Bengtsson missar returmötet

Japp, tyvärr stämmer det. Skadan som hindrade honom från att spela mer än 28 minuter mot Qviding håller honom borta även från returmötet på Gamla Ullevi. Skit och pannkaka! Vi behöver vår Bengan! Nu! Han sprider sådan vilja, energi och jävlar anamma att det räcker för att tända till resterade del av laget. Något som man icke skall förglömma. Dessutom står han för sin bästa säsongsinsats sedan 2008. Varför skall skadorna hagla över honom nu?

Dessbättre rör det sig inte om någon längre frånvaro.  I alla fall inte om man ser till antalet matcher. Prognosen visar på några veckor och han kommer således vara helt återställd till dess att serien återupptas. Skönt! Oddevold kommer bli en svår nöt att knäcka men med ordinarie backlinje vill vi mena på att chanserna till full poäng ökar markant.

Vi slipper dock inte undan högerbacksbekymret mot Qviding. Vad knuffar vi in istället för Bengtsson? Pontus Otterstedt? Eller kanske Rasmus Haraldsson?

Det givna valet hade varit Johan Pettersson. Killen som går att skyffla in överallt. Du vet ändå att du kommer få ett gediget jobb gjort. Ett riktigt säkerhetsdrag med andra ord. Vad sämre är att Pettersson drog på sig sitt tredje gula kort senast och därmed är indisponibel. Vad ännu sämre är att Johan kanske inte ens tillhör ÖIS på söndag. Det låneavtal som tecknades tidigare under säsongen löper ut under fredagen. En inte alltför stor gissning är att det för tillfället arbetas på en förlängning; men oavsett hur det blir med den saken så kommer han inte att spela mot Qviding. Tyvärr.

Kvar har vi då Otterstedt och Haraldsson. En mittfältare som tidigare under säsongen vikarierat för Bengtsson med blandat resultat eller en ung och talangfull högerback som precis som Wallén och Anderberg har sina rötter i Kode?

Välj själva. Eller låt Prytz göra det. Det ”säkra” valet vore Otterstedt – det mer kittlande vore Haraldsson. En framtidsman. Arvtagaren efter Bengtsson. Men är han redo att spela från start i en tuff och viktig Söderettamatch? Vi vet inte. Vad vi dock vet är att det är förbaskat skönt att Bengtsson ser ut att repa sig relativt snabbt och att planen är att spela mot Uddevallas stolthet. Tackar för det!

***

Det har hänt grejer i Qviding sedan i söndags. Isa Bagci, som Bosko Orovic i en intervju med oss här på Sambadefensiv nämnde som en av deras viktigaste anfallsspelare, har lämnat laget i samförstånd med klubben.

Det är inte utan att man spekulerar i huruvida det röda kortet och putten mot domaren i förra matchen fick den berömda bägaren att rinna över. Vad som är sanning och vad som inte är det vet bara Bagci och klubben – och skall man tro Bagci så var det en fråga om ekonomi.

– Vi kom inte överens rent ekonomiskt, började kosta för mycket. De ville bryta, jag kände att det var ömsesidigt.

Hur det än ligger till så är det ett avbräck för Qviding rent sportsligt. Visserligen finns hans två missade frilägen mot Peter Abrahamsson i färskt minne men med sina tre mål totalt denna säsong placerar han sig på en silverplats i Qvidings interna skytteliga. Det lär med andra ord inte gå obemärkt förbi på planen.

Färgade och ytterst subjektiva som vi är så hoppas vi självklart att detta har rört om rejält i grytan internt. 7-0 och fem mål av Leinar till helgen?


'Bengtsson missar returmötet' have 17 comments

  1. 11 juli, 2012 @ 21:04 Jacko

    Sätt över Sahlin som högerback och låt Björkeryd spela vänsterback. Tror att Hannes fixar detta!

    Abrahamsson
    Sahlin – Leinar – Jonsson – Björkeryd
    Holländer – Seb – Lillström – Anderberg
    Wallén – Karlsson

    Detta är min elva på söndag.

    Svara

    • 11 juli, 2012 @ 21:09 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Bra idé!

    • 11 juli, 2012 @ 21:32 PriMax_ÖIS

      Nej, kör på Otterstedt! Ger vi honom lite speltid så kan vi till slut få en framtida högerback

    • 11 juli, 2012 @ 21:47 Christian Börjesson

      Jag tror betydligt mer på Rasmus Haraldsson som kommande högerback i a-laget i framtiden.

