Liverapportering: ÖIS – BK Häcken

90:00 Matchen är slut. Målskyttar Moestafa El Kabir för Häcken och Oskar Wallén för ÖIS. 1313 på läktarna. Mer på bloggen i eftermiddag.

90:30 Vi är på tilläggstid. Fortfarande 1-1 på måltavlan. Häcken har haft två hörnor på kort tid. Men ingenting sker och domaren blåser av.

89:00 ÖIS går för det nu. Henrik Carlsson ror först åt sig bollen och kommer ned mot förlänga mållinjen där han efter ett inspel får en hörna. På den hörnan når Rosén högst och nickar över.

86:22 ÖIS kommer igenom igen. Wallén på djupet, Hedman snett inåt bakåt där Wallén sånär når fram igen. Dock undan av Ali Khan.

82:22 Oskar Wallén spelar fram Johan Hedman som kommer fri från höger. Skottet dock rakt på Källqvist. Ett f, ett a och ett n.

80:39 Publik: 1313 personer. Bra!

79:21 Sedan kapningen av Emil Karlsson har Mohammed Ali Khan fått utstå burop från ÖIS-klacken. Han verkar dock inte bry sig nämnvärt.

77:32 ÖIS kvitterar! Oskar Wallén it is! Johan Lundgren slår en lång boll mot en vilt framrusande Tobias Bratt som hoppar upp och försöker nicka. Även om han misslyckas med det så dimper bollen ned hos Wallén som utanför straffområdet lobbskjuter in kvitteringen bakom Källqvist. Nu är vi med igen! Mot tvåan!

76:10 Även Nasiru Mohammed kommer in. Ut går Dioh Williams samt Moestafa El Kabir. Anklev tar plats i anfallet! ÖIS-2010-style!

74:55 Nu är det snart dags. El Pato skall in och möta ÖIS för första gången sedan flytten till Hisingen.

72:13 Frispark för ÖIS tio meter utanför straffområdet. Och oj, vad nära det är att ÖIS kvitterar genom Adam Rosén. Johan Lundgren slår en perfekt frispark mot bortre delen där Rosén stöter till bollen med foten men skottet går halvmetern utanför.

70:50 Tre nya byten i ÖIS. Emil Karlsson, Sebastian Ohlsson och Christofer Bengtsson utgår. In kliver Jacob Ericsson, Henrik Carlsson och Tobias Bratt. I Bratt får vi in en 19-årig Bengtsson!

69:01 Precis när jag skall skriva att det har varit händelsefattigt så kommer Häcken igenom. Peter avvärjer dock djupledsbollen mot El Kabir.

68:17 Det slår mig plötsligt att Oskar Wallén är ensam om att inte ha underställ på överkroppen. Han axlar Leinars vikingroll med den äran!

66:55 Marcus Lants sitter just nedanför oss och begrundar spelet. Han ser faktiskt lite bekymrad ut.

64:38 Emil får en boll i djupet och hamnar i duell med Ali Khan. MAK satsar stenhårt och får för det ett gult kort. Den efterföljande frisparken skapar oreda i Häckenförsvaret där Rosén är uppe och försöker nicka.

61;24 Nu går två Häckenspelare ut. Jonas Bjurström och Kari Arkivu. Simon Gustafsson och Leonard Suta kommer in. Gustafsson som provtränade med ÖIS under förra säsongen.

59:01 Den andra halvleken har inte bjudit på någon riktigt het chans. Däremot har matchen jämnats ut en aning. ÖIS hävdar sig lite bättre.

57:17 Två nya ÖIS-byten. Yarsuvat kliver ut, in kommer Oskar Wallén. Filip Holländer går också ut till förmån för Johan Hedman.

55:44 Bengtsson blir dragen i tröjan framför de ca 100 Häckensupportrarna och får en frispark med sig. De gulsvarta buar missnöjt. Ha! Taste it!

53:56 Häcken erhåller en frispark till vänster om ÖIS straffområde. Den blir dock ett enkelt byte för Abrahamsson.

