en bosmanturnering (Fifpro Winter är dess riktiga namn) i Oslo där kontraktslösa spelare från Sverige, Finland, Norge och Irland kommer att delta framför läktare fyllda av agenter och klubbledare. Det skriver GP idag. Kraven för att få anmäla sig till denna match är att spelaren i fråga står utan ett kontrakt och att man är medlem i spelarföreningen. Två kriterier som stämmer in på David Björkeryd. Och han är en av dem som anmält sitt intresse att spela turneringen.

Det behöver däremot i sig inte betyda alltför mycket. Som kontraktslös gör man självklart vad man kan för att hitta en ny klubb att spela i. Oavsett om man har som syfte att stanna där man är eller om man vill vidare i fotbollskarriären. Men det finns alltid två viljor – som Björn Anklev i vår intervju uttryckte sig. Spelaren själv och klubben. Och där sitter klubben med all makt. Är man intresserad av att behålla spelaren blir det förmodligen också så. Säger klubben nej så finns det inte så mycket att göra än att tacka för sig och snabbt ge sig ut på klubbjakt.

Det är väl ungefär där David Björkeryd är i dagsläget. För det var även så han själv uttryckte det när supportrar tog kontakt med honom på Twitter. Ett smart drag av David får man ändå säga. För även om han och klubben sitter i förhandlingar och det i detta fall är så att han själv vill stanna i ÖIS så gäller det att säkra upp lite av sin framtid och inte sitta lugnt i stolen. Går förhandlingarna i stöpet står han i så fall där med baken helt bar och med noll koll på var han nu skall förflytta sig. Med denna turnering innehållande fyra matcher ger han sig själv en större chans att bli sedd och upptäckt av andra.

Slutsatsen av detta är väl att vi inte skall ta detta på alltför stort allvar, slå på stort och sätta rubriker om att David Björkeryds tid i ÖIS är över. För det behöver den långt ifrån vara. Rent kvalitetsmässigt bör det inte råda något tvivel om att Kent Carlzon och kompani är intresserade av Davids påskrift. Superettanivån har han tidigare bevisat sig bemästra då han var den spelare som höll hand om vänsterkantsdefensiven i Assyriska FF tidigare. Och även om Davids säsong 2011 visserligen var snäppet bättre än den 2012 så finns det där inom honom och med en glödhet vänsterfot blir han förhoppningsvis även ett vapen offensivt i Superettan 2013. Får man tro David Björkeryd själv så vill han dessutom ingenting annat än att stanna kvar i ÖIS och bidra med detta.

Fifpro Winter Tournament startar den tionde januari. Ansvariga tränare kommer Jesper Blomqvist och Andreas Andersson att vara. Ett förberedelseläger äger rum på Bosön dessförinnan där 16 spelare kommer att plockas med till den slutgiltiga turneringen. Läs mer här.


'Öisare till bosmanturnering' have 2 comments

  1. 20 december, 2012 @ 11:16 Presskonferens

    Seb och Björkeryd ryktas ha kommit överens med Gais och väntas presenteras idag tillsammans med Augustsson, Drugge och Joel Johansson..

    Svara

    • 20 december, 2012 @ 15:02 Christian Börjesson

      Självklart stämde inte detta. Det var något av det mest osannolika jag läst i ryktesväg på bra länge, dessutom. Hittade du på det själv? :-D


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se