En poäng trots dyster prestation

2-2 hemma mot Degerfors IF är ett resultat man måste vara nöjd med. Åtminstone sett till matchbilden. För den ägde gästerna från start till mål. ÖIS var aldrig riktigt närvarande. Det var slött, segt och oerhört virrigt i försvarslinjen. Helt plötsligt är det ett smärre kaos så fort bollen cirkulerar runt omkring ÖIS territorium. Vad hände med det solida och självförtroendefyllda defensivarbetet som lade grunden till försäsongens stora framgångar?

Det är nog så det är. Att man får be till högre makter att det trots allt blev en pinne mot Degerfors IF i kväll. För inte tusan var ÖIS värda det. Inte för fem öre. Om man skall tala klarspråk så uppträdde ÖIS bedrövligt. Bedrövligt från start till mål. Det såg mestadels ut som att ÖIS ägnade sig åt gåfotboll där Degerfors IF fick göra lite som de ville. Amadaiya Rennie, framför allt, vände och vred gång på gång samtidigt som David Leinar, Adam Rosén, Jonathan Azulay och kompani bara stod och tittade på.

Och det var vid ett av alla dessa tillfällen som gästerna tog ledningen tidigt i matchen. Rennie sköt tämligen omarkerad i den bortre stolpen, varpå Johan Bertilsson kom på en andravåg och sköt in returen i mål. Helt rättvist. Det var nästan bara en tidsfråga innan något sådant skulle ske. För ÖIS var inte med alls.

Som ett resultat av ett ÖIS som låg alldeles för långt ifrån i sina markeringar och i sitt presspel kunde Degerfors IF vända upp och servera sin anfallare och ytterlöpare djupledsbollar som hotade ÖIS gång på gång. Samspelet mellan Adam Rosén och David Leinar var allt annat än förtroendeingivande – och vore det inte för Peter Abrahamsson och en gnutta tur så hade Degerfors IF gott och väl kunnat göra i alla fall ytterligare ett mål innan halvtidsvilan. Det såg nästan parodiskt ut stundtals. Svängdörrarna stod på vid gavel och Degerfors var redo att kliva in. De löpte sönder oss på samma sätt som ÖIS straffade Landskrona BoIS för några veckor sedan. De tog vara på virrvarret bland Öisarna och kom således igenom busenkelt.

I andra halvlek var det Abrahamssons ribba som i den 51:a matchminuten höll ÖIS kvar i matchen. Från en position ganska så långt utifrån satsade han för andra gången i matchen på att lobbskjuta bollen över Abrahamsson och in i mål. I första halvlek blev det totalt misslyckat, men denna gång hade han centimeterna mot sig. Bollen tog  i underkant av överliggaren, studsade ned på mållinjen och sedan ut. Och för, jag vet inte vilken gång i ordningen, grundlades anfallet av att ÖIS legat för långt ifrån både vid mittplan och senare vid tillfället då bollen passades till Rennie. Det är inte knattefotboll, detta!

Det fanns dock en spelare i ÖIS som visste hur han skulle väcka liv i liket. Anfallaren Emil Karlsson fixade nämligen poängen till ÖIS på egen hand. Precis som mot Varbergs BoIS hade han drivet under fötterna vilket han utnyttjade när allt såg som värst ut. I matchminut 60 löpte han sig till ett jättebra läge där han sköt rakt på Strömberg i bortamålet, men tio minuter senare blev utgången desto bättre. Då ordnade han nämligen en straff till ÖIS efter att han skottfintat och sedermera blivit neddragen. Domslutet kändes solklart och Jakob Lindström tackade för det genom att smälla dit bollen nere till vänster.

Men bara minuter senare kändes allt hopplöst igen. Helt rättvist sett till matchbilden, men inte desto mindre tungt. I en kontring från Degerfors sida tappade Adam Rosén helt kollen på Alexander Andersson ute till höger. Därför hade han fri gata mot Abrahamsson när han fick bollen. Bortre hörnet var sedan ledigt och precis där placerade han också bollen i mål. Så tamt, men samtidigt så effektivt av Degerfors IF.

Jag vill nog påstå att detta var sämre än premiärmatchen mot Falkenbergs FF. Kollektivt sett höll ingenting en nivå man kan kräva. Pressen var för tam och markeringsspelet lämnade precis allt i övrigt att önska. Därför var det så otroligt orättvist att Emil Karlsson i den 86:e matchminuten ändå stack upp och gjorde 2-2. För det är det bara att tacka gästernas målvakt och försvarare som sprang ihop och lät bollen gå vidare till Karlsson som enkelt kunde rulla bollen in i det vidöppna målet. Rättvist var det verkligen inte, snarare långt därifrån, men poängen i sig kan visa sig ovärderlig tillslut. Inte minst lär det vara moraliskt stärkande, trots den dystra prestationen.


'En poäng trots dyster prestation' have 13 comments

  1. 26 maj, 2013 @ 22:31 nikhe

    Håller fullständigt med. En helt bedrövlig insats.

    Till skillnad från Sambadefensivs oftast pricksäkra matchrapporter så har den samma på Öis hemsida blivit mer och mer en komisk läsning. Ett ex. från idag…”En tuff start för ÖIS som var minst lika bra som sina motståndare under de inledande minuterna.” … Eh? Vi var ju inte alls med. Degerfors överlägsna i inledningen.