52:44 Sebastian Ohlsson drar åt sig en rungande applåd efter att ha trixat, joxat och det fem gånger om i höjd med Häckens straffområdslinje. Tyvärr mynnade det bara ut i ett skott som täcktes undan av en Häckenröv.

50:30 ÖIS iscensätter ett anfall som avslutas med att Holländer slår ett inlägg som Yarsuvat når med pannan. Tyvärr nådde han inte tillräckligt och bollen ven någon meter över och utanför Källqvists bur.

48:48 Skulle vilja att fler spelare kommunicerar. Det räcker inte att Bildsköne Bengtsson (och Peter i viss mån) håller låda.

45:25 Häcken har gjort tre byten. Andreas Drugge, en #11 och David Frölund har kommit in. Martin Ericsson är en av dem som gått ut.

45:01 Och andra halvleken är igång.

45:00 Spelarna äntrar planen igen. Joakim Hall är det enda bytet. Och han ersätter Hannes Sahlin som alltså har spelat klart för idag.

45:00 Joakim Hall värmer nu upp iklädd matchmundering. Han skall med andra ord in till den andra halvleken. Går Hannes ut i ett rakt byte eller sätts Hall på vänsterbacken, Hannes på en av mittbacksplatserna samtidigt som Azulay eller Rosén kliver av? Den som lever får se.

45:00 Halvleken är alltså slut och BK Häcken leder med 1-0 efter mål av Moestafa El Kabir. Kanske, kanske att Christofer Bengtsson agerade lite tafatt i samband med målet. Han trodde nog att han hade bättre koll på situationen än han egentligen hade. I övrigt har det varit BK Häckens halvlek. De har skapat en hel del halvchanser och ÖIS har fått inrikta sig på det defensiva i första hand. Dock, skall man ändå tillägga, har även ÖIS kommit till en del bra lägen i offensiven. Närmast har Yarsuvat varit med sin nick på Sahlins frispark som sånär gick på rätt sida av stolpen. Med tanke på motståndet och dess elva har ÖIS gjort en OK halvlek. Det finns många spelare i Allsvenskan (de flesta) som har det tufft att stoppa René Makondele, Dioh Williams och Moestafa El Kabir.

Min 45: Återigen nära för ÖIS när Hannes lyfter in en frispark som flyger förbi hela Häcken-försvaret och träffar en framstormande Yarsuvatsk panna men bollen smiter precis utanför stolpen. Precis efter det blåser domaren av för halvtid.

Min 40: YTTERST nära efter en hörna där bollen efter lite trassel hamnar hos Emil Karlsson. Men Källqvist får tag i bollen och skickar upp den mot El Kabir som sätter igång ett snabbt anfall där bollen spelas förbi Peter Abrahamsson och El Kabir kan trycka in bollen framför Christofer Bengtsson. Surt sa räven!

Min 38: Varning på René Makondele efter en hård satsninge på Filip Holländer.

Min 36: Varning på Moestafa El Kabir efter lite gruff med Hannes Sahlin som är ursinnig på holländaren.

Min 31: Häcken slår en långboll upp mot en spelare som jag (Felix) tror är Mika Ojala som Jonathan Azulay missbedömer och Ojala hinner in bakom. Han hinner dock inte få kontroll på bollen riktigt och skottet blir därefter.

Min 28: Jakob Lindström är snubblande nära ett rött kort när han lägger ut ett fälleben för Dioh Williams och orsakar en frispark precis utanför ÖIS strafområde. Frisparken blir dock resultatlös.

Min 26: Återigen rullar Häcken boll utanför ÖIS straffområde och kommer igenom. Den här gången är dock avslutet rakt på Peter Abrahamsson.

Min 24: Varning på Jakob Lindström. Vi upplever en förvandling här på Valhalla gott folk. Jakob blir Sebastian Johansson.

Min 22: Häcken är ytterst nära att komma igenom efter en tids bolltrillande. Martin Eriksson slår en passning som kanske är lite för smart för alla utom honom själv och ingen spelare hinner in på den fria ytan i straffområdet. Vackert måste man säga. Passningen alltså.

