Veckans tankar – Cupsagan fortsätter

4-1.

Det är knappt så man hunnit smälta helgens match än, trots att det snart gått tre dygn. Det är sällan en match fastnar så i ens tankeverksamhet så länge som denna gjort. Inte något konstigt i det kanske, med tanke på vilken match det var och blev.

***


Veckan som gått!

ÖIS-AIK


Ja, för innan matchen så avlade jag ett tips på hur matchen skulle sluta. 0-3 till AIK var min magkänsla. Skulle vi göra en bra match skulle vi ha en chans att få med oss en smickrande förlust eller till och med ett oavgjort resultat.

En seger fanns inte ens i tankarna. Mest med tanke på det starka laget de svartgula skickade med sig från Stockholm, och med tanke på hur viktig cupen sades vara för dem. De skulle ju ta hem hela skiten. Enkel genväg till Europa hette det.

4-1.

Så blev det inte. Efter en på alla sätt och vis fantastisk match så var AIK utskickade ur cupen med buller och bång, samtidigt som ÖIS kopplade greppet om den enda gruppen som innehåller tre allsvenska lag.

ALLT är redan skrivet om denna match. Jag vet inte vad som skall sägas utöver allt som redan sagts. Alla lagdelar var fantastiska, alla spelare var väldigt bra, timingen på vinsten (tänker på de 441 000 TV-tittarna) var perfekt, klacken var bra. Publiksiffran var usel, men det är vi ju vana med i Svenska Cupen tyvärr..

Nu har vi allt i egna händer mina damer och herrar. Seger, oavgjort eller till och med eventuell förlust mot HBK och vi är topp 8 i Svenska Cupen. Det låter, det.


ÖIS U21-Varbergs BoIS U21

I efterdyningarna av AIK-vinsten så bestämde jag mig för att ta mig ner till ÖIS-gården och kika in årets första U21-match. Under den dryga trekvarten i bilen hinner det både vara sol, mulet och snökaos. På ÖIS-gården var det mulet, men med ytterst tunt snölager liggandes på konstgräsplanen. Jag som trodde våren hade kört bort vintern nu..

Från väderprognos till fotbollsprognos. Återigen fick man se ett ÖIS-lag göra fyra mål, helt klart veckans melodi. Varberg var det som fick smaka på rödblå anfallsmagi denna gången. 4-2 slutade som bekant matchen. För övrigt var detta en historisk match för Varberg, det var nämligen deras första U21-match någonsin. Bara en sådan sak.

Läs gärna Christians matchrapport för att få en helhetsbild av matchen.

Men några ord har jag väl ändå att säga. Det som överglänste allt annat, och som för en kort stund fick en att glömma av den bitande kylan, var Henrik Carlssons 3-1-mål. Vilken jäkla balja. En värdig utmanare till ”ÖIS-gårdens snyggaste mål” som Christofer Bengtsson borde inneha, efter hans mål mot Qviding häromåret.

Även Oskar Walléns 2-0-mål gick inte av för hackor. Nedtagning på bröstet i farten och ett direkttillslag i det bortre hörnet. Oskar är het.

Utöver detta gjordes det alltså fyra andra mål och vi bjöds även på en drös målchanser. En småtrevlig match rakt igenom faktiskt. Att ÖIS vann matchen har såklart mycket att göra med antalet A-lagsspelare i respektive lag. ÖIS ställde upp med tio A-lagsspelare i startuppställningen (Haraldsson enda undantaget), medan Varberg ställde upp med en A-lagsspelare. Lite skillnad.

Om jag skall nämna några spelare som stack ut i positiv bemärkelse i hemmalaget enligt mig, så var det Johan Hedman, Hannes Sahlin och Henrik Carlsson. Henrik som återigen fick inta en innermittfältsposition och skötte det helt okej.

Nästa U21-match för Sällskapet är om cirka två veckor. Den 26:e mars närmare bestämt. Landskrona på bortaplan är det då som gäller.

Mer U21

Mer U21, ja. För vår inlånade mittback från IFK Göteborg (hmm, känns fortfarande sådär alltså) Jonathan Azulay, är uttagen i det Svenska U21-landslagets kommande trupp. Sverige och Azulay kommer att ställas emot Portugal, respektive Kroatien. Vi önskar såklart Sverige och Jonathan lycka till.

***


Veckan som kommer!

Halmstad BK-ÖIS


Som sagt, ÖIS har alltså ett avancemang till Svenska Cupens kvartsfinalspel i egna händer. Matchen som avgör ifall detta blir en realitet spelas på lördag mot Halmstad BK. I Halmstad.

Halmstad som är nykomlingar i Allsvenskan i år har i gruppspelet hittills inkasserat en vinst och en förlust. 2-1 mot AIK och 1-2 mot Syrianska. Svårbedömt hur formen ser ut med andra ord. Om man då istället tar och tittar till Halmstads träningsmatcher denna vintern så ser man att det ändå gått ganska bra. I alla fall den senare delen av träningsmatchandet. Två förluster följdes upp av tre segrar. Alltså har HBK haft en försäsong/cupsäsong 2013 som innehållit tre segrar och två förluster.

Vi kör väl på att jämna ut statistiken va? Tre segrar, tre förluster? Ja, vi gör nog det.

En startelva i ÖIS är väl inte så jättemycket att snacka om egentligen. Har man slått ett relattivt ordinarie AIK med 4-1 så borde inga större förändringar ske. Trots det vill jag ändå se minst en ändring. Hannes Sahlin borde återfå sin vänsterbacksplats, och kanske även att Johan Hedman skall ha en startplats. Svårt att säga vem jag vill att Johan skall peta isåfall. I’ll leave it to Mr. Hasse P.

