Kristianstads FF gör bort sig.

I detta nu spelas en av kvalmatcherna till kommande vårs gruppspel i svenska cupen. Anledningen till att den spelas nu är att Elfsborg var i full färd att kvala in till europaspel när övriga lag i Sverige kvalade till Svenska Cupen. Matchen spelas i Kristianstad mellan hemmalaget KFF och IF Elfsborg. Det är egentligen inget speciellt med matchen som förmodligen kommer vinnas av bortalaget. Det finns dock något som skaver en aning. Se bilden nedan:

Är det någon som lägger märke till något i listan av sponsorer? Nej jag menar inte att Team Sportia är en dålig sportaffär eller att ICA Maxi inte erbjuder det utbudet av charkvaror jag efterfrågar. Det är den blågula logotypen ovanför Team Sportia som mina ögon fastnar på.

Att en förening i en av landets högsta serier väljer att sponsras av ett parti som är uppenbart främlingsfientligt är i mina ögon inget annat än skrämmande. Vad jag vet har man inte sponsorn tryckt på sina tröjor utan Sverigedemokraterna står enbart som sponsor för just den här matchen. Det är dock fortfarande beklämmande.

Som sponsor ingår man ett samarbete med klubben och man blir beroende av varandra. Hur stora möjligheterna att Kristianstads FF utvecklar samarbetet kring den här matchen till något djupare är vet jag inte. Däremot är det beklämmande att det ens händer. Att heta, Selimovic, Kacaniclic eller Karisik och ta på sig den svartvitrandiga tröjan för Kristanstad idag kan inte kännas speciellt välkomnande.

Att som spelare med invandrarbakgrund spela i en klubb som samarbetar med ett öppet främlingsfientligt parti är på alla sätt så fel det kan bli. Det är alltid så fel det kan bli. Sverigedemokraterna i Kristanstad som bland annat länkar artiklar om gruppvåldtäckter  från rasistiska hemsidan avpixlat på sin facebooksida med texten ”Det nya Sverige!” är ett parti som rimmar ganska dåligt med den moderna integrerande fotbollen i Sverige.

Kristianstads FF bör ta sig en funderare kring flera saker.


'Kristianstads FF gör bort sig.' have 183 comments

  1. 12 november, 2013 @ 20:20 Anonym

    Kanske dags att avsluta diskussionerna innan våra lågpannedemokrater gör det åt oss?
    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17829949.ab

    Svara

  2. 9 maj, 2014 @ 19:42 Karlsson

    Kommer det genomföras någon form av markering mot detta från läktarhåll på söndag?

    Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se