Min 14: ÖIS första chans. Jakob Kämtar till sig en boll på mitten, avancerar och klackar bak den till Sebastian Ohlsson som avlossar bössan och tvingar Källkvist att slänga sig.

Min 11: Stiltje i matchen men ÖIS har ätit sig tillbaka och vinner många fler bollar. Christofer Bengtsson är väldigt pratsam och väldigt spelsugen.

Min 5: ÖIS tar sig in i matchen och vinner boll högre upp i banan än tidigare. Ricky och Emil hugger på det mesta men utan utdelning.

Min 3 Häcken har ett bra mycket bättre lag i dagens match jämfört med förra helgens drabbning med Gais. Makondele Eriksson och Arkivou tillbaka. Häcken dominerar inledningen.

Min 1: Matchens första farlighet när en Häckensplare kommer fri i vid straffpunkten men Peter klarar ut till hörna. Bra start av Peter mindre bra av det nykomponerade mittlåset.

00.00 Startelvan ser ut som vi avslöjade igår. Jakob Lindström har tagit hand om bindeln i Leinars frånvaro.

11:56 Fyra minuter kvar. Ett fåtal Häckensupportrar på plats. I övrigt väldigt få ÖIS:are också. 500 kanske, om man får gissa.

11:46 Spelarna vandrar av planen en efter en. Henke, Bratt, Ericsson, Hall och Hedman är kvar och skjuter.

11:42 ÖIS övar just nu avslut. Med blandat resultat. Och just precis nu stänkte Emil upp en boll i krysset.

11:30 Spelarna är ute och värmer för tillfället. Startelvan värmer upp och avbytarna håller låda för sig själva vid sidan av.

10:36 Resan in till stora staden gick på rekordtid idag, och dessutom möts man av strålande solsken. Det blir en bra dag det här!

09:36 Har ni inget annat för er kan ni ”läsa upp” matchen lite grand. Här är ÖIS inför-text, på denna länk finner ni Sambadefensivs träningsrapport från igår och här skickas ni vidare till BK Häckens text kring matchen. Vad vi kan säga om Häckens trupp är att de kommer få klara sig utan Fredrik Björck, Simon Gustafsson och Daniel Forsell. Vidare är Oscar Lewicki förmodligen inte heller med och det råder vissa tvivel kring den förre Elfsborgaren Martin Ericsson. Men i skrivande stund har inte Häcken offentliggjort någon trupp/elva så det är svårt att vara dundersäker för tillfället.

08:52 Cirka tre timmar kvar till avspark på Valhalla IP och Sambadefensiv trippar igång lite smått. Kaffet står i kokaren och raggsockarna är framplockade. Den förmodade startelvan fick ni redan igår, men för er som har fel på scrollen eller som vill fräscha upp ert minne och läsa den igen så kommer elvan med stor sannolikhet att formeras på följande sätt. Det mest anmärkningsvärda är att varken David Leinar eller Sebastian Johansson återfinns i matchtruppen. Notera även att ingen av de två uppflyttade juniorerna – Carl Hawunger samt Daniel Paulson – finns med på avbytarbänken.

Peter Abrahamsson

Christofer Bengtsson
Jonathan Azulay
Adam Rosén
Hannes Sahlin

Filip Holländer
Jakob Lindström
Johan Lundgren
Sebastian Ohlsson

Richard Yarsuvat
Emil Karlsson

Avbytare

Fredrik Andersson
Joakim Hall
Oskar Wallén
Jacob Ericsson
Henrik Carlsson
Tobias Bratt
Johan Hedman

***

Äntligen är den här! Dagen då ÖIS spelar sin första match för året. För motståndet står som bekant den allsvenska serietvåan 2012 – BK Häcken. Ett synnerligen tufft motstånd så här på förhand. Matchen drar igång klockan 12:00 på Valhalla IP och rapporterna denna premiärdag står Felix Jonsson och Christian Börjesson för. Dagen till ära lovar de norska väderkännarna snudd på vindstilla, strålande solsken samt eventuellt någon ynka minusgrad i luften. De yttre förutsättningarna kunde knappast varit särskilt mycket bättre.