Så var spelas denna matchen då? Ja, officiellt är det fortfarande Örjans Vall, men snacket är i full gång om att det kanske inte alls blir klassiska Örjans Vall utan någon närliggande plan. Jag vet verkligen inte mer än vad ni vet, så den som sitter inne på inside-info: Ös på i kommentarsfältet.

Det vi vet med ganska stor säkerhet i alla fall är att speltiden är lördag 13.00, Halmstad är staden och laget som skall besökas, och att närvaron är obligatorisk (såklart).

Årsmöte

Då var det dags för det stora årsmötet, det för alla sektioner inom ÖIS.

Imorgon, torsdag, klockan 18.00 i Nya Ullevis presscentrum är det som gäller. Be there.

***

ÖIS-veckans bästa!

Att förnedra och utklassa ett Allsvenskt topplag i en tävlingsmatch. Tro’t eller ej, det var veckans bästa.

***

ÖIS-veckans sämsta..

1109 åskådare. Mot AIK. I en tävlingsmatch. Det är inget annat än bedrövligt.


'Veckans tankar – Cupsagan fortsätter' have 14 comments

  1. 13 mars, 2013 @ 17:14 Göran, Sthlm

    Tack för trevlig läsning!

    Nu hoppas jag att det blir ett stort bortafölje på lördag i Halmstad. Tyvärr är vi nog många som inte kan komma och jag undrar därför om det är aktuellt med någon rapportering?
    Svt play verkar enbart sända söndagsmatcher.

    Svara

    • 13 mars, 2013 @ 17:25 Felix Jonsson

      Gissar att officiella hemsidan kommer att rapportera på twitter som vanligt. Kan inte lova att vi kommer rapportera.

    • 14 mars, 2013 @ 01:42 Daniel R

      Vad hände med Oskars liverapporter på Everysport?

  2. 13 mars, 2013 @ 19:03 Johan

    Bra artikel men nu tycker jag vi släpper att folk är inlånade från andra lag. Nu är dom öisare och en gång öisare alltid öisare. :) azulay verkar ju dessutom trivas hos oss och är alltid bland dom första fram till klacken.

    Svara

    • 13 mars, 2013 @ 19:19 Jonathan Larsson

      Absolut! Jag är med dig. Har absolut ingenting emot Jonathan Azulay. Jag är bara emot grejen i sig. Men jag håller med, nu släpper vi det.

    • 13 mars, 2013 @ 20:21 Anonym

      Han blir Öisare.

    • 13 mars, 2013 @ 23:51 Sven R

      +1

  3. 13 mars, 2013 @ 20:11 KG

    På Halmia´s svenska fans forum säger någon att de redan har skjutit på starttiden för deras match. Är det månne ett tecken på att de ändå tänker Halmstads arena som ett sent alternativ istället för Örjans vall ?

    Ni på Sambadefensiv är ju duktiga på att gräva fram information. Ring gärna Halmstad arena, Hbk, Kvastarna, Hallandsposten, å den här blogg snubben som verkar vara alla identiteter i diverse Halmsta relaterade forum + m.fl. Talade med en filur på Halmstad´s arena idag och han lät lätt stressad när jag pressade honom på uppgifter på plan 7.

    P.s. Glöm inte att tala Göteborska ;-)

    Svara

  4. 14 mars, 2013 @ 00:45 Johan

    Förresten hörni, någon som vet vad som hände med Sång till friheten nu senast mot AIK? Den startade väldigt väldigt sent.

    Svara

  5. 14 mars, 2013 @ 11:08 dagenham dave

    Bra artikel, som vanligt! Däremot tycker jag inte publiksiffran var så himla usel om man tänker realpolitiskt (mitt favorituttryck). En tv-sänd match i en osexig cup en svinkall söndagkväll, plus det faktum att det för göteborgarna i allmänhet inte är så jätteupphetsande att få allsvenskt besök. Av söndagsmatcherna i cupen var det väl bara Frejs som drog fler folk än vår. Och Täbyborna kanske var lite mer imponerade av att få storfrämmat. Slutsats: det har varit värre, jag var en av dom 331 som såg Öis slå Sirius i cupen 97(?).

    Svara

    • 14 mars, 2013 @ 12:53 Jonathan Larsson

      Tack för berömmet! Alltid kul att höra.

      TV-sändningen drog såklart mycket folk, att cupen är osexig kan jag till viss del hålla med om. Det kanske bara är jag, men cupen känns som att den är på rätt väg och jag tycker att det pratas mer om den i år än vad det gjorts tidigare. (Jag vet, jag kan vara förblindad av allt ÖIS-snack).

      Så visst, förutsättningarna är inte hundraprocentiga, men en publiksiffra i en tävlingsmatch mot AIK en solig söndageftermiddag som understiger 1200 åskådare (där AIK säkerligen stod för en fjärdedel/en femtedel) är enligt mig dåligt. Men mina förhoppningar kanske är för högt ställda!

    • 14 mars, 2013 @ 13:16 DJ-CJ

      Att cupen är på rätt väg är det inget snack om. Det allra största är att media på allvar börjat köra det som huvudnyheter och att SVT går in och visar en tv-sänd och två webbmatcher från varje omgång är verkligen en klar indikation. Sedan är det också att den avgörs på våren utan direkt konkurrens med slutspurt i serierna. Tror starkt på konceptet och intresset blir ju ännu större som ÖIS:are när det finaste av alla lag presterar.

  6. 14 mars, 2013 @ 21:34 John

    Har vi några avstängningar på lördag? Känns som de gula korten duggat tätt de senaste matcherna..

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se