Gott och blandat från veckan som gått #4

Once again it’s time for what the swedes call ”looerdaggsgoediis”. På ren svenska är det alltså dags för lite gott och blandat från veckan som har gått.

Men till att börja med så kan vi prata om att idag är det match för Tipselit Äldre mot Alingsås IFs A-lag med Patrik Elmander på topp. Åk till Öisgården klockan tolv och: Se. Den. Matchen!

På söndag är det dessutom dags för vårat eget A-lags första tävlingsmatch. Det är första omgången av Svenska Cupen som ska spelas och motståndet står Stångenäs AIS för. Ni vet redan storyn men vi drar den igen. Stångenäs AIS fick möta Gunnilse IS som underskattade bohuspôjkarna ordentligare än ordentligast (förlåt att jag inte kom på någon bättre liknelsen än den där icke-liknelsen).
Om det blir liverapportering från matchen är tyvärr inte bestämt då det verkar som att det inte finns någon plats på arenan att sitta på med datorn och senast vi provade på det i Halmstad så var det svårare än svårast (ännu en gång: förlåt)!

Nu börjar vi prata om veckan som har gått!

***

Sambaveckan började precis som den brukar – med en match! Den här gången var det Ängelholms FF som våra rödblåa grabbar mötte och trots en lovande start, spelmässigt, så gick det åt helvete. Ett offsidemål efter 33 sekunder förstörde inte våra spelares fart men däremot förstördes farten efter målet som gav Ängelholm 0-2. Då säckade ÖIS ihop helt och hållet och matchen var mer eller mindre Ängelholms helt och hållet.

För att ta med sig något ifrån den här matchen så spelade ÖIS sin allra bästa fotboll de senaste åren de första tio minuterna av matchen. Det är alltid något…

Läs mer:

Ingen solskenshistoria mot Ängelholm

Sebastian Johansson: ”Vi behöver spelare som brinner för att hjälpa ÖIS tillbaka”

Eftersnack med Roberto Jacobsson

***

Direkt efter matchen släpade Oskar med sig tre herrar från fotbollsstyrelsen till McDonalds och började förhöra dem som om de var skolpojkar på nytt. Tråkigt nog för dem så var Oskar inte klädd som en sexig lärare i någon gammal p-macka. Men, men… man kan inte få allt här i livet.

Det hela resulterade i alla fall i en intervjuserien på tre delar som portionerades ut under tre dagar. Passande med tre delar på tre dagar va?

Läs mer:

Att brinna för ÖIS 1/3

Att brinna för ÖIS 2/3

Att brinna för ÖIS 3/3

***

Den här veckan blev också en vecka då Vergilius passade på att slänga ur sig lite vettiga ord. I sin text behandlade han lite allt möjligt från gamla låtar till snuskgubbar i trenchcoat, Öisgården och att tränarfrågan nu är löst, en gång för alla.

Läs mer:

Several Shades of Why

***

På tisdagen gjorde Håkan Wall en liten show på Öisgården där han kom och nosade fram både det ena och det andra. Bland annat fick Jakob Olsson att säga att han är överens med ÖIS men inte skrivit på något kontrakt ännu. Detta kan vara en av de bästa ÖIS-nyheterna på den här sidan av millenniet, i alla fall om man ser till rådande situation.

Håkan tog sig dessutom en stor titt på Kabba Samura och de andra provspelarna som var på plats. Håkan bjöd dessutom på den gulligaste imitationen av en pingvin som springer efter sin mamma när han vaggande joggade ikapp en snabb Jakob Olsson för att få ryktet om hans överenskommelse med ÖIS bekräftat.

Läs mer:

Internmatch, provspelare, Jakob Olsson-intervju

***

Håkan tog sig även till Öisgården på torsdagen för att kolla in träning. Om Håkan bara var lite bättre på fotboll så hade man nästan kunnat tro att han själv var en spelare, med tanke på hur ofta han är på Öisgården. På torsdagens träning fick Håkan dock anstränga sig till sitt yttersta för att få fram en kvällstidnings-rubrik. Till slut fick han dock fram den och den rubriken löd: ”Potentiell målvaktskris inför Stångenäsmatchen?”

Det låter saftigt va? Det ska det låta som också. Lika saftigt som en riktigt söt och god apelsin på eftermiddagen. Mmm…

I alla fall så skrev Håkan om annat än målvaktskris. Han berättade bland annat om att det var lagkaptenen David Leinar som höll i torsdagens träningspass i egenskap av sin roll som lagkapten och på grund av hans tränarutbildning. Tydligen så är David bara ett steg ifrån att kunna vara huvudtränare i Allsvenskan. Låter det intressant? Ich think so!

Läs mer:

Potentiell målvaktskris inför Stångenäsmatchen?

***

Igår (fredags) blev det också klart att David Björkeryd skrivit på för ÖIS. Vi antar i alla fall det med tanke på att han kommer få spela i söndagens cupmatch mot Stångenäs AIS och där får inga provspelare vara med.
David Björkeryd är en väldigt duktig ytterback som helst håller till på vänsterkanten. Han har offensiv och har en väldigt fin teknik men är även väldigt duktig defensivt, vilket inte alla våra offensiva backar har varit.
David är vänsterfotad och är duktig på fasta situationer. Något som vi just nu saknar eftersom Markus Gustafsson inte har skrivit på ett kontrakt än så länge.