      Men det vore en skräll om någon annan än Pontus får starta till helgen även om jag är lite försiktigt positivt inställd till den elva som presenterades ovan. Hannes gillar ju att avancera inåt i banan och det borde ju vara lättare att komma på skott från högerkanten (än från vänsterkanten).

      Inget av de alternativ som finns känns dock särskilt optimalt – och än mindre lugnande. När Bengtsson är avstängd eller skadad så finns det ingenting förtroendegivande att ersätta med. Samma problem finns i mittförsvaret. Det kan, om man får vara lite pessimistisk, vara vårt fall längre fram i höst.

  2. 11 juli, 2012 @ 23:01 Veckans tankar – Qvidingskross Del 1. » Sambadefensiv

    […] utgick oturligt nog efter 30 minuter på grund av skadan han ådrog sig. Läs mer om detta här. Dessutom drog Johan Pettersson, ersättaren på högerbacken mot Qviding, på sig ett gult kort […]

    Svara

  3. 11 juli, 2012 @ 23:06 Bartoli

    Alla har glömt bort Hall i diskussionen? Han startade ju som högerback i början av säsongen.

    Svara

    • 12 juli, 2012 @ 08:15 Christian Börjesson

      Glömt bort och glömt bort. Räknade helt enkelt inte med de “felfotade” ytterbackarna. Men visst stämmer det att han startade de två första omgångarna på högerbacken. Dock med varierande resultat.

  4. 12 juli, 2012 @ 08:13 JP

    Är ingen stor supporter av Otterstedt men han känns som det naturliga valet på söndag. Skulle han inte få spela så är det ett tydligt tecken på att tränarna inte tror på honom och då skall klubben försöka göra sig av med honom i sommar. Det är bättre att lägga hans lönekostnad på någon annan spelare.

    Svara

    • 12 juli, 2012 @ 08:46 Jacko

      JP, jag förstår att du inte är någon supporter av Otterstedt då ni konkurrerar om samma positioner. Det där med att lägga lönekostnaden på en annan spelare, skall vi tolka det som att du öppnar för en fortsättning i ÖIS? ;)

    • 12 juli, 2012 @ 08:58 Vad hade Sven-Agne gjort?

      Hahaha!

    • 12 juli, 2012 @ 17:16 JP

      Funny. Will the real JP stand up.

      Garanterar att ni inte vill se mig som högerback. Rena rundningsmärket.

      Föresten är det väll bra odds på att vi får behålla Pettersson.

      Gais har ju värvat Rolle, Han går väll direkt in i deras startelva.

    • 12 juli, 2012 @ 22:29 Christian Börjesson

      Det kan i detta nu vara klart faktiskt. Klubbarna skulle tydligen talas vid antingen idag eller imorgon.

  5. 12 juli, 2012 @ 22:18 Öis

    JP ska vara med i studio ÖIS imorgon och prata om utlåningen tydligen.

    Svara

    • 12 juli, 2012 @ 23:32 Richard

      Då är min gissning att han kommer tacka för sig, får bara en känsla, hoppas jag har fel!

  6. 13 juli, 2012 @ 23:19 Oskar

    Finns ju alltid ett alternativ att flytta ut Robin Jonsson på högerbacken och låta Hannes ta mittbacken tillsammans med Leinar medans Hall/Björkeryd tar sig an vänsterbacks positionen.

    Vet inte hur mycket Robin har spelat på annan plats än i mitten men vet att han spelade där på matchen mot Gais i början av säsongen.

    Svara

    • 14 juli, 2012 @ 01:43 Felix Jonsson

      Har inga positiva minnen av Robin som ytterback alls. Om jag måste välja just nu så faller valet på Pontus Otterstedt. Men din gissning känns inte helt galen.

    • 14 juli, 2012 @ 08:56 Christian Börjesson

      Vad jag tror har varit den största nyckeln till ett bra försvarsspel denna säsong är att vår backlinje i nästan varje match har fått vara intakt vilket har lett till att den har blivit ruskigt samspelt. Alla litar på varandra i alla situationer.

      Då Bengtsson inte kan delta krävs en ändring där. Ön så länge ingen fara på torpet (om det inte vore för det tunna utbudet av högerbackar). Men flyttar vi in Hannes så blir det automatiskt två förändringar – och vill vi verkligen det mot Qvidings snabba och bollskickliga lag? Nästan som att börja om från noll.

      Nej, jag förespråkar så få rokader i backlinjen som möjligt.


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se