    Om Öis-Sundsvall 0-0 ”En bra och rolig match som förblev mållös trots att chanserna fanns” …..Ett riktigt sömnpiller och en dålig fotbollsmatch enligt min mening. En, max två målchanser skrapade vi fram.

    Okey för att det är Öis officiella hemsida, men det blir ibland nästan löjligt…

    Två ljusglimtar idag, förutom poängen. Tycker Henrik visade prov på bra inställning och ett antal bra bollar från honom när han gick ner på mittfältet.
    Emil, verkligen den ende som känns farlig offensivt. Vilka löpningar och vilket slit.

    Svara

    • 26 maj, 2013 @ 22:58 voldemort

      Emil Karlsson-DIF 2-2.
      Vi är obehagligt tandlösa idag. Det känns trögt, idéfattigt och tyvärr så håller inte vårt mittfält riktigt. Lillström trampade vatten och tillsammans med Hedman så var det katastrof på mitten. Håller med om att det blir bättre när Henrik Carlsson går ned på mf men annars såg det bedrövligt ut. Enda som var skönt att se var Bengtsson jävla inställning i andra. Han ville fram hela tiden och tjatade och styrde som fan. Grymt att se. Å så Emil då. Den ende som kan hota något överhuvudtaget. Utan hans slit och löpningar har vi ingenting. Jävligt oroväckande…

    • 30 maj, 2013 @ 10:45 Anonym

      ÖIS referat efter Varberg matchen: ÖIS dominerade trots ÖIS förlust.. HAHAHAH

    • 30 maj, 2013 @ 10:46 Richard

      Det var jag som skrev det där:)

  2. 26 maj, 2013 @ 22:41 nikhe

    En ljusglimt till förresten… Domare Glenn Nyberg. Han lade ribban relativt högt men var konsekvent med detta. Han viftade inte med de gula korten utan kommunicera med killarna istället. Detta har vi inte varit bortskämda med.

    Svara

    • 26 maj, 2013 @ 22:50 Jacko

      Svårt att klaga på en domare som blåser straff för oss och dömer bort ett offsidemål för DIF på slutet. Bra insats, kan vi beställa Glenn till resterande omgångar?

    • 27 maj, 2013 @ 09:40 Daniel

      +1

  3. 26 maj, 2013 @ 22:47 Jacko

    Börjar känna mig tjatig men vårt yttermittfält är BEDRÖVLIGT. Vi kan inte fortsätta med att spela dessa herrar match efter match utan vi måste tänka om.

    Jag gillade vad jag såg av Henke C idag på innermittfältet. Därför ser jag gärna att han fortsätter där även nästa match tillsammans med Jakob L. Detta gör att vi kan placera en frisk Johan Lundgren som högerytter. På vänsterkanten spelar vi in Hannes Sahlin framför Azulay.

    Måste även berömma Emil Karlsson, vår hjälte idag. Det är också tur att vi har en sådan toppenfenomenal målis i form av Peter Abrahamsson.

    För Bratt, Ohlsson, Hedman och Ericsson bör det vara bänken nästa match.

    Svara

    • 26 maj, 2013 @ 23:06 öisar`n

      johan lundgren har varit vår absolut bäste spelare i år. kanske tillsammans med emil

      johan skall vara på mitten. kanske tillsammans med henke c?

    • 26 maj, 2013 @ 23:24 Salcini

      Det är lite tråkigt att Prytz är så inkörd på 4-4-2 systemet. Vi har ju fler spelare som passar bättre centralt på mittfältet än vad det systemet tillåter. Lundgren, Lillström, Holländer och även Carlsson idag spelar ju alla hellre mer centralt. Samtidigt, som du säger, har vi yttrar som presterar nada. Jag skulle gärna se att vi testar 3 eller 4 mittfältare som ligger mer centralt i banan och skickar fram ytterbackarna mer. Men det lär väl aldrig hända tyvärr.

    • 26 maj, 2013 @ 23:32 Ansgar

      Håller med om Ohlsson, det var inte hans match idag. Knappast Ericssons heller. Dock var Bratt en av få som sprang och visade vilja framåt. Behåll honom på plan, han kommer växa.
      Hedman är klurig och kan passa med utsidan, i den här matchens skrala konkurrens behövdes inte mer för att vara bland de bättre offensivt.

      Sen måste Lindström komma igång. Emil räddar oss ensam idag.
      Till sist, Rose’n var långa stunder faktiskt bra i ett allmänt svagt försvarsspel.

  4. 27 maj, 2013 @ 11:06 C

    Usch, ingen rolig läsning. Unga spelare: faller en faller alla?

    Väldigt viktigt att vår centrallinje presterar och idag var det bara Peter och Emil som gjorde det uppenbarligen. Tänk om Emil skulle gå sönder…

    En hel del att jobba på inför nästa match. Bara att börja om från början. Försvaret först, och det gäller alla elva. Vi släpper in på tok för mkt mål för att kunna hålla oss kvar.

    Det blir en svettig och nervös resa i år.

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se