Det kommer bli tufft mellan Adam Eriksson och David Björkeryd om vänsterbacksplatsen men just nu känns det nog som att Björkeryd ligger något steg före Eriksson med tanke på Erikssons knä som har hämmat honom hela försäsongen. Dock har Adam sagt att han kommer vara igång igen om ett par dagar. Det blir intressant att se vem som spelar vänsterback mest i år.

Läs mer:

Björkeryd klar för sällskapet

***

Till sist vill vi be om ursäkt över att den här veckan inte har bjudit på riktigt lika många inlägg som vanligt. Detta har bland annat berott på att Oskar har gjort en ”Anklev”. Det vill säga blånekat att han är på väg någonstans för att strax efter flyga sin kos. Det går snabbt och bra för Oskars journalistiska karriär får man väl säga.

Utöver Oskars flykt från boet så har vi drabbats av ett annat manfall. Vi hoppas att vi kommer ha löst detta till nästa vecka och att vi kan fortsätta i gammal hederlig sambastil då.

Glöm nu inte att alla ska till Brastad på söndag!


'Gott och blandat från veckan som gått #4' have 18 comments

 1. 26 mars, 2011 @ 08:15 Polaren Per

  Var är Oskar? Inget hej då-inlägg?

  Svara

  • 26 mars, 2011 @ 09:08 Oskar Ängermark

   Jag har tagit över hemsidan nu över sommaren och den här säsongen på grund av att annars hade den blivit ganska bortglömd tyvärr. Det behövs inte riktigt ett hej-då-inlägg eftersom jag kommer tillbaka och skriver när jag börjar plugga i september :)

  • 26 mars, 2011 @ 14:38 Håkan Wall

   Och hemsidan=öis.se alltså.

 2. 26 mars, 2011 @ 11:26 Sjögräs

  Mötte GAIS på FIFA nyss. Gissa vem som gick ut skadad i paus :P

  Svara

  • 26 mars, 2011 @ 12:50 Anonym

   Roberto Jacobsson? ; )

  • 26 mars, 2011 @ 13:56 P

   Santos så klart?

  • 26 mars, 2011 @ 15:30 Sjögräs

   Självklart ;)

 3. 26 mars, 2011 @ 12:41 C

  Mer manfall?

  Svara

 4. 26 mars, 2011 @ 12:51 Fredrik

  Jag kanske har missat något men Adam Eriksson har väl inte förlängt kontraktet än?

  Svara

 5. 26 mars, 2011 @ 18:14 Gäst

  Fråga; i o m att Jakob O inte är med i truppen imorgon lär han väl inte skrivit på då? Gissar att nån agent sagt åt honom hur han ska göra.

  Svara

  • 26 mars, 2011 @ 18:49 Håkan Wall

   Nix, han är bara avstängd efter utvisningen i Halmstadsmatchen.

 6. 29 mars, 2011 @ 18:42 DrJonas

  Har ni löst det andra manfalls problemet? Det är iaf oroväckande tyst ifrån MJ. Bara en pga av fjällsemester eller dyl hoppas jag…

  Svara

  • 29 mars, 2011 @ 18:54 Johan Gellerman

   Enligt honom själv så har han skrivit sin sista text på Sambadefensiv och ÖIS.se. För mycket tid som lades på något som inte genererade någon större pay-off, typ.

  • 29 mars, 2011 @ 19:26 DrJonas

   Ajdå. Itte bra. Han behövs. Vilken slags payoff är det frågan om tror du Johan?

  • 29 mars, 2011 @ 19:37 Johan Gellerman

   Han har inte velat/haft tid att utveckla det men han sade att han hade ledsnat på att vara tillbaka på ruta ett igen och att det var irriterande att bara stå och stampa på samma punkt hela tiden. Sedan hade han summerat hur mycket tid han hade lagt på Sambadefensiv och ÖIS.se de senaste två åren och resultatet ska ha varit skrämmande, och det vore idiotiskt att fortsätta så. Skulle han lägga samma energi, tid och kraft på något annat skulle han fått ut mångfalt mycket mer.

   Nu refererade jag, i princip, hela hans avskedsmail och alla formuleringar är hans egna. Han har som sagt inte utvecklat vad han menar med att ”stå och stampa” och ”vara tillbaka på ruta ett” och det verkar inte vara någon annan som kan bringa klarhet i det heller.

  • 29 mars, 2011 @ 21:14 Anonym

   Kommer sakna MJ han skriver enorma grymma texter, och jag förstår att han lagt ner oerhört mycket tid på SD och Öis.
   För mig kom en sån där förbannad tanke över mig, idioter som sköt ekonomin så illa. Vi spelade inte ur oss ur serien som året innan. Vi hade våran Superettanplats och det är det som gör mig mest förbannad.
   Nu tappar även Öis pengar till tipselit, Avståndet blir ännu längre till Superettan nu.

  • 30 mars, 2011 @ 08:57 Tjuvnyp

   Fan va trist han sluta. Ni är alla helt fantastiska och ska ha fet-eloge för all den tid ni lägger ner.

   Men bränn inte ut er a la MJ, utan hellre en text för lite, än att ni gör samma val som honom. Ta’t lugnt helt enkelt.

 7. 29 mars, 2011 @ 19:43 DrJonas

  Ok. Tack. Det får inte sluta så. Kanske dags för sambadef att go public. Vi/ni får hitta på något. Men först Zlatan – han kunde varit öisare

  Svara


Dela dina tankar

Din e-postadress kommer ej att visas.

© 2015  Sambadefensiv   kontakt@sambadefensiv.se