Dagens motståndare BK Häcken har redan hunnit med att avverka två 90-minutare den senaste veckan, fördelat på en vinst och en förlust.

2013-01-26 GAIS – BK Häcken 0-1
2013-01-29 Jönköpings Södra IF – BK Häcken 1-0


'Liverapportering: ÖIS – BK Häcken' have 13 comments

  1. 2 februari, 2013 @ 12:11 Robert i Smålandsskogarna

    Tack för att ni liverapporterar. Guld värt!

    Svara

  2. 2 februari, 2013 @ 12:29 Robert i Smålandsskogarna

    Hur stabila är mittbacksparet?

    Svara

    • 2 februari, 2013 @ 12:51 Jojje

      Jag tycker det ser svajigt och osäkert ut. Lite valpigt. Tur att inte serien börjat ännu så det finns tid kvar att finslipa laget, men som det är nu duger inte mittlåset för S1-spel.

  3. 2 februari, 2013 @ 12:39 Egon

    Hur mycket folk tror ni att det är? Klockan 12 är lite väl tidigt och 80 spänn är kanske lite för saftigt för en träningsmatch? Hade dock självklart varit där ändå om det inte varit för jobbet.

    Svara

    • 2 februari, 2013 @ 12:50 Christian Börjesson

      Otroligt svårt att uppskatta. Jag tror på 500, Felix tror på 1000. Så vi säger väl 750-800 stycken då. :-D

    • 2 februari, 2013 @ 13:28 Egon

      Om det bara skulle finnas 500 på plats så finns det ingen chans i världen att det skulle vara så många som 100 Häckenfans på plats. När fick dom några fans över huvud taget? Fans och fans förresten, men vad man nu vill kalla mupparna

    • 2 februari, 2013 @ 14:28 Christian Börjesson

      OK, varken jag eller Felix är alltså några mästertippare. :-D 1313 på plats.

  4. 2 februari, 2013 @ 12:50 Blåmes

    Verkar som ÖIS är med bra där ute på banan. Är ledningen rättvis?

    Svara

    • 2 februari, 2013 @ 12:59 Christian Börjesson

      Ja, rent spelmässigt är den det. Kanske även chansmässigt – även om ÖIS också har samlat ihop till ett bra målchanser. Förhoppningsvis steppar vi upp spelet lite mer i andra halvlek. Skulle vilja att Johan Lundgren får tag i bollen lite mer. Där har vi mycket mer att hämta.

  5. 2 februari, 2013 @ 13:11 DrJonas

    Tack för rapport. Är det sambadefensiv på plan också? Eller sambaoffensiv?

    Svara

  6. 2 februari, 2013 @ 13:51 Blåmes

    Bra jobbat idag ÖIS och även här på Samba!

    Svara

  7. 2 februari, 2013 @ 15:09 Bellman

    En match som gav mersmak. Häcken, tvåa i allsvenskan borde ju ha spelar ut en nykomling i superettan kan man på förhand tycka. Men ÖIS stod upp väl och pressade t o m Häcken mot slutet.

    Noteringar: nyförvärven känns bra.
    – Lundgren överglänste Lindström
    – Ruskigt många uppspel gick via Sebastian Ohlsson i första halvlek
    – Adam Rosén kan bli ett farligt anfallsvapen på fasta situationer
    – Azulay kändes bra
    – Holländer och Hall gjorde väl inte sina bästa matcher, men vi vet ju vad framför allt Holländer kan!

    Svara

    • 3 februari, 2013 @ 01:18 Christian Börjesson

      Skriver under på dina punkter. Tycker visserligen att Azulay var lite osäker i början av matchen men han spelade upp sig vad det led och får ett OK betyg överlag. Jag kommer drömma om offensiva fasta situationer med Adam Rosén och David Leinar inatt. Ah, det kan inte bli annat än bra. Och målfarligt